Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Szentély-évforduló - Atyaünnep arrow Előkészületi kilenced 4.
2019.02.20 [20:49]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Előkészületi kilenced 4. Nyomtatás

 ÚJ EMBER - ÚJ EGYHÁZ

 2011. március 3.

 Kedves magyar Schönstatt-Családom,
fiataljaink ismét  – ez alkalommal Miskolcon -  a Mária Musical előadására készülnek. Egy nagy projekt, melynek kisugárzása van a magyar egyházunkra és társadalmunkra. Ha valaki tesz valamit a Szűzanya dicsőségéért, akkor nehézségekkel is számolnia kell – és nagy áldással is.
Olvastam egyszer egy esetet Máriáról, mely pontosan megmaradt az emlékezetemben. Egy általános iskolában történt. A tanár arról beszél a gyerekeknek, hogy a Föld már sok millió év óta létezik, és hogy ember is már évmilliók óta él a Földön. Aztán 2000 évvel ezelőtt eljött Jézus, hogy az egész emberiséget megváltsa. Ekkor jelentkezik egy gyerek és megkérdezi: Tulajdonképpen miért várt Isten oly sokáig Jézus eljövetelével? Mégiscsak korábban már sok ezer éve éltek emberek a Földön - megváltó nélkül?

Együtt kereste az egész osztály a választ a kérdésre, mely egyáltalán nem volt könnyű. Egyszer csak egy félénk, csöndes lány jelentkezett és mondta: Talán azért várt Isten olyan sokáig, mert nem talált egyetlen olyan embert sem korábban, mint Mária.
Mária egészen tiszta és szent ember, teljes ember, Jézus által már előre megváltott ember. Ő az a nő, aki fenntartás nélkül igent mondott Istennek.
A Mária Musicalban van egy dal, mely erről az „igen”-ről szól:

 „Isten az Úr, neki nincs lehetetlen.
Mellettünk áll, bármi is történjék.
Mondj igent, Mária, éjünk csillaga,
higgy benne, ments meg minket!
Mondj igent, Mária, éjünk csillaga,
higgy benne, ments meg minket! 
Isten az Úr, neki nincs lehetetlen.
Mellettünk áll, bármi is történjen.
Bár rút sötétség zordon éje ránk tör,
Mária hitt őbenne.
Bár rút sötétség zordon éje ránk tör,
Mária megment minket.”

 

Mária igent mondott, hitt neki és egész életét, szívét odaadta/bevetette. Isten az ő igenjéhez kötötte a megváltást. Csillaggá lett az éjszakában.
„Mondj igent, Mária, éjünk csillaga, higgy benne, ments meg minket!” 
Kentenich atya meg van arról győződve, hogy Schönstatt szentélyében Mária újra igent mondott a megváltásra; és újra szeretné mondani az igenjét – általunk. Hiszi, hogy így a mai világ számára egy kisugárzás, egy világító torony jön létre.
Így mondta egyszer: „Schönstattot az egyházért, egyházat a világért, világot a háromságos Istenért.”
Ezen az új egyházon dolgozunk. Szövetséget kötünk Máriával, hogy új emberekké formáljon bennünket, akik magukban hordják a hit tüzét és felgyújtanak vele másokat.
Kentenich atya az egyháznak új embereket szeretne ajándékozni, akik nemesek és szabadok, lazák és Istennel telítettek, olyanok mint Mária.
Néhány napja kaptam meg egy Schönstatt-család beszámolóját, akik a hivatás konferencián Schönstattról beszéltek:
„Először Kentenich atyáról beszéltünk és arról, hogy milyen személyeket akart az egyháznak ajándékozni.
Aztán beszéltünk a magyar Schönstatt kialakulásáról, Óbudavárról, a házaspárok útjáról, a családakadémiáról, a családnapokról, megemlítve a papok és családok közötti kapcsolatokat...
Elmondtuk, mi hogyan kerültünk Óbudavárra, milyen hatással volt ez ránk és gyermekeinkre...
Érezhető volt a feszült figyelem és érdeklődés az előadás alatt.
Utána személyes beszélgetésekben tudtunk további információkat nyújtani, illetve az általunk vitt dolgokat elajándékozni ( több Oázis újságot, házaspárok útjáról füzetet, családakadémiás előadások jegyzéke, az Óbudavári kápolna története füzet, Küldetésünk titkai 6: Schönstatt sajátos értékei).
Több atyával beszélgettünk. Akik már ismerték Schönstattot, mind pozitívan, elismerő módon nyilatkoztak róla. Elmondták, hogy mennyire jól foglalkozik a családokkal, nincs semmiféle elhajlás, deformáció és kilengés, és hogy milyen jó és gyümölcsöző a schönstatti családokkal együttműködni.
Igazán jó volt a magyar  Schönstattot  képviselni, a több évtizedes munkának érezhető a hatása.“
Szép érzés, hogy már elkezdődött az új egyház Schönstattban és hogy a magyar egyházunkat megtermékenyítheti és támogathatja.
„Schönstattot az egyházért, egyházat a világért, világot a háromságos Istenért.”
Ezt akarjuk ünnepelni és ezért akarunk hálát adni, amikor április 2-án Óbudaváron találkozunk a szentély-ünnepen, melyet az idén mint ’Atya-ünnepet’ fogunk megünnepelni. Hálát adunk az örök Atyának, hogy nekünk Kentenich atyában egy lelki atyát ajándékozott, aki az egyháznak új máriás embereket szeretne ajándékozni. Ő büszke ránk, ha és mert erre törekszünk.

 

Örülök a viszontlátásnak 2011. április 2-án a szentélynél és szívből köszöntöm Önöket: Gertrúd-Mária nővér

 
 
Top! Top!