Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gertrud Maria nővér levele
2019.02.22 [01:22]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Gertrud Maria nővér levele Nyomtatás

Pünkösd, 2017. június

 „Erőt ad Ő, utat mutat”

 Kedves Családjaim és Fiataljaim,

 Nemrégiben a kezembe akadt egy könyv, ami egy házaspárról, Fritz és Helene Kührről szól. A keresztény politikus, Fritz Kühr a dachaui koncentrációs táborban ismerte meg Kentenich atyát. Sok beszélgetés után egy titkos ünnepi pillanatban a koncentrációs tábor kellős közepén megalapították a Schönstatti Családmozgalmat. Amikor Fritz Kührt kiengedték a koncentrációs táborból, csak egy nehéz várakozási idő után utazhatott ki feleségéhez Brazíliába. Ám eleinte nem sikerült megnyernie feleségét a családmozgalom felépítésére. Néhány évvel később kiderült, hogy a férfi gyógyíthatatlan rákos beteg. Egyik Kentenich atyának írt levelében így fogalmazott:

„Májrákom van, tehát egy olyan betegségem, ami emberi számítás szerint előbb vagy utóbb a halálba visz. Így az életem csak Isten kezében van, mélyebb értelemben, mint amit ezek a szavak egyébként jelenteni szoktak. … Így az életemet ismét egészen, fenntartás nélkül a Háromszor Csodálatos Anyának szenteltem: Ha a szenvedésem és a halálom előrébb viszi az ő művét (család-mű), mint az életem, akkor azt neki ajándékozom. Ő elfogadhatja azt, és kikönyörögheti számomra a Fia előtt a kegyelmet, hogy ez a felajánlás úgy valósuljon meg, ahogy azt tőlem, mint édesanyja egyik gyermekétől elvárja.”

Néhány hónappal később Fritz Kühr valóban meghalt. Látszólag semmit nem tudott tenni a családmozgalom felépítéséért. Ennek ellenére a családmozgalom elindult, és az idők során világszerte felvirágzott. A valószínűtlen mégis sikerült. „Erőt ad Ő, utat mutat.”

 Néha emberileg minden borzasztónak és hiábavalónak tűnik. Hetek óta kapcsolatban vagyok egy házaspárral, akik nagy válságban vannak. Sok minden reménytelennek és kilátástalannak látszik.

Időnként az ember úgy érzi, hogy bele kell törődnie a helyzetbe. Úgy érezzük magunkat, mint az apostolok pünkösd előtt: megfélemlítve, elbizonytalanítva, reménytelenül. A pünkösdi csodára vágyunk, mint az apostolok. Ilyenkor érdemes Máriához fordulni, és vele együtt kérni a bátorítót, a Szentlelket.

 A Mária Musicalben a Szűzanya énekli:

Csak rettegtek és féltek ők, nem remélték a Megmentőt.

Mind imádkozva vártak ott, bezárva ajtót s ablakot.

Gyertek elő, hívjuk a Szentlelket! Jöjjön el Ő, és adjon új kegyelmet!

Felgyújtja szíveteket majd, erőt ad Ő, utat mutat.                                          (Tilmann atya)

 Meghívást kaptunk, hogy most pünkösdkor ugyanígy könyörögjünk, minden kilátástalan helyzetben és válságban is könyörögjünk, és vágyakozzunk az Ő eljövetelére.  Közös ügyeinkért is imádkozzunk, különösen is a mozgalmunkban zajló vezetőváltásért. Ugyanez a szándékunk azzal is, amikor majd 2017. október 7-én a mi magyar koronánkat a Szűzanyának és vele együtt az ő Szent Fiának ajándékozzuk.  És ő visszaadja nekünk az ő koronáját, a méltóság koronáját, a bizalom és a bátorság koronáját.

Gondoljuk végig, hol tapasztaltuk meg életünkben, hogy egy kilátástalannak tűnő helyzetben végül egy jó megoldás adódott?

 Kedves Schönstatt Családom, e pünkösdi ünnepen az imádságban egy szívvé összekapcsolódva szeretettel köszöntöm Önöket,

Gertrúd-Mária Erhard Nővér                                                   

A Portréning 3. évfolyamának május eleji budapesti  találkozóján a lányok Sallai-Karikó Éva irányításával  egy személyes koronát készítettek

 
 
Top! Top!