Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap
2019.02.22 [01:13]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Gódány Róbert halálára - Gertrud Maria nővér írása Nyomtatás

2017. szeptember 20.

Kedves Magyar Schönstatt Családom,

Fontosnak érzem, hogy Gódány Róbert tegnapi halála kapcsán írjak Önöknek. Szeretném szívből kifejezni Ritának és családjának együttérzésemet.  Mint Magyar Schönstatt Család, a létezésünket köszönhetjük Róbertnek és Ritának Tilmann atyával együtt. Nagyon hálásak vagyunk szívük szeretetéért és az értünk tett életművükért.

Amikor 2005 januárjában először jöttem Magyarországra és megérkeztem Budapestre, Róbert és Rita mindent előkészített. A repülőtéren egy rózsával fogadtak, és még a repülőtéren elért Róbert köszöntő telefonhívása. Remélem és imádkozom azért, hogy Róbertet most a mennyben rózsákkal fogadják.

Mit köszönhetünk Róbertnek és Ritának?

Róbert és Rita Tilmann atyával együtt dolgozva felépítették Magyarországon a Schönstatt Mozgalmat. Az otthonuk a mi óbudavári otthonunkká vált. Tilmann atya munkatársaiként a magyar Schönstatt Mozgalom szívévé és lelkévé váltak. Az Óbudavárra való utazás egyúttal a Róberttel és Ritával való találkozást is jelentette. Életerejüket, idejüket és szeretetüket bevetve dolgoztak a Schönstatt Mozgalom felépítéséért. Rita a melegszívű kapcsolatépítő, Róbert az éles elméjű tudós és a tiszta tanítás védelmezője. Róbert Kentenich atyával való személyes találkozása során azt a küldetést kapta, hogy gyűjtsön Magyarországról egy kis sereget, és ezzel hódítsa meg a nemzetet – és innen kiindulva Oroszországot.

Mit akar Isten nekünk éppen most mondani Róbert halála által?

Háromszor Csodálatos Anyánk, a Magyarok Nagyasszonya, az Élet Királynője koronázása előtt állunk. Róbert és Rita ezekben a napokban akarták megkoronázni a Szűzanyát háziszentélyükben. Ezt most megtették az életük által és Róbert halála által.

Ma van Kentenich atya temetésének évfordulója. A nemzetközi Schönstatt Család öt nappal ezelőtt nyitotta meg a nemzetközi Kentenich-évet az ő halálának 50. évfordulójára készülve. Egy alapító halála után 50 évvel eldől, hogy egy közösség hű marad-e az alapítás karizmájához. Döntő időszak az alapítás szempontjából, döntő időszak a világméretű Schönstatt Család számára. Róbert halálának a Kentenich-év kezdetén jövőbe mutató jelentősége van. Magyarország fontos szerepet játszhat és fog játszani, hogy az alapítás karizmáját tovább vigyük a mába és a jövőbe.

Alex Menningen atya Kentenich atya halála után egy prédikációban ezt mondta: 1968. szeptember 15-én a Szűzanya palástjával megérintette a földet, és Kentenich atyát magával vitte a mennybe. Ez igaz lehet Róbertre is 2017. szeptember 19-én, és a Szűzanya palástja alatt vigasztalja meg Ritát és családját – mind a vér szerinti családját, mind a lelki családját, egész mozgalmunkat –, és vezesse őket a jövőbe.

E vágyban és imában Önökkel egységben és a szövetségben összekapcsolódva köszöntöm Önöket:

Gertrúd-Mária Erhard nővér

 
Kentenich atya gondolatai az év minden napjára
"Aki a vasárnapját nem tartja meg, annak keserű lesz a halála napja, az szitába gyűjt homokot. Átmenetileg minden sikerül neki. Azonban ez a siker csak időleges."
Tilmann atya válaszol
Hogyan válhatnak a szenvedéseink áldássá?
Tovább...
 
Online látogatóink
Jelenleg 1 vendég olvas minket
Mások rólunk
Ablak a világra
Támogatóink
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: a vidéki területekbe beruházó Európa
 
Top! Top!