Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap
2018.12.11 [16:45]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Házaspárok útja Ausztriában, 2015 Nyomtatás

   Július 28-án egy szép ünnepre voltunk hivatalosak az ausztriai Obritzbergben. Az osztrák schönstatti családok az első Házaspárok útját szentelték fel Ausztriában.
A közeli St. Pölten Schönstatt-családjainak a vezetésével szerveződött és készült el ez az út, de Ausztria számos vidékéről érkeztek családok: Bécsből, Linzből, Grazból…stb.
A meghívóban örömmel olvastuk, hogy az Első Magyar Házaspárok útja nyomán született meg bennük a vágy, hogy ők is létrehozzanak egy hasonló helyet, ahová a házaspárok elzarándokolhatnak, megpihenve felüdülhetnek és az Út állomásain elmélkedve, beszélgetve újabb élményekhez jutva gazdagodjon kapcsolatuk.

Az ünnepség szentmisével kezdődött az obritzbergi templomban, amit egy schönstattal szimpatizáló helyi atya mutatott be. A nagy templom zsúfolásig megtelt, mintegy 400 fő volt jelen. A szentmise után egy vetítéses beszámolóból megtudtuk, hogyan kötődik ez a hely Schönstatthoz: a II. világháború végén, az orosz-német front vonult át a településen, és mindent leromboltak a faluban. A templomot is hatalmas károk érték, de csodálatos megmenekülések is történtek. Egyik közülük egy Mária-képhez kapcsolódott. Ennek emlékére, az ottani helyi fiatal fiúk közössége, akik schönstatthoz kötődtek, kezdeményeztek egy Mária-kő felállítását a falu határában. Mindez 40 évvel ezelőtt történt. Most, a Házaspárok útjának felállításakor ezt a Mária-kő emlékhelyet választották helyszínül.

Ebéd után workshop-rendszerben a Házaspárok útjának állomásairól nyílt lehetőség kis előadásokat meghallgatni és megosztani egymással a gondolatainkat.

Délután megérkezett Drr Klaus Küng Családpasztorációs püspök atya, aki egy kis zarándokút keretében felszentelte a Házaspárok útját. Az osztrák Házaspárok útja tematikailag eltér a miénktől: hét állomást állítottak fel, amelyek az alábbi címeket viselik:

  1. beszélgetni
  2. bízni
  3. kibékülni
  4. megbecsülni
  5. továbbadni
  6. érlelődni
  7. orientálódni

A felszentelést követően mi is átadtuk a magyar családok ajándékát, a mi 7. állomásunk képét egy táblán: Hűek maradunk felirattal. Elmondtuk, örülünk, hogy Tilmann atya gondolatát vihetjük együtt tovább: „Szép lenne, ha az országokat Házaspárok útjai hálóznák be, és ezt a szokást tudnánk a katolikus egyháznak ajándékozni.”

Vendégeskedésünket betetőzte egy tombolán nyert hatalmas kalács, mely csak gyarapította szép emlékeinket erről a napról.

Wangler Ottó és Kati

További információ: http://www.familien.stpoelten.schoenstatt.at/2015/ehewegeroeffnung-und-segnung/

http://pilgern.dsp.at/sites/www.dsp.at/files/u1644/eheweg-eroeffnung_04_1_2.jpg

 

 
Kentenich atya gondolatai az év minden napjára
"Igazi tölgynek kellene lennünk, és csupán alacsony bokrok vagyunk. Ezekből soha nem lesznek nagy fák! Csak kevés olyan ember akad, akinek gerince és tartása van. Legyünk áldás utódaink és népünk számára azáltal, hogy helyes döntést hozunk!"
Tilmann atya válaszol
Hogyan szólhat hozzánk az Isten a házastársunk által?
Tovább...
 
Online látogatóink
Jelenleg 2 vendég olvas minket
Mások rólunk
Ablak a világra
Támogatóink
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: a vidéki területekbe beruházó Európa
 
Top! Top!