Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap
2018.09.24 [05:41]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Házaspárok útja Ausztriában, 2015 Nyomtatás

   Július 28-án egy szép ünnepre voltunk hivatalosak az ausztriai Obritzbergben. Az osztrák schönstatti családok az első Házaspárok útját szentelték fel Ausztriában.
A közeli St. Pölten Schönstatt-családjainak a vezetésével szerveződött és készült el ez az út, de Ausztria számos vidékéről érkeztek családok: Bécsből, Linzből, Grazból…stb.
A meghívóban örömmel olvastuk, hogy az Első Magyar Házaspárok útja nyomán született meg bennük a vágy, hogy ők is létrehozzanak egy hasonló helyet, ahová a házaspárok elzarándokolhatnak, megpihenve felüdülhetnek és az Út állomásain elmélkedve, beszélgetve újabb élményekhez jutva gazdagodjon kapcsolatuk.

Az ünnepség szentmisével kezdődött az obritzbergi templomban, amit egy schönstattal szimpatizáló helyi atya mutatott be. A nagy templom zsúfolásig megtelt, mintegy 400 fő volt jelen. A szentmise után egy vetítéses beszámolóból megtudtuk, hogyan kötődik ez a hely Schönstatthoz: a II. világháború végén, az orosz-német front vonult át a településen, és mindent leromboltak a faluban. A templomot is hatalmas károk érték, de csodálatos megmenekülések is történtek. Egyik közülük egy Mária-képhez kapcsolódott. Ennek emlékére, az ottani helyi fiatal fiúk közössége, akik schönstatthoz kötődtek, kezdeményeztek egy Mária-kő felállítását a falu határában. Mindez 40 évvel ezelőtt történt. Most, a Házaspárok útjának felállításakor ezt a Mária-kő emlékhelyet választották helyszínül.

Ebéd után workshop-rendszerben a Házaspárok útjának állomásairól nyílt lehetőség kis előadásokat meghallgatni és megosztani egymással a gondolatainkat.

Délután megérkezett Drr Klaus Küng Családpasztorációs püspök atya, aki egy kis zarándokút keretében felszentelte a Házaspárok útját. Az osztrák Házaspárok útja tematikailag eltér a miénktől: hét állomást állítottak fel, amelyek az alábbi címeket viselik:

  1. beszélgetni
  2. bízni
  3. kibékülni
  4. megbecsülni
  5. továbbadni
  6. érlelődni
  7. orientálódni

A felszentelést követően mi is átadtuk a magyar családok ajándékát, a mi 7. állomásunk képét egy táblán: Hűek maradunk felirattal. Elmondtuk, örülünk, hogy Tilmann atya gondolatát vihetjük együtt tovább: „Szép lenne, ha az országokat Házaspárok útjai hálóznák be, és ezt a szokást tudnánk a katolikus egyháznak ajándékozni.”

Vendégeskedésünket betetőzte egy tombolán nyert hatalmas kalács, mely csak gyarapította szép emlékeinket erről a napról.

Wangler Ottó és Kati

További információ: http://www.familien.stpoelten.schoenstatt.at/2015/ehewegeroeffnung-und-segnung/

http://pilgern.dsp.at/sites/www.dsp.at/files/u1644/eheweg-eroeffnung_04_1_2.jpg

 

 
Kentenich atya gondolatai az év minden napjára
"[…] az Isten mindenhatóságát gyakran az Isten ujjával ábrázolják. Az Isten megérinti ujjával a hegyeket, és azok elkezdenek füstölni (vö. Zsolt. 104,32; 144,5). Figyeljék meg: a Szűzanya nem elégszik meg az Isten ujjával, ő az Isten karjáról szól [„nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az Ő neve. Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad. Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában a gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte.” (Lk 1,49-52)]! Ebből következtethetnek arra, hogy milyen mélyen bízhatunk."
Tilmann atya válaszol
Milyen lelki programot kellene megvalósítanom ahhoz, hogy a hétköznapok során is közel maradjak Istenhez?
Tovább...
 
Online látogatóink
Mások rólunk
Ablak a világra
Támogatóink
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: a vidéki területekbe beruházó Európa
 
Top! Top!