Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Tilmann arrow Hogyan szeressük az Egyházat?
2019.02.20 [20:17]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hogyan szeressük az Egyházat? Nyomtatás
Tilmann atya válaszol
Mit jelent nekünk schönstattiaknak az egyház? Hogyan szeressük?Látjuk, hogy a világ változik. Más világban élünk, mint 2000 évvel ezelőtt, és ezért az egyház is változtatja a képét, újra fogalmazza, mi a lényege.
Az egyház élő, Krisztus teste. Krisztus él a szívünkben. És Jézus által a Mennyei Atyával kapcsolatban élünk. Nap mint nap az események mögött, a tapasztalataink mögött, a házastársunk mögött, a munkatársaink mögött, a gyermekeink mögött kutatjuk a Mennyei Atyát, aki vezet minket és nagyon közel van hozzánk. Hasonlóan Jézushoz, aki mindig a Mennyei Atyával élt. Jézussal együtt tesszük a dolgunkat.
Ahol igazi szeretet van, ott a szeretetből tett fakad. A mai időkben fontos az a keresztény, aki a másik emberért tesz valamit. Nem elég csupán szépen élni, vallásos szokásokat felvenni – persze ez is nagyon fontos –, de fontos, hogy a másik emberért is tegyünk valamit, a munkatársunkért, a jó Istenért. A Szűzanya, aki a szentélyben velünk él, aki szeretetszövetségben van velünk, nem csak ajándékot oszt, gondoskodik, hanem várja, hogy tegyünk valamit másokért is. Ez a jövő egyházának a képe, a keresztény, aki a világi dolgok mögött is megtalálja a Mennyei Atyát, és aki a Szűzanyának gyakran ad kis szeretetajándékokat.


Korábbi kérdések-válaszok

 
 
Top! Top!