Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Tilmann arrow Hogyan szól hozzánk az Isten ma?
2018.12.11 [16:40]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hogyan szól hozzánk az Isten ma? Nyomtatás
Tilmann atya válaszol
Hogyan szól hozzánk manapság az Isten?Esténként leülnek egymással és elmondják, hogy hol fedezték fel a Jóistent. Ezt a gyerekekkel is, de kettesben is megtesszük. Beszélünk egymással arról, hogy hol fedeztük fel a Jóistent. Néha nagyobb dolgokról van szó, néha kisebbekről.
Megfigyeljük a világot, amelyben vannak vallásos emberek és vallás nélküli emberek. Vallásos emberek gyakran nem alakítják, befolyásolják az életet. Ha házat akarunk építeni, akkor jó építészt keresünk. Vajon melyik építészt választom: azt, aki jámbor, de az építészetben nem nagyon járatos, épp csak átcsúszott a vizsgákon, vagy azt, aki nem vallásos, de a legjobb a városban. Melyik vendéglőbe megyek, ahol jól főznek, vagy ahol szépen imádkozik a szakács, de pocsékul főz?
Mi, schönstattiak azt mondjuk: Isten szól hozzánk a kor jelei által! Ha építészetet tanulok, akkor elsődlegesen nem jámbor könyvek által szól hozzám Isten, hanem az előadások által, melyet az egyetemen hallgatok. Isten a professzoraim által szól hozzám és az előadások mögött látom az Istenem, aki azt mondja: tanulni kell és jól kell végezned a munkádat! Ez Schönstatt Istene.


Korábbi kérdések-válaszok

 
 
Top! Top!