Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Tilmann arrow Honnan tudom, hogy közel az Isten
2018.05.24 [07:53]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Honnan tudom, hogy közel az Isten Nyomtatás
Tilmann atya válaszol
Ha boldog vagyok, az azt jelzi, közel az Isten? Ha pedig üresnek, rossznak élem meg magam, akkor eltávolodtam tőle?/i>A belső boldogság nem mindig Istentől jövő, mivel az ördögök is játszanak az emberekkel.
Loyolai szent Ignác – egyike a legnagyobbaknak – írja, hogy volt egy jelenése, mint egy világos fény, és közben nagy boldogságot érzett, de nem tudta, hogy honnan jön ez, Istentől vagy a gonosz lélektől. Később egész életét egyetlen pillanatban látta és azt is, hogy még mi vár rá. Ritkán fordul ez elő, egy évszázadban egy-két esetben. Újra jött a fényjelenés és most már minden nehézség nélkül könnyen felfedezte, hogy ez az ördögtől van. Hogyha egy Szent Ignác nem tudja mindjárt, hogy a boldogság honnan jön, akkor ez velünk naponta megtörténhet.
Az Úr azt tesz, amit akar, néha kényeztet bennünket, ekkor a mennyországban vagyunk, máskor elrejtőzik és ekkor a szívünkben ronda gondolatok, kísértések vannak és talán nagy butaságokat teszünk. Ilyenkor kérdezzük: „Hol voltál Uram?” „A szívedben voltam!” – jön a válasz. Tartósan nem bírjuk ki e nélkül az isteni fény nélkül, mert magunkban túl gyengék vagyunk.


Korábbi kérdések-válaszok

 
 
Top! Top!