Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Családakadémia arrow I. Erdélyi CSAK nyári tábor
2019.02.20 [21:13]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
I. Erdélyi CSAK nyári tábor Nyomtatás

“Ki az én házastársam? Szentté válásom eszköze, dicsértessék mindörökre!” Kentenich atya

 Július 13-19, Temesfő (Brebu No )- I. Erdélyi CSAK nyári tábor

Isten nem népmese, aki „hol van, hol nincs”, Ő mindig VAN!

Ilyen lelkülettel, tudattal indult a 7 család számára a mesebeli hegyi tájon a tábor. Kétévi munka után elérkezett a beérett gyümölcsök gyűjtésének ideje.

7 gyönyörűen becsomagolt ,, ajándék’’ érkezett a helyszínre, amelyek nem voltak mások, mint a gondosan, ötletesen elkészített szívtémák. Mindegyik házaspár nagy izgalommal, szeretettel bontogatta, adta át ajándékát a két év alatt egy családdá forrt csapatnak. Szebbnél szebb meglepetések, tanulságok, tapasztalatok bukkantak elő. Mindegyik előadást követően a már jól ismert (az első év tapasztalataiból) egyórás házastársi beszélgetésre került sor. A természet lágy ölén, napsugarak melegében édeskettesben sétálhatott, beszélgethetett, minőségi időt tölthetett együtt mind a 7 házaspár, külön – külön. Teljesen kikapcsolódhattunk, mert gyerekeink jó kezekben voltak, különböző szép programokon vehettek részt Böbe nővér és Veres Eszter jóvoltából.

Minden előadás közös kiértékelése után a legfinomabb ételeket varázsolta mindanyiunknak a mi kedves Babúnk, akár Hófehérke a 7 törpe számára.

Napi szentmisén vehettünk részt közösen énekelve, imádkozva, egymás kezét fogva. A közös Szentségimádás új erővel töltött fel. Velünk volt Msgr. Pál József-Csaba kinevezett temesvári megyéspüspök, Szilvágyi Zsolt Temesvár józsefvárosi plébános, Bakó László temesvári püspöki titkár, Hiticaș Macedon (Mace – aki végig kisért a 2 év alatt ) lippai plébános. Istennek legyen hála értük!

Az együtt töltött idő (kettesben és a közösségben) szerves része volt a táborunknak. Közösen kirándultunk a Valiug tóhoz, a Trei Ape- hoz, ahol a fiúk által készített tutajt vízre engedtük közösen, a Semenic hegycsúcsra, ahol a sok áfonyától mindenkinek jó színes lett a szája. Megtapasztaltuk az irányított egymásra figyelést. Öröm volt a gyerekek közös együttlétét, játékát m

egfigyelni. Jó volt látni mindenki törekvését. Vidám és felejthetetlen pillanatokat töltöttünk el egymással a tábortűz melegénél, énekelgetve, nézve a gyerekeink által előadott vicces produkciókat, és mi is megnevethettük őket a mi kis táncunkkal.

A tábor, a 7 szuper előadásból álló lelkigyakorlat, mély lelki gazdagodást, házastársi kapcsolataink elmélyítését jelentette.

Nagyon jó érzés és mindig új élményeket hoz, hogy együtt, a többi családdal közös, keresztény értékeket ápolunk.

A nehézségek ellenére talán ez a legszebb vállalkozás, hogy pislákoló fénypontok legyünk egymás és más házaspárok, családok számára.

 

 

 

 

 

 
 
Top! Top!