Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek arrow Kilenc felhívás a koronázásig - 1. hét
2018.05.24 [08:01]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Kilenc felhívás a koronázásig - 1. hét Nyomtatás

A korona jelképezi az ég és föld közötti kalandot, amire Királynőnk meghív minket.

Isten megteremtett, és életben akar tartani, hogy szerethessen, és hogy te is viszontszerethesd őt.

Létezik egy tévhit, mely szerint „rendbe kell szednünk magunkat”, mielőtt Isten színe elé járulhatnánk: „Van néhány dolog, amit először rendbe kell hoznom az életemben, és aztán fordulok Istenhez.” Ne tedd! Hozd magaddal Isten elé a problémáidat – a jót, a rosszat, a szégyenteljeset. Gyere hozzám minden problémáddal!-mondja az Úr. Nálam mindenre megvan a válasz. Gyere csak egyszerűen úgy, ahogy vagy!” 

Úgy szeretlek ahogy vagy megváltottalak. Tilmann atya szerint Isten azt mondja ilyenkor: Gyere szeretlek!

A szeretet időben mérhető. Akit szeretünk, azzal, szívesen időzünk. Ha rendszeresen kimarad az ima, a Jézussal való találkozás, a mögött nem időhiány, hanem szeretethiány rejtőzik. Ha nem találsz időt arra, hogy imádkozz, hogy időt tölts Istennel, akkor felül kell vizsgálnod, hogy tényleg szereted-e, vagy pedig csak azt gondolod, hogy szereted.

Amikor torlódnak a tennivalók, olyankor kétannyi időt kellene szánni a legfontosabb kapcsolatunkra, Jézusra, mi pedig elsőként mindig az imaidőt rövidítjük meg. Pusztában vándorló szomjazók vagyunk, akik ciszternákat ásunk, pedig bennünk buzog az élő vízforrás: üldögélünk az aranyhegy tetején és csecse-becséket koldulunk magunknak. Az időnk, minden hétköznapunk az Istené.

„Isten a szív csendjében beszél. Isten a csend barátja, és nekünk hallgatnunk kell őt, mert nem a mi szavaink számítanak, hanem az, amit Ő mond nekünk.” (Teréz anya)

Meg kell tanulnunk lecsendesíteni a szívünket Isten jelenlétében annyira, hogy hallhatóvá váljon a Szeretet hangja. Kifogásokat gyártunk az ima ellen: nincs erőm, nincs időm, nem tudok imádkozni, mások jobban tudnak, mint én, mindig közbejön valami, ami fontosabb.

Az ima soha nem a mi teljesítményünk, a Szentlélek az, aki imára indítja a szívünket. Isten a hétköznapok eseményein és szükségletei által tanít bennünket imádkozni.

Naponta ki kell tartani újra és újra, addig, amíg be nem adom a derekamat, és Isten megváltoztat engem.

Jó megtapasztalni annak igazságát, hogy a mennyei Atya szüntelenül munkálkodik az angyalokkal, szentekkel és a Szűzanyával együtt. Isten mindenhatóságának igazi megtapasztalása akkor kezdődik, amikor elérünk saját „mindenhatóságunk” végére, és nincs több ötletünk.

Idő kell ahhoz, hogy az élet által felkavart dolgok leülepedjenek bennünk. Nem elvesztegetett, üres idő akkor sem, ha a gondolataink kuszák. Engedjük őket nyugodtan kavarogni!

A legnagyobb dolgok akkor történnek, amikor mi igazából nem csinálunk semmit, hanem csak megpróbálunk teljesen belehelyezkedni Isten jelenlétébe. Tanuljunk így imádkozni Béri Renátó atyától:

Youtube: Béri László Renátó: A megpihenő imádság.

https://www.youtube.com/watch?v=wOw_IgiRVtM

Ajándékozz valami különösen szépet Máriának! Válaszd ki, a következő hétre, milyen felajánlás tanúsítja az életed megváltoztatására irányuló vágyadat:

  • elhatározást teszek az imaéletem területén
  • választhatok valamit, ami mindennap motivál a megtérésre, felkészít életem megváltoztatására – pl. egy tized rózsafüzér elimádkozása, szentírásolvasás
  • tíz percet valami jó olvasmányra fordítok; a lélek életéhez ugyanis a jó olvasmány legalább annyira fontos, mint a testnek a táplálék
 
 
Top! Top!