Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek arrow Kilenc felhívás a koronázásig - 2. hét
2018.05.24 [08:00]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Kilenc felhívás a koronázásig - 2. hét Nyomtatás

Mária az életünk királynője lehet

Mi schönstattiak arra készülünk, hogy Szűz Máriának, a magyarok nagyasszonyának, Háromszor Csodálatos Anyánknak egy koronát ajándékozzunk 2017. október 7-én, Óbudaváron.

Kilenc héten át ráhangoló gondolatokat küldünk, amelyekre naponta lelki adományoddal válaszolhatsz Máriának. Dolgozzunk együtt szívünk átalakulásán!

Egy korona ajándékozása azt jelenti: hazánknak szüksége van ránk. A társadalom peremén lévő embereknek szükségük van ránk.

 „Sok keresztény ember az átlagnál is passzívabb, mintha magaslesen ülve figyelné a világot. Hiányzik belőle a küldetéstudat, hogy formálja a körülötte élők életét.

Amikor a Jóisten a szíveket osztogatta, akkor a magyarok háromszor jelentkeztek. Ha egy magyar boldog akar lenni, akkor nem valamire, hanem valakire van szüksége.

Ha a magyar ember megtalálja az irgalmas Atyát, akkor felszabadul, megint tud szeretni és a világot meg tudja mozgatni.

Ha a magyar ember megtalálja az irgalmas Atyát, akkor felszabadul, megint tud szeretni és a világot meg tudja mozgatni.

A magyarok útja a nagyszívűség. Egy magyar tud nagyszívűen szeretni akkor is, amikor valami fáj. Akkor találunk igazán egymásra, ha áldozatot hozunk egymásért.

Jöhet elénk egy élethelyzet, egy feladat, egy probléma. Az olyan emberek, akik nagyon tudnak szeretni, a határaikat sajátosan a szomorúság által élik meg. Ha szomorúak vagyunk, érezzük, hogy a szeretetünk ereje kicsi. A szomorúságból azonban tovább vezet az út Anyánk szívébe.” (B. Tilmann)

Szent István király harcias nemzetét a gyümölcsöző béke világába vezette. Halála előtt nagy gondban volt, hogy kire bízza az országot. A koronát a Szűzanyára hagyta, hogy ő vezesse Magyarországot. Tartsa meg a még zsenge hitet a népben. Rá merte bízni a magyarságot, mert tudta, hogy jó kezekben hagyja, és hite igazolást nyert! Immáron több, mint 1000 éve őriz a Magyarok Nagyasszonya minket.

Ez a hazánk Magyarország, aminek szépségét, hangulatát az alábbi képsorok hűen visszaadják: „az élet, nap, eső, szél… ott leszek a szemedben és a szívedben, napod leszek és fényed, örömöd, és összetartozunk, időtlenül…”

https://www.youtube.com/watch?v=Y7SRBRW1G5A

Nem a világban betöltött funkcióim tesznek értékessé, hanem az, hogy az Isten gyermeke vagyok, és Ő olyan hivatást bízott rám, amit még soha senkire, és nélkülem nem lenne, aki azt betölti. Fontos vagyok ott, ahol élek, mert szükség van rám. Szüksége van a környezetemnek minden képességemre, amivel szolgálhatom Istent és Egyházamat.

„Mária, szeretetünk jeléül
Téged ismerünk el királynőnknek!
Ahogy Szent István király is tette,
egészen Neked ajándékozzuk
magunkat és hazánkat.
Újítsd meg veled való szövetségünket
és Magyarország lelkületét.
Hadd ragyogjon át minden tettemen,
hogy Téged szeretlek, Neked szolgálok
és gyermeked vagyok. Amen.”

Ajándékozz valami különösen szépet Máriának! Válaszd ki, a következő hétre, milyen felajánlás tanúsítja az életed megváltoztatására irányuló vágyadat:

  • viselkedésemre a lehető legnagyobb gondot fordítom: nemes lelkűségre törekszem megnyilvánulásaimban; senkit sem fogok kritizálni és nem akarok másokat állandóan helyreigazítani és tökéletesíteni, csak magamat
  • igyekszem valami jót cselekedni és arról senkinek sem beszélni
  • megteszek valamit, amihez semmi kedvem; ha belülről megbántva érzem magam, vigyázok rá, hogy senki észre ne vegye

(XXIII. János pápa)

 
 
Top! Top!