Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek arrow Kilenc felhívás a koronázásig - 3. hét
2018.05.24 [08:01]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Kilenc felhívás a koronázásig - 3. hét Nyomtatás

Egy korona ajándékozása azt jelenti: kutatni az álmainkat és azt életre váltani.

„Tudunk-e magunkra, mint csodákra tekinteni? Gondolunk-e arra, hogy saját magunk is apró szentélyek vagyunk. Isten csodálatos, egyedi és megismételhetetlen példányai. Sok ember nem tud magára így nézni. Figyelünk-e saját belső vágyainkra? Ha magunkkal nem vagyunk harmóniában, hogyan lehetnénk jóban bárki mással?” (J. Kentenich)
Ahhoz, hogy a körülöttem levő környezetemet alakítani, befolyásolni tudjam, elsősorban magamon kell kezdenem a munkát.
Egyszer Teréz anyát kérdezte egy riporter, szerinte mit kéne megváltoztatni, hogy jobb legyen a világ, azt válaszolta: Elsősorban Önt és engem!

„Ha szerető Atyánk szemével vizsgálod önmagad, látnod kell: nem csak egy vagy a sok közül, hanem pótolhatatlan, kedves gyermeke, akire kimondhatatlan szeretettel tekint, nem amiatt, amilyen leszel, hanem azért, amilyen most vagy. Ő úgy szeret, ahogy vagy, most szeret.

Nyisd ki a szemed és a füled! Vedd észre a Szentlélek tetteit, hallgass a saját vágyaid és szükségleteid szavára. Nevezd meg a vágyaid. Isten szeretete benned van. Ő benned él, szeret, imádkozik és szenved benned.

Isten azt kéri tőled, hogy hidd el, Jézus a legmerészebb álmaidban gondolt módon szeret téged. Az egyetlen valódi válasz egy ilyen szeretetre, a személyes viszontszereteted, minden feltétel nélkül.

  • Mi mozgat téged legbelül?
  • Mik az álmaid és dédelgetett vágyaid?
  • Milyen nagy kérdések foglalkoztatnak mostanság? Látod-e mögöttük merre vezet Isten? Mit akar ezekkel a kérdésekkel Neked mondani? (J. Kentenich)

 „Egész életünk a Jóisten szívéből jön, ezt nagyon fontos látnunk, mert sokszor nem értjük Őt. Nem értjük tökéletesen, hogy mit gondolt el az életünkről. Ami naponta történik velünk, a Jóisten terve szerint van. Mivel pedig életünk e végső célját nem láthatjuk világosan, azért nem sokat értünk, de hisszük, hogy az egész életünkről a Jóistennek terve van. Ő nem végez félmunkát, amit Ő tesz, mindig tökéletes. Tehát életünk részletei egy tökéletes terv részletei. Ez erőt ad. Ha nem értem, hogy mi miért történik, ha bizonytalan vagyok, akkor mondhatom a Jóistennek: De Te tudod, miért! Így nyugton marad a szívünk.

A Jóisten tervének van egy titkos célja, és ez a mi eszményképünk, Ő azt akarja, hogy növekedjünk. Azt akarja, hogy lassan kialakuljon bennünk a terve szerinti személyiség. Vagyis azt a képet, amelyet a Jóisten öröktől fogva a személyünkről elgondolt, nem teremtette meg egyszerre, hanem lassan, az időben akarja létrehozni, hogy fokozatosan teljesedjen ki.

Krisztus úgy növekszik a szívünkben, hogy a saját karizmánk növekedjék. Jó néha arra gondolni, hogy miért vagyok itt a földön; mit akarok adni az embereknek?

Mi akarok lenni a Jóisten számára? Mi akarok lenni a házastársam számára? Ebben az esetben nemcsak az önnevelésről van szó, hanem az isteni nevelésről: Ő vezet minket, hogy ez a kép mind tökéletesebb legyen bennünk.” (B. Tilmann)

„Feladatunk tehát: elismerni pótolhatatlanságunkat, annak ellenére, hogy tudjuk: nem vagyunk tökéletesek. Bízom-e az Atyában annyira, hogy ki merem venni életem kormányát a saját kezemből, abban a hitben, hogy Ő – akinél nincs hatalmasabb – tud vezetni?

Az Atya elé tenni azt, aki vagyok, annyit tesz: az Úr elé teszem életem királyságát, azt a felelősséget, amit Ő bízott rám. A Szűzanyának ajánlottság feltétlenül magában foglalja az Istennek való felajánlottságot is. Nyugodtan fordulhatunk Máriához, hiszen ismer, és kedves gyermekeiként szeret minket, azt szeretné, ha közel lennénk Fiához.” (Koronázó kilenced)

Égi édesanyánk ott áll mögöttünk, ahogy földi édesanyánk is életünk eseményei, nehézségei során, miközben küzdünk álmaink megvalósításán, ahogy a következő filmkockák érzékeltetik: https://www.youtube.com/watch?v=bQoJqDi8490

Ajándékozz valami különösen szépet Máriának! Válaszd ki, a következő hétre, milyen felajánlás tanúsítja az életed megváltoztatására irányuló vágyadat:

 szilárdan hiszek abban, még ha a körülmények látszólag ellene is szólnak, hogy Isten jóságos gondviselése annyira őrködik felettem, mintha csak én lennék a világon egyedül,

  • törekszem arra, hogy a napot a maga teljességében megéljem anélkül, hogy életem problémáját egyszerre akarnám megoldani,
  • abban a boldog biztonságban fogok élni, hogy az örömre születtem nem csak a túlvilágira, hanem az evilágira is,
  • keresünk az életünkben valamit, amit nem értünk. Beszélünk róla, hogy ezt vagy azt nem értjük, és magunkban csendben mondjuk: Ő tudja. Ez azt jelenti, hogy az a részlet az Ő tervének a részlete és Ő tudja, hogy miért.
  • Felteszem magamnak a kérdést: Bízom-e az Atyában annyira, hogy ki merem venni életem kormányát a saját kezemből, abban a hitben, hogy Ő tud vezetni?
 
 
Top! Top!