Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek arrow Kilenc felhívás a koronázásig - 5. hét
2018.05.24 [08:00]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Kilenc felhívás a koronázásig - 5. hét Nyomtatás

Oázis újság fényképe.Egy korona ajándékozása azt jelenti: gyümölcsözővé válni a környezetünkben lévő emberek számára.

„Az élethez hozzátartozik, hogy a keresztény ember élő kapcsolatban áll a környezetével.
Döntő kérdés: Tud-e valamit a környezetének adni? Van-e abban a helyzetben, hogy formálja a közeget amiben él? Röviden szólva:
A jövő kereszténye vagy apostol, vagy már nem keresztény többé.
Ha egy másik emberrel számítóan állunk szembe, amikor azt kérdezzük: Hogyan viselkedett velem? Miért tette azt, amit tett? Ha magunkban vagy hangosan mindig újra elkezdjük felsorolni a hibáit, akkor elveszítjük az erőnket. A jósághoz hozzátartozik egy bizonyos nagylelkűség. Aki ajándékoz, az nem érdeklődik azonnal a megajándékozott érdemei után. Nem számít arra, hogy visszakap valamit, különben az egész kicsinyes dolog lenne. A nagylelkűség tágítja a szívet, és először és elsősorban annak tesz jót, aki nagylelkű és nagylelkűen viselkedik. Természetesen ez kihat a környezetre is, ez egészen biztos. Aztán egy különösen szép lelki változás megy végbe. Ha Krisztus él bennünk, és ha mi jóságosan
fordulunk másokhoz, akkor egyszer csak hirtelen Krisztus szemével kezdjük látni az embereket.

És akkor nagynak látjuk a többieket. Vagyis akkor látunk egy embert nagynak, ha szeretjük. A nagylelkűség türelemmé válik. Azaz, ha egy másik embernek nagylelkűen megengedjük a hibáit,
akkor azokat sikerül egyre hosszabb időre figyelmen kívül hagynunk.
Ebben a Szűzanyával való belső összetartozásunk nagy szerepet játszik. Ha szeretjük a Szűzanyát, akkor
nem tudunk sokáig elidőzni az ő szívében anélkül, hogy az Úrhoz való mély szeretetét fel ne fedeznénk. A Szűzanya felébreszti bennünk a vágyat, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljunk, hozzá hasonlóan tudjunk szeretni, és Őt bevigyük a korunkba. Szűzanyával és az Úrral való összetartozásban egy új életmódot kapunk ajándékba, ami képessé tesz minket arra, hogy a körülöttünk lévő világot Krisztussal ajándékozzuk meg. Állandó kisugárzása van annak, aki el tudja mondani magáról: „Élek, de már nem én élek, hanem Krisztus él énbennem” (Gal 2,20).
Szerte a világon sokan gondolják, hogy tehetnek valamit a környezetük számára, amivel megélik hitüket és közelebb kerülhetnek Krisztushoz.
https://www.youtube.com/watch?v=u54vbhTpvDs&feature=youtu.be

„Ma emberekkel fogok érintkezni, és nekik érezniük kell, hogy Te bennem élsz. Tehát hozzájuk fordulok
és bennem Te is hozzájuk fordulsz. Mivel Te hordozol majd engem, ezért jóságos leszek. Ha valaki az idegeimre megy, akkor szeretnék Rád gondolni és higgadt maradni. Ha valakinek szüksége van rám, akkor még egyszer mozgásba lendülök, még ha fáradt is vagyok. Ezt a napot Veled járom. Újra kell születned bennem, és akkor elviszlek a világba.” (B. Tilmann)
Ajándékozz valami különösen szépet Máriának! Válaszd ki, a következő hétre, milyen felajánlás tanúsítja az életed megváltoztatására irányuló vágyadat:

  • különösen figyelek rá a héten, hogy nagyszívűen forduljak mások felé
  • ha valaki különösen bosszant, röviden odafordulok az Úrhoz és igyekszem higgadt maradni
  • alkalmazkodom a körülményekhez, és nem várom el, hogy a körülmények alkalmazkodjanak vágyaimhoz
  • keresem a kedvenc röpimámat
 
 
Top! Top!