Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek arrow Király vagy - Gertrud Maria Nővér üzenete
2019.02.22 [01:06]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Király vagy - Gertrud Maria Nővér üzenete Nyomtatás

Kedves Családjaim és Fiataljaim,

 Amikor júniusban megérkeztem Óbudavárra a családnapokra, az egyik előadó házaspár nagy lelkesedéssel mesélt az első nyári hétről. Az esti körben a házaspárok a házastársukról csupa jó dolgokat mondtak: Nagynak látlak, király vagy. „Egész héten koronáztunk!”  Ezt a remek ötletet vettük át és valósítottuk meg a következő családnapokon. A fényképek megmutatnak valamit abból, amit közösen átéltünk.

Egy híres német ballada néhány mondatát juttatta ez eszembe (Ének a harangról). Friedrich Schiller a szerelem idejéről ír:

„Pirulva követi a lánykát,

S boldog, ha az csak rátekint;

Letarolná a rét virágát,

Hogy szerelmére hintse mind.

 Átélhettük, hogy az első szerelem csillogásából valami újra fényes lett. Egy asszony azt mondta ezekről az estékről: „Jobb, mint egy romantikus sorozat.”

 Személyesen úgy érzem, hogy ez az áramlat Királynőnknek, az Élet Királynőjének és Eucharisztikus Királyunknak, Jézus Krisztusnak a kegyelmi ajándéka.

 Azon vagyunk, hogy a házasság szentsége és az Oltáriszentség közötti kapcsolatot még inkább felfedezzük, és mi, mint a magyar Családmozgalom, ezzel szeretnénk hozzájárulni a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez.

 Kedves Fiataljaim és Családjaim, szeretném ebben a levélben még azt is tudatni Önökkel, hogy Klára Mária nővérünk átgondolta hivatásának útját, és örökszentelése előtt úgy döntött, hogy nem folytatja útját a Schönstatti Mária-nővérek közösségében. Köszönjük a kedves Klára Mária nővérnek, hogy a magyar mozgalmunkból elsőként volt bátorsága, hogy elkezdje ezt az utat. Köszönünk neki mindent, amit értünk tett, különösen is a Lánymozgalomért itt Magyarországon és a lányok sok látogatása során Schönstattban, valamint a családokért és fiatalokért számos alkalommal, mindenekelőtt a 2014-es jubileum során. További életútjára szívből kívánunk neki sok erőt, boldogságot és különleges áldást.

 Szeretettel gondolok Önökre: Gertrud-Maria nővér

 „Anya, írj be minket a szívedbe, az ég felé magaddal vezess fel.” J. Kentenich: Az este megszentelése (Égfelé)

A levél pdf formátumban: Gertrud_Maria_nover_nyari_uzenet

 
 
Top! Top!