Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.08.15 [20:37]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Megyimóreczné Schmidt Ildikó Nyomtatás
Misivel jókat nevetnek
Megyimóreczné Schmidt Ildikó, a schönstatti 3. Szövetség tagja.Tizenkét évesen egy vírusos betegség szövődményeként lebénult a keze és a lába. Az ápolóknak mesélte a kórházban, hogy zongoratanár szeretne lenni. Akkor ez elég hihetetlennek tűnt, de Istennek hála, azóta valóra vált, sőt, nemrég átvehette a „Legjobb zenetanár” díját!
Boros Misi és Boateng Kármen Stephany, a Junior Prima díjjal kitüntetett fiatal karmester, Erdélyi Dániel mindannyian Ildikó növendékei. Kimagaslóan tehetséges zongoristák egész generációját nevelte már ki, Remenyik Balázs, Török Ákos, Petres Lajos Tamás is tanult nála, hogy csak néhány sikeres virtuózt említsünk, akiknek "Ildikó néni" fáradhatatlan munkája újabb és újabb lendületet ad a zongoratanuláshoz. A tanárnő a Kis Virtuózok Alapítvány Legjobb Zenetanár díjának egyik első díjazottja volt, munkásságát nagyra becsüljük mi is, a tanítványai és a szakma is. Ezzel a kis filmmel szeretnénk köszönetet mondani, amiért ilyen gyémántokat csiszol nekünk! Boros Misi, mestere Bogányi Gergely és a Virtuózok
https://www.facebook.com/virtuozok/videos/1155101967925849/?hc_ref=ARQlq23Ln34CyjHjNKmcIb4vkqFyNOW3oKhj9kXybWMdFYZvasXWOJeqY0ArHWWgUyI
Szívből gratulálunk neki mi is.
 
 
 

 

 
Családok világtalálkozója Dublinban Nyomtatás

Képtalálat a következőre: „www.wmof2018.ie”A Nemzetközi Schönstatt Családmozgalomnak 2018. július 2.

„A család evangéliuma: Öröm a világnak”

Családok világtalálkozója Dublinban 2018. augusztus 21-26.

Kedves Schönstatt Családok!

Emlékeztek még a 2014-es jubileumi évi családi sátorra? Azt hirdette, hogy „A családban az öröm” és ez a jelmondat arra hívta a házaspárokat, hogy döntő szerepet vállaljanak az Egyház és a társadalom megújításában.
És most a Szent Atya a Családok Világtalálkozójára hív Írországba, Dublinba.  (www.wmof2018.ie) Az előadások témája: „A család evangéliuma: Öröm a világnak” A találkozó eseményei az „ Amoris Laetitia” apostoli levél életre váltását  célozzák meg.
Mi, mint Schönstatti Családmozgalom meghívást kaptunk arra, hogy részt vegyünk ezen a fontos találkozón. A család, mint a társadalom alapsejtje, az emberré nevelés legfontosabb iskolája, nagyobb veszélyben van manapság, mint bármikor. Mindazok számára, akik szívvel, lélekkel elkötelezettek a család mellett ez a keresztény családok nemzetközi találkozója egy nagy jel. Az Egyház úgy tekint a Schönstatt mozgalomra, mint egy olyan mozgalomra, amely különösen elkötelezett a házasság és a család mellett. Ezért olyan fontos számunkra ez a megjelenés és hogy érzékelhetőek legyünk a világtalálkozón (WMOF).

Tovább...
 
Kentenich 50 Nyomtatás

Meghívó

 

Sok szeretettel várunk
Kentenich atya
mennyei születésnapjának
50. évfordulóján

 

2018. szeptember 16.

Óbudavár

Tovább...
 
"Kentenich év" - mennyei hazatérésének 50. évfordulója Nyomtatás

SCHOENSTATT INTERNATIONAL
GENERALPRÄSIDIUM
P. Juan Pablo Catoggio – Elnök


Schönstatt, 2018. július 8. 

 

ÜZENET A SCHÖNSTATT CSALÁDNAK JOSEF KENTENICH ATYA MENNYEI HAZATÉRÉSÉNEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

 

Kedves Schönstatt Család,

2018. szeptember 15-én emlékezünk meg atyánk és alapítónk, Pater Josef Kentenich mennyei hazatérésének 50. évfordulójáról. Ezért egy „Kentenich-évet” indítottunk, melynek során különféle módon akarunk tanúságot tenni róla és karizmájáról.

A 2014-es nagy jubileumi ünnepet a kegyelem és a megújulás órájaként éltük meg, és ebből az ígéretből kiindulva ez ismét „feltörő Schönstattnak” nevez és kötelez minket (Pünkösdi Kongresszus, 2015).

Ezért kérdezzük meg magunktól ezen a szeptember 15-én: Mit üzen nekünk 50 évvel mennyei hazatérése után az atya és alapító, és mit mondunk mi, az ő Schönstatt Családja neki?

 

Tovább...
 
Fotók a Kápolna ünnepen Nyomtatás

Az alábbi linken lehet megnézni a Kápolna-ünnepen készült képeket.

Papp Ármin fotói:  https://photos.app.goo.gl/T3iqffbBVUyRp3DG7

 

 
Gertrud Maria nővér húsvéti levele Nyomtatás

Tiéd a jelenlétem

2018. húsvét

Kedves Schönstatt Családom,

Késztetést érzek magamban, hogy boldog és áldott húsvéti ünnepet kívánjak Önöknek. Az egyházi év ismét arra hív minket, hogy a halál és az élet titkában Jézussal találkozzunk.
Számomra a Mária Musical egy legnagyobb hatású jelenete Jézus feltámadása. A fehér ruhába öltözött, feltámadt Jézus és megrendült édesanyja, Mária között egy gyengéd párbeszéd szövődik:

Mária: „Majdnem megszűntem. Aztán halkan csengő hangot hallottam. Egészen halkat. Néhány ütemet egy csodálatos zenéből. Aztán pedig nevetést. Igen, én nevettem. A lelkem még egyetlen seb volt. Csupa fájdalom. Aztán elért a nevetés. Éreztem, hogy ez a fenséges Isten nevetése. Én pedig visszanevettem. Egyre jobban. Ő és én. A fájdalom egyre csökkent. És aztán megláttalak…”                    

Jézus jelenléte Máriát lelke mélyéig megérintette. Csodálatos dolog egy szeretett személlyel találkozni – és mennyivel inkább az, ha ez az ember az Isten. „Tiéd a jelenlétem” – ez a Szűzanya húsvéti élménye.

Tovább...
 
Kápolnaünnep 2018 Nyomtatás

A Magyar Schönstatt Család szeretettel hív és vár Óbudavárra,
2018. április 22-én, vasárnap az óbudavári schönstatt kápolna
felszentelésének 13. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségére.

 

 

Tovább...
 
Közös ünnepeink 2018-ban Nyomtatás

Képtalálat a következőre: „óbudavár schönstatt”

Kedves Magyar Schönstatt Család!

Szeretettel osztjuk meg Veletek a következő év ünnepi napjainak időpontjait. Kérjük, ha tehetitek, gyertek el, ünnepeljünk együtt Óbudaváron! A naptárba véssétek be még ma :), várunk titeket!

2018. április 22-én lesz a kápolnaünnepünk. Dr. Takáts István atya, a veszprémi érseki kancellár lesz a vendégünk és ünnepel velünk szentmisét.

2018. szeptember 16-án Kentenich atya halálának 50. évfordulójára emlékezünk. Az ünnepünk központi gondolata és üzenete: „SZERETTE AZ EGYHÁZAT”. Az ünnepi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök atya mondja.

Ha segítségetekre lehetünk a közösség ügyeit érintően, a korso(kukac)schoenstatt(pont)hu címen tudtok elérni bennünket.
Szeretettel kívánunk az új, 18-as évre kegyelmeket és boldog családi életet Mindnyájatoknak!

Gertrúd-Mária nővér és a KorSó házaspárok

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 12 / 143
 
Top! Top!