Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2019.02.20 [21:18]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Beszámoló a 2018-as zsinatról Nyomtatás

 

 

 

 

A zsinatot csendes szentségimádással kezdtük a szentélyben. Ez megalapozta a jó és termékeny légkört. A péntek esti megérkező, bemutatkozó kör után Kentenich atya egy beszédéből vett részletet olvastunk és dolgoztunk fel, amit „véletlenszerűen” kaptunk: Az örömről, az örömre nevelésről szólt.

Szombat délelőtt a Magyar Schönstatt Család különböző ágainak (családliga –családnapok, családcsoportok, fiú-lánymozgalom, Családakadémia, Schönstatt Apostolok, Menta kör, Oázis …) és földrajzilag egymástól messze eső közösségeinek beszámolóját hallgattuk meg. A zsinaton harmincegynéhányan vettünk részt. Szóban 5 perc jutott mindenkinek, de írásban – amely kis füzet formájában mindenkinek a kezébe jutott – bővebben kifejthette mindenki az elmúl év életjeleit.

Az ebéd és a délutáni pihenő után kiscsoportokban folytatódott a munka: kinek mi volt hangsúlyos, fontos az elhangzott beszámolókból, kit mi érintett meg?

Késő délután a kápolnában szentmisét ünnepeltünk Csermák Péter atyával és Szalai Zsolt diakónussal.

A vacsora és gyerekfektetés után összegyűlve a kiscsoportok összegyűjtött észrevételeit osztottuk meg a nagy körrel. Ezekből minden résztvevő hármat kiemelhetett. Ezeket a kifejezéseket, félmondatokat hasonlóság, vagy azonosság szerint rendszereztük, majd szisztematikusan összevontuk, szavazással szűkítettük… imádkoztunk és figyeltünk az apró jelzésekre is. Mindenki megérezhette a Szentlélek vezetését. Végül este fél 11-re vidám, oldott légkörben megszületett az új jelmondat:

ÖRÖMMEL FORDULOK FELÉD.

Tovább...
 
Ahol óra nincs, de idő az van Nyomtatás

Képtalálat a következőre: „varga kati kongó hardi”

Varga Kati fél évet töltött Kongóban, Mbuji-Majy-ban Hardi Richard szemorvos mellett. Rendbe rakta az optikát, rendszerezett közel 40000 szemüveglencsét, beteget vizsgált, optikai-optometriai továbbképzéseket tartott az ottani centrum dolgozóinak. Megkóstolt igazi afrikai ételeket, mint pl. kígyóhús, krokodilhús vagy a pörkölt hernyó.

„Egy régi, nagy álmom vált valóra 2018 tavaszán, amikor egy év készület és várakozás után kimehettem Afrikába. Soha nem gondoltam, hogy a véletlen, mint olyan létezne, mert tudom, hogy a Jó Isten vezetett erre az útra és reméljük, hogy Ő vigyáz majd kint is rám” – írta Varga Katalin kiérkezése után blogjában.

Rózsásné Kubányi Andrea írása a mostani Keresztény Életben jelent meg Varga Kata missziós munkájáról a Világiak az Egyházban c. sorozatban az 5. oldalon.

 
Schönstatti falinaptár 2019 Nyomtatás

Elkészült a schönstatti falinaptár. Köszönjük elsősorban azoknak, akik fotókat küldtek, a sok-sok szavazónak, és végül, de nem utolsósorban Török Orsinak és Helgának az utolsó 3 oldal szövegeiért, valamint Radnai Istvánnak, Mártinak, Heiszer Erikának a korrektúráért.

Több szavazó is írta, milyen remek képek érkeztek, nagyon nehéz volt a választás. Ide kattintva lehet megnézni, milyen lett a végeredmény.

A naptár 240x297 mm, 28 oldal, műnyomó papírra készült. 
Ára, ahogy évek óta megszoktuk: 1.500 Ft. Aki 10 db-ot vásárol, egyet ajándékba kap.

A vásárlásából befolyó összeget egyesületünk a központ parkolóhelyeinek kialakítására fordítja.

A naptárt a lyukasztásnál lehet a falra akasztani. A hátsó lapokat felhajtva már januárban is fel lehet több lapra akasztani, így a furat nem szakad át.

Hálásan köszönjük a vásárlást, és azt is, ha másokat is megajándékoztok vele.

Megrendelhető, megvásárolható: Mészáros Zsuzsinál Óbudaváron és a következő helyeken:

Budapest: Csabai család, Lőw család, Soós Viktor és Zsuzsi (ELTE TTK Lágymányosi Campus)
Budaörs: Varga család, Sallai család
Győr: Bartal család
Miskolc: Edöcsény család
Mány: Török család
Orci: Radnai család
Páty: Schumicky család
Pécs: Szelestei család
Sopron: Stagl család
Szentendre: Kelecsényi család
Szigetszentmiklós: Soós család
Szombathely: Tóth Zoli és Viki
Zalaegerszeg: Vissi család

 

 
Az erdélyi Családakadémia első vizsgái Nyomtatás

"Nem szabad csupán csatornának lennünk, mely átengedi az igazság, a szeretet és a kegyelem vizét, hanem tartályoknak is kell lennünk, hogy sajátunk legyen az, amit továbbadunk." Kentenich atya

          Valamikor 2015 őszén Lippán egy lelkes  házaspárokból álló csapat érkezett a nagyváradi és temesvári egyházmegyéből, hogy megízlelje, kóstolgassa a Családakadémia elindulásának a lehetőségét itt Erdélyben.  Mikor tavasszal visszatértünk, már a vágy ott motoszkált bennünk, hogy Legyen.
         A Gondviselés és a Szűzanya is rábólintott, így 2016 őszén egy szeptemberi hétvégén elindult Böbe nővér szervezésében, és Bartos Gellért és Ágota lelkivezetésével az I Erdélyi Schönstatti Családakadémia.
         A Nagyváradi egyházmegyét három házaspár képviselte: Kovács László és Katalin, Veres István és Kármen valamint Wagner András és Andrea.

A Magyar Kurír beszámolóa:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/csaladakademia-nagyvaradon

Tovább...
 
Gertrud Maria nővér és a Török hp. levele Nyomtatás

Küldetésünk van

 2018. szeptember 15-ére

 Kentenich Atya Kedves Barátai,
Ezzel a fényképpel, ami egy héttel ezelőtt Schönstattban a Lánymozgalom Portréning képzésének 3. évfolyamával készült, szeretnénk Önöknek szívélyes jókívánságainkat küldeni a mai ünnep – Kentenich atya mennyei születésnapja – alkalmából.
Ünnepünk oka a múltban keresendő: Pontosan 50 évvel ezelőtt hirtelen és váratlanul, mozgalmának körében halt meg Kentenich atya az újonnan felépült Örökimádás templomban Schönstattban. Ám az ünnepünk célja mégis a jövőbe mutat. Kentenich atyával mi is küldetést kaptunk, hogy egyházunkat és társadalmunkat formáljuk.

Tovább...
 
Az evangélium él, én ennek tanúja vagyok Nyomtatás

Alapítója, Josef Kentenich atya mennyei születésnapjának 50. évfordulójára emlékezett a Schönstatt közösség szeptember 16-án a Veszprém megyei Óbudaváron. Az ünnepi szentmisét Varga László kaposvári püspök mutatta be.

„Hirdetem, hogy sokunknak öröm költözött a szívébe” – ezekkel a szavakkal kezdte az ünnepi szentmise végén a hirdetéseket Török Péter, a találkozó szervezője. Egész nap ezt az örömet sugározták az arcok. Már érkezésünkkor is az volt a benyomásom, hogy itt az örömé a főszerep, a vidáman játszadozó kisgyerekek, a kedves és komoly fiatalok és szüleik ünnepre gyűltek össze. Kézzelfogható, amit a szervező elmond: új életet kell fakasztani; az új generációk átveszik a karizmát, a felelősséget. Van élet a Schönstattban, van ok az ünneplésre. „Nagy ajándék, hogy itt lehetek; ajándékot kaptam ezzel” – Varga Laci atya, a rendezvény meghívott püspöke is így fogalmazott, amikor arról kérdeztük, milyen érzésekkel van jelen az évfordulón.

A magyar Kurír beszámolója

 
Beszámoló az óbudavári Kentenich 50 ünnepről Nyomtatás

Varga László püspök atya volt a vendégünk Kentenich atya halálának 50. évfordulóján, mennyei születésnapjának szept.16-i ünnepén. A közvetlen hangvételű Laci atya Kentenich atya sírfelirata (Szerette az Egyházat) alapján az egyházszeretetről beszélt. Miért nem szeretik az emberek az Egyházat? A fiatalok gyakran úgy gondolják, nem vagyunk hitelesek, nem jel számukra az életünk. Mások zárt, elit csoportnak látnak minket, ítélkezéssel, előítéletekkel találkoznak, nem befogadással.

Miért szeretem az Egyházat? Itt vannak a barátaim, köztük elsőként Jézus Krisztus. Milyen megtisztelő dolog az ő barátjának lenni! És a szentekének, közösségben lenni a kortárs szentekkel! Az evangélium ott él, ahol barátságok vannak – hangsúlyozta a püspök. Nem mindegy, milyen egyházkép él bennünk: statikus, amelyben felfelé mutogatunk, és nem vállaljuk a felelősséget, vagy Krisztus titokzatos testeként éljük meg az Egyházat, Isten népeként, amelynek minden tagja felelősséget hordoz. Varga László felhívta a figyelmet a felelősségünkre: vonzóvá kell tennünk az Egyházat a hitelességünk által, élő közösségeinkkel, amelyek a hit és a szeretetcselekedetek útján járnak.

Tovább...
 
Családok IX. Világtalálkozója Nyomtatás

 

 

 

 Augusztus 21. és 26. között Dublinban tartották a Családok IX. Világtalálkozóját.

A Magyar Schönstatt Családot Szelestei Gábor és Barbara képviselte.

Udvardy György püspök és Kocsis Fülöp érsek-metropolita beszámolója a Magyar Kuríron:

 https://www.magyarkurir.hu/hirek/udvardy-gyorgy-csaladok-ix-vilagtalalkozojarol-csaladok-misszios-hivatassal-rendelkeznek#lightbox['g89706']/3/

http://www.magyarkurir.hu/hirek/kocsis-fulop-csaladok-ix-vilagtalalkozojarol-ne-legyunk-besavanyodottak-merjunk-orulni

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 12 / 151
 
Top! Top!