Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.10.19 [20:25]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Az erdélyi Családakadémia első vizsgái Nyomtatás

"Nem szabad csupán csatornának lennünk, mely átengedi az igazság, a szeretet és a kegyelem vizét, hanem tartályoknak is kell lennünk, hogy sajátunk legyen az, amit továbbadunk." Kentenich atya

          Valamikor 2015 őszén Lippán egy lelkes  házaspárokból álló csapat érkezett a nagyváradi és temesvári egyházmegyéből, hogy megízlelje, kóstolgassa a Családakadémia elindulásának a lehetőségét itt Erdélyben.  Mikor tavasszal visszatértünk, már a vágy ott motoszkált bennünk, hogy Legyen.
         A Gondviselés és a Szűzanya is rábólintott, így 2016 őszén egy szeptemberi hétvégén elindult Böbe nővér szervezésében, és Bartos Gellért és Ágota lelkivezetésével az I Erdélyi Schönstatti Családakadémia.
         A Nagyváradi egyházmegyét három házaspár képviselte: Kovács László és Katalin, Veres István és Kármen valamint Wagner András és Andrea.

A Magyar Kurír beszámolóa:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/csaladakademia-nagyvaradon

Tovább...
 
Gertrud Maria nővér és a Török hp. levele Nyomtatás

Küldetésünk van

 2018. szeptember 15-ére

 Kentenich Atya Kedves Barátai,
Ezzel a fényképpel, ami egy héttel ezelőtt Schönstattban a Lánymozgalom Portréning képzésének 3. évfolyamával készült, szeretnénk Önöknek szívélyes jókívánságainkat küldeni a mai ünnep – Kentenich atya mennyei születésnapja – alkalmából.
Ünnepünk oka a múltban keresendő: Pontosan 50 évvel ezelőtt hirtelen és váratlanul, mozgalmának körében halt meg Kentenich atya az újonnan felépült Örökimádás templomban Schönstattban. Ám az ünnepünk célja mégis a jövőbe mutat. Kentenich atyával mi is küldetést kaptunk, hogy egyházunkat és társadalmunkat formáljuk.

Tovább...
 
Az evangélium él, én ennek tanúja vagyok Nyomtatás

Alapítója, Josef Kentenich atya mennyei születésnapjának 50. évfordulójára emlékezett a Schönstatt közösség szeptember 16-án a Veszprém megyei Óbudaváron. Az ünnepi szentmisét Varga László kaposvári püspök mutatta be.

„Hirdetem, hogy sokunknak öröm költözött a szívébe” – ezekkel a szavakkal kezdte az ünnepi szentmise végén a hirdetéseket Török Péter, a találkozó szervezője. Egész nap ezt az örömet sugározták az arcok. Már érkezésünkkor is az volt a benyomásom, hogy itt az örömé a főszerep, a vidáman játszadozó kisgyerekek, a kedves és komoly fiatalok és szüleik ünnepre gyűltek össze. Kézzelfogható, amit a szervező elmond: új életet kell fakasztani; az új generációk átveszik a karizmát, a felelősséget. Van élet a Schönstattban, van ok az ünneplésre. „Nagy ajándék, hogy itt lehetek; ajándékot kaptam ezzel” – Varga Laci atya, a rendezvény meghívott püspöke is így fogalmazott, amikor arról kérdeztük, milyen érzésekkel van jelen az évfordulón.

A magyar Kurír beszámolója

 
Beszámoló az óbudavári Kentenich 50 ünnepről Nyomtatás

Varga László püspök atya volt a vendégünk Kentenich atya halálának 50. évfordulóján, mennyei születésnapjának szept.16-i ünnepén. A közvetlen hangvételű Laci atya Kentenich atya sírfelirata (Szerette az Egyházat) alapján az egyházszeretetről beszélt. Miért nem szeretik az emberek az Egyházat? A fiatalok gyakran úgy gondolják, nem vagyunk hitelesek, nem jel számukra az életünk. Mások zárt, elit csoportnak látnak minket, ítélkezéssel, előítéletekkel találkoznak, nem befogadással.

Miért szeretem az Egyházat? Itt vannak a barátaim, köztük elsőként Jézus Krisztus. Milyen megtisztelő dolog az ő barátjának lenni! És a szentekének, közösségben lenni a kortárs szentekkel! Az evangélium ott él, ahol barátságok vannak – hangsúlyozta a püspök. Nem mindegy, milyen egyházkép él bennünk: statikus, amelyben felfelé mutogatunk, és nem vállaljuk a felelősséget, vagy Krisztus titokzatos testeként éljük meg az Egyházat, Isten népeként, amelynek minden tagja felelősséget hordoz. Varga László felhívta a figyelmet a felelősségünkre: vonzóvá kell tennünk az Egyházat a hitelességünk által, élő közösségeinkkel, amelyek a hit és a szeretetcselekedetek útján járnak.

Tovább...
 
Családok IX. Világtalálkozója Nyomtatás

 

 

 

 Augusztus 21. és 26. között Dublinban tartották a Családok IX. Világtalálkozóját.

A Magyar Schönstatt Családot Szelestei Gábor és Barbara képviselte.

Udvardy György püspök és Kocsis Fülöp érsek-metropolita beszámolója a Magyar Kuríron:

 https://www.magyarkurir.hu/hirek/udvardy-gyorgy-csaladok-ix-vilagtalalkozojarol-csaladok-misszios-hivatassal-rendelkeznek#lightbox['g89706']/3/

http://www.magyarkurir.hu/hirek/kocsis-fulop-csaladok-ix-vilagtalalkozojarol-ne-legyunk-besavanyodottak-merjunk-orulni

 
Erdő Péter Katekézise a Missziós keresztről Nyomtatás

Képtalálat a következőre: „missziós kereszt”

"A világnak kellünk mi is, ha Krisztushoz tartozunk"

Erdő Péter Katekézise a Missziós keresztről

A Missziós kereszt eseményei

 

 
Megyimóreczné Schmidt Ildikó Nyomtatás
Misivel jókat nevetnek
Megyimóreczné Schmidt Ildikó, a schönstatti 3. Szövetség tagja.Tizenkét évesen egy vírusos betegség szövődményeként lebénult a keze és a lába. Az ápolóknak mesélte a kórházban, hogy zongoratanár szeretne lenni. Akkor ez elég hihetetlennek tűnt, de Istennek hála, azóta valóra vált, sőt, nemrég átvehette a „Legjobb zenetanár” díját!
Boros Misi és Boateng Kármen Stephany, a Junior Prima díjjal kitüntetett fiatal karmester, Erdélyi Dániel mindannyian Ildikó növendékei. Kimagaslóan tehetséges zongoristák egész generációját nevelte már ki, Remenyik Balázs, Török Ákos, Petres Lajos Tamás is tanult nála, hogy csak néhány sikeres virtuózt említsünk, akiknek "Ildikó néni" fáradhatatlan munkája újabb és újabb lendületet ad a zongoratanuláshoz. A tanárnő a Kis Virtuózok Alapítvány Legjobb Zenetanár díjának egyik első díjazottja volt, munkásságát nagyra becsüljük mi is, a tanítványai és a szakma is. Ezzel a kis filmmel szeretnénk köszönetet mondani, amiért ilyen gyémántokat csiszol nekünk! Boros Misi, mestere Bogányi Gergely és a Virtuózok
https://www.facebook.com/virtuozok/videos/1155101967925849/?hc_ref=ARQlq23Ln34CyjHjNKmcIb4vkqFyNOW3oKhj9kXybWMdFYZvasXWOJeqY0ArHWWgUyI
Szívből gratulálunk neki mi is.
 
 
 

 

 
Családok világtalálkozója Dublinban Nyomtatás

Képtalálat a következőre: „www.wmof2018.ie”A Nemzetközi Schönstatt Családmozgalomnak 2018. július 2.

„A család evangéliuma: Öröm a világnak”

Családok világtalálkozója Dublinban 2018. augusztus 21-26.

Kedves Schönstatt Családok!

Emlékeztek még a 2014-es jubileumi évi családi sátorra? Azt hirdette, hogy „A családban az öröm” és ez a jelmondat arra hívta a házaspárokat, hogy döntő szerepet vállaljanak az Egyház és a társadalom megújításában.
És most a Szent Atya a Családok Világtalálkozójára hív Írországba, Dublinba.  (www.wmof2018.ie) Az előadások témája: „A család evangéliuma: Öröm a világnak” A találkozó eseményei az „ Amoris Laetitia” apostoli levél életre váltását  célozzák meg.
Mi, mint Schönstatti Családmozgalom meghívást kaptunk arra, hogy részt vegyünk ezen a fontos találkozón. A család, mint a társadalom alapsejtje, az emberré nevelés legfontosabb iskolája, nagyobb veszélyben van manapság, mint bármikor. Mindazok számára, akik szívvel, lélekkel elkötelezettek a család mellett ez a keresztény családok nemzetközi találkozója egy nagy jel. Az Egyház úgy tekint a Schönstatt mozgalomra, mint egy olyan mozgalomra, amely különösen elkötelezett a házasság és a család mellett. Ezért olyan fontos számunkra ez a megjelenés és hogy érzékelhetőek legyünk a világtalálkozón (WMOF).

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 12 / 148
 
Top! Top!