Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.10.18 [04:34]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Bujbáczi Bálint megkezdte a noviciátust Nyomtatás

Bujbáczi Bálint 2013. november 3-án kezdte meg a noviciátust Schönstattban 7 társával együtt.

Bálint az első Vértező évfolyam keretében, 2009 nyarán kötötte meg a szeretetszövetséget, mely mély hatást gyakorolt életére. Így amikor az Emmánuel közösség egy éves evangelizációs iskoláját befejezte Franciaországban és feléledt benne a vágy, hogy a papság útjára lépjen, a Schönstatt Atyák közössége, és Schönstatt lelkisége a maga máriás pedagógiai jellegzetességével vonzó volt számára. Franciaországból 2010 nyarán hazafelé tartva először rögtön Schönstattba ment, ahol két hétig egy első bepillantást nyert a Schönstatt atyák életébe. Ez után Pécsett teológiát kezdett el tanulni. 2011 nyarán hosszabb időt töltött el Münchenben, ahol Tilmann atyával is sokat beszélgetve megszületett benne a döntés és elküldte írásban a közösségbe való jelentkezését. Azóta tovább tanult teológiát illetve németet és arra várt, hogy elég jelentkező gyűljön össze a következő európai noviciátusra. 2013 májusába végre megkezdődhetett a posztulátus, egy első lazább kötődés a közösséghez, melynek keretében a közösség jobban megismeri a jelölteket és a posztulánsok a közösséget. Bálint végül 2013 nyarán jelentkezett a noviciátusba és felvételét a tartomány vezetőség jóváhagyta. Így november 3.-án az öt európai (mellékelt képen) és a 3 indiai jelölt együtt tudta Schönstattban elkezdeni a noviciátust. Imádkozzunk értük, hogy ez az intenzív időszak személyes hivatásuk megerősödéséhez vezessen!

Hogy mi minden vár Bálintra a következő években? Folytatás a Tovább gombra kattintva

Tovább...
 
Schönstatt centenáriumára teljes búcsú Nyomtatás

 A pápai dekrétum a Schönstatt-mozgalomnak a jubileumi évben teljes búcsút engedélyez.

A teljes búcsút 2013. okt. 18. - 2014. okt. 26. között lehet elnyerni, ennek részletei a Tovább gombra kattintva olvashatóak. 

 

Tovább...
 
2014. évi jelmondatunk Nyomtatás

Jövő évi jelmondatunk: ÉLŐ SZERETETSZÖVETSÉGBEN.

Kovács Erzsi és Zoltán Győző házaspár ajándékként elkészítette a Szűzanya magyar koronáját. Gyönyörű!
Nagyon gazdag és dinamikus volt a zsinat.

A tovább gombra kattintva olvasható Korzenszky Richárd atya a zsinati szentmisén elhangzott prédikációja. A szentmise keretében megáldotta a Szűzanya koronáját is.

Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Tovább...
 
2014-es schönstatti falinaptár Nyomtatás
     

Már kapható a schönstatti falinaptár, 240x297 mm, 28 oldal, műnyomó papírra készült. Ide kattintva meg lehet nézni. A korábbiakhoz képest az a változás, hogy életpéldákat illesztettünk minden hónaphoz, idén Zajkás Péter írásaiból ollóztunk.

Ez a naptár kicsit rólunk, készítőkről is szól: ahogy mi sem vagyunk tökéletesek, csak csetlő-botló, tökéletességre törekvők, ugyanígy minden igyekezetünk ellenére a naptár sem lett hibátlan, de reméljük, hogy ennek ellenére szerethető. A húsvét egy héttel korábbra csúszott, ezt a hibát javítottuk, a falra felakasztva a javítás szinte nem is látszik. Kárpótlásként az árát: 1.300 Ft-ra csökkentettük.

Aki 10 db-ot vásárol, egyet ajándékba kap. A naptár vásárlásából befolyó összeget egyesületünk a központ építési hiteleinek törlesztésére fordítja. Hogyan lehet hozzájutni? A Tovább gombra kattintva megtudható.

Tovább...
 
Kentenich atyához megyek - (Imakilenced gyerekeknek) Nyomtatás

Kentenich atyához megyekGyermekeink számára mi vagyunk az elsők, akiknél meghallgatást nyerhetnek.
Mi már megtapasztalhattuk Kentenich atya közbenjárását és ezt a bizalmat most megoszthatjuk gyermekeinkkel is.Ezzel a gyermekekhez szóló kilenceddel most egy kis segítséget kaphatnak gyermekeink a mindennapi életükhöz.Ajánljuk a kilencedet minden szülő figyelmébe!
Ajándékozásra is remek: a közelgő karácsonyra, névnapra, születésnapra...
Pedagógusok figyelmébe is ajánljuk: hittanos gyerekeknek jutalmazásra stb.
Fordította: Bangó-Fi Balázs
www.csaladakademia.hu/olvass

 
Készüljünk együtt a jubileumra! Nyomtatás

Hírlevél pdf formátumban, ide kattintva olvasható

 
Készítsük idén is együtt a schönstatti falinaptárt! Nyomtatás

Kedves Családok, Fiatalok!

 Óbudaváron is hallhattátok és az Oázisban is olvashattátok, hogy Tilmann atya kiadott egy jelszót, hogy fedezzem fel „az én Schönstattomat”, azt a gondolatot, idézetet, eszmét, ami engem megérintett és belelkesített.

Vezetőink előkészítettek Óbudaváron olyan füzeteket, melyekben a bevezető után bőven van hely „az én Schönstattom” gyűjtemény számára. Kérték, használjuk, írjuk bele, hogy mi értékes nekünk személy szerint, így készülhetnénk együtt a nagy jubileumra. Talán már szépen telik ez a füzet, talán a családnapokon kerültek bele olyan inspiráló gondolatok, amelyek gyakran eszetekbe jutnak a mindennapokban, amelyek erőforrásul szolgálnak.

A 2014-es schönstatti falinaptárt ezekből a gondolatokból szeretnénk összeállítani, ezekhez a gondolatokhoz igyekszünk képeket keresni. Természetesen FEKVŐ HELYZETŰ fotókat is várunk minél jobb felbontásban, akár idézettel együtt, akár a nélkül.

Sajnos, a határidő szoros, szeptember 30. hétfő.

Ha összeállt az anyag, ismét lehet majd szavazni. Készítsük idén is együtt a schönstatti falinaptárt!

Örömmel várjuk a küldeményeket.

 Köszönettel és üdvözlettel: Karikó Éva+Sallai Tamás

 
Pécsi Rita Kentenich-pedagógia előadássorozata Nyomtatás

  Uzsalyné Pécsi Rita rendszeresen tart előadásokat Kentenich-pedagógia témakörében. Azt, hogy hol, mikor és miről, a www.pecsirita.hu honlapról tudhatjátok meg, ahol több előadás hanganyaga is megtalálható. További információ: http://kentenich.schoenstatt.hu/eloadas. A Ritával készült Mária Rádióban elhangzott beszélgetések meghallgathatóak itt.

Csütörtökön április 27-án Pécsi Rita előadás lesz 18 órai kezdettel a Szent Angélában, a 403-as teremben.

Mindenkit szeretettel várunk az életünk következő fontos kérdésére:

A szexualitás öröm és feladat

  •     Mi (lehet) a célja?
  •     A szexualitás dimenziói
  •     A szerelem biokémiája
  •     A szexualitás járulékos vagy lényegi része az embernek?

Helyszín: Szent Angéla Ferences iskola, Budapest, II. ker. Ady Endre utca 3.  (Bejárat a Zivatar utca felöl) (térkép)

 Akkreditált továbbképzés: Az előadássorozat pedagógus továbbképzésként elszámolható.

 

Tovább...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 73 - 80 / 148
 
Top! Top!