Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2019.02.20 [20:19]
 
 
 • German formal - Sie
 • Hungarian formal
Hírek
KÁPOLNA BÚCSÚ Nyomtatás

MEGHÍVÓ

AZ ÓBUDAVÁRI SCHÖNSTATT KÁPOLNA BÚCSÚ ÜNNEPÉRE

2014. március 29-én szombatra

 2014-ben ünnepeljük a Schönstatt Mozgalom megalapításának 100. évfordulóját. Az ünnep tiszteletére Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett a világ összes Schönstatt kápolnájában, így az Óbudavári kápolnában is. A Magyar Schönstatt Család nevében szeretettel hívunk mindenkit, hogy velünk együtt ünnepeljen ezen a napon.

Szeretettel hívunk a Házaspárok útjának végigjárására is minden megújulásra vágyó házaspárt.

Program:

 • 10 óra Kápolnában közös reggeli ima
 • 1030 óra a Házaspárok útja végigjárása házaspáronként vagy egy előadás meghallgatása (Előadók: Farkas Sándor és Gyöngyvér, Címe: Elidőzünk és megpihenünk)
 • 1230 óra Ebéd-rendelhető gulyásleves és bukta 500ft/adag áron, vagy fogyasztható saját elemózsia
 • 1330 óra Gyónási lehetőség a búcsú elnyerése érdekében (tudnivalók a búcsúról - ide kattintva).

-    Kápolnában szentségimádás, bűnbánati liturgia

 • 15 óra Szentmise
          Az Atyaszem megáldása és elhelyezése a kápolnában
          A szentmise végén az atya megszenteli az elhunytak oszlopára készített fatáblát, amely a Házaspárok útja állomásainak mintájára készült.

Egész napra biztosítunk gyerekfoglalkoztatást, hogy a házaspárok számára lehetőséget teremtsünk az elmélyülésre.

Jelentkezni az iroda@schoenstatt.hu e-mail címen lehet március 22-ig.

 
A jubileumi kilenced második impulzusa Nyomtatás

Az új élet forrása Magyarország számára

(Gertrud Maria nővér írása)

A legfontosabb előkészület a szívben történik – mindegy, hogy a szentmisén, a háziszentélyben, a gyermekágy mellett, az egyetemen vagy a munkahelyen…

 Amikor 20 éves voltam, egyszer mélyen szíven ütött egy német karácsonyi dal. Egyik versszaka így szól:

„Messziről jöttünk ide a világ tengerein és sivatagjain keresztül,… és a csillag elvezetett minket az istállóhoz…”

Tovább...
 
Korona-zarándoklat Nyomtatás

Gertrúd-Mária nővér így ír a jubileumi kilenced első levelében: „Számunkra a szeretetszövetség szimbóluma Schönstatt most kezdődő új évszázadában egy valódi magyar korona. Amikor 2012 őszén megkérdeztem Tilmann atyát, mit tart fontosnak magyarországi mozgalmunk számára, ő spontán ezt mondta: Egy valódi „Szent Korona” a Háromszor Csodálatos Anya és Királynő számára, ami vándorútra indul a háziszentélyekbe, a „diáktanyákra”, a munkahelyekre, az iskolákba és a közösségekbe…”

Örömmel adjuk hírül, hogy a Zoltán házaspár keze munkájának szép gyümölcseként elkészült a Tilmann atya által megálmodott magyar korona a Háromszor Csodálatos Anya és Királynő számára.

Hívunk és bátorítunk Benneteket, hogy mindazok jelentkezzenek egy rövid levéllel Fleischer Andinál és Zolinál (zfleisch@freemail.hu), akik szeretnék befogadni a koronát néhány napra otthonukba, lakóhelyükön, kollégiumukban, közösségi helyeiken. Kérjük, címmel, e-mail címmel és telefonszámmal együtt jelentkezzetek!

Szeretettel: Tecsengó házaspárok és a Jubileumi Munkacsoport házaspárjai

 
Bujbáczi Bálint megkezdte a noviciátust Nyomtatás

Bujbáczi Bálint 2013. november 3-án kezdte meg a noviciátust Schönstattban 7 társával együtt.

Bálint az első Vértező évfolyam keretében, 2009 nyarán kötötte meg a szeretetszövetséget, mely mély hatást gyakorolt életére. Így amikor az Emmánuel közösség egy éves evangelizációs iskoláját befejezte Franciaországban és feléledt benne a vágy, hogy a papság útjára lépjen, a Schönstatt Atyák közössége, és Schönstatt lelkisége a maga máriás pedagógiai jellegzetességével vonzó volt számára. Franciaországból 2010 nyarán hazafelé tartva először rögtön Schönstattba ment, ahol két hétig egy első bepillantást nyert a Schönstatt atyák életébe. Ez után Pécsett teológiát kezdett el tanulni. 2011 nyarán hosszabb időt töltött el Münchenben, ahol Tilmann atyával is sokat beszélgetve megszületett benne a döntés és elküldte írásban a közösségbe való jelentkezését. Azóta tovább tanult teológiát illetve németet és arra várt, hogy elég jelentkező gyűljön össze a következő európai noviciátusra. 2013 májusába végre megkezdődhetett a posztulátus, egy első lazább kötődés a közösséghez, melynek keretében a közösség jobban megismeri a jelölteket és a posztulánsok a közösséget. Bálint végül 2013 nyarán jelentkezett a noviciátusba és felvételét a tartomány vezetőség jóváhagyta. Így november 3.-án az öt európai (mellékelt képen) és a 3 indiai jelölt együtt tudta Schönstattban elkezdeni a noviciátust. Imádkozzunk értük, hogy ez az intenzív időszak személyes hivatásuk megerősödéséhez vezessen!

Hogy mi minden vár Bálintra a következő években? Folytatás a Tovább gombra kattintva

Tovább...
 
Schönstatt centenáriumára teljes búcsú Nyomtatás

 A pápai dekrétum a Schönstatt-mozgalomnak a jubileumi évben teljes búcsút engedélyez.

A teljes búcsút 2013. okt. 18. - 2014. okt. 26. között lehet elnyerni, ennek részletei a Tovább gombra kattintva olvashatóak. 

 

Tovább...
 
2014. évi jelmondatunk Nyomtatás

Jövő évi jelmondatunk: ÉLŐ SZERETETSZÖVETSÉGBEN.

Kovács Erzsi és Zoltán Győző házaspár ajándékként elkészítette a Szűzanya magyar koronáját. Gyönyörű!
Nagyon gazdag és dinamikus volt a zsinat.

A tovább gombra kattintva olvasható Korzenszky Richárd atya a zsinati szentmisén elhangzott prédikációja. A szentmise keretében megáldotta a Szűzanya koronáját is.

Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Tovább...
 
2014-es schönstatti falinaptár Nyomtatás
   

Már kapható a schönstatti falinaptár, 240x297 mm, 28 oldal, műnyomó papírra készült. Ide kattintva meg lehet nézni. A korábbiakhoz képest az a változás, hogy életpéldákat illesztettünk minden hónaphoz, idén Zajkás Péter írásaiból ollóztunk.

Ez a naptár kicsit rólunk, készítőkről is szól: ahogy mi sem vagyunk tökéletesek, csak csetlő-botló, tökéletességre törekvők, ugyanígy minden igyekezetünk ellenére a naptár sem lett hibátlan, de reméljük, hogy ennek ellenére szerethető. A húsvét egy héttel korábbra csúszott, ezt a hibát javítottuk, a falra felakasztva a javítás szinte nem is látszik. Kárpótlásként az árát: 1.300 Ft-ra csökkentettük.

Aki 10 db-ot vásárol, egyet ajándékba kap. A naptár vásárlásából befolyó összeget egyesületünk a központ építési hiteleinek törlesztésére fordítja. Hogyan lehet hozzájutni? A Tovább gombra kattintva megtudható.

Tovább...
 
Kentenich atyához megyek - (Imakilenced gyerekeknek) Nyomtatás

Kentenich atyához megyekGyermekeink számára mi vagyunk az elsők, akiknél meghallgatást nyerhetnek.
Mi már megtapasztalhattuk Kentenich atya közbenjárását és ezt a bizalmat most megoszthatjuk gyermekeinkkel is.Ezzel a gyermekekhez szóló kilenceddel most egy kis segítséget kaphatnak gyermekeink a mindennapi életükhöz.Ajánljuk a kilencedet minden szülő figyelmébe!
Ajándékozásra is remek: a közelgő karácsonyra, névnapra, születésnapra...
Pedagógusok figyelmébe is ajánljuk: hittanos gyerekeknek jutalmazásra stb.
Fordította: Bangó-Fi Balázs
www.csaladakademia.hu/olvass

 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 73 - 80 / 151
 
Top! Top!