Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2017.08.18 [01:26]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Felhívás a 100. évforduló ünneplésére Nyomtatás

Kedves Családok!

A Nemzetközi Schönstatt Család nemzetközi szakértői tanácskozása 2010. május 3-7. között ajánlásokat fogadott el a

2014. október 18-i, 100. évforduló (Szűzanya és Kentenich atya szeretetszövetségének megkötése) ünneplésére.

Ennek egyik, közelgő alkalmára hívunk Benneteket!

2010. október 18. előestéjén a világot behálózó Schönstatt Család képviselői Kentenich atya sírjától az Ősszentélyhez zarándokolnak, és ezzel megnyitják az Ősszentély Zarándoklatot.

Tovább...
 
Jubileumi Nagytábor zárása Nyomtatás

Mikor: 2010, július 17 - 10:00 - 16:00
Hol: Bakonybél

Tovább...
 
Nagytábor Nyomtatás

Kedves Fiúk, kedves Szülők!

Közeleg a Nagytábor, és közeleg a jelentkezés határideje: június 15.
A leendő résztvevőktől kérjük, hogy minél hamarabb jelentkezzenek a honlapon, és kérjük a kedves szülőket, hogy buzdítsák fiaikat! Nehogy bárkinek újabb 20 évet kelljen várni egy hasonlóan nagyszabású táborig…!
Szeretettel ajánljuk a honlapunk friss tartalmait a táborral kapcsolatban!

A tábor szervezői nevében szeretettel:
Ther Tamás

 
Schönstatt GYIK Nyomtatás

GYIK, mint Gyakran Ismételt Kérdések
Schönstatt, mint Schönstatt.

Többen vagyunk, akik "beleszülettünk" Schönstattba, így a legalapvetőbb válaszokra nem kellett kérdést találnunk. Ezért fordulunk Hozzád, akit talán érdekel ez-az Schönstattal kapcsolatban kívülállóként, közelállóként vagy épp "benneállóként".

Bővebben

 
A nevelés az élet szolgálata Nyomtatás
Tovább...
 
Ma a szeretetnek más arca van Nyomtatás

Tilmann atya

nevelési kérdésekre válaszol

 Szülők tettek fel nagyon hétköznapi nevelési kérdéseket a legkülönbözőbb területekről:
-          hiszti

-          zsebpénz

-          bizalom, ha lebukott

-          udvarlás, testiség

-          kiskamaszok meggyőzése

-          számítógép

-          következetesség és irgalmasság a nevelésben

-          rend

-          kitartás, kötelesség, élettani lustaság

-          kíméletlen kritizálás stb.

Tilmann atya ezekre és a többi mindennapi kérdésünkre valóban nem mindennapi válaszokat kínált. Néha úgy tűnt, mintha nem is a kérdésünkre válaszolt volna. Egy-két mondat után azonban mindig kiderült, hogy csak más irányból közelített és ezáltal új távlatokat nyitott az eddigi - néha bizony eléggé sekélyes – megoldásaink helyett. Tanácsai nyomán nemcsak egy-egy konkrét kérdésben láttunk végre tisztán, hanem azok olyan szemléletformáló támaszt jelentettek, hogy később is számtalan helyzetben kiutat mutattak.

Tovább...
 
Szövetség Kentenich atyával Nyomtatás

Kentenich atya élete olyan példa számunkra, hogy az ő követéséért való fáradozás segít Krisztus valóságos követőivé válni a legújabb korban. Tanítása egyfelől mélyen gyökerezik Krisztus tanításában, ahogy azt az evangéliumok közvetítik, másfelől hitelesen alkalmazza Krisztus üzenetét a mai kor viszonyainak megfelelően.

Annak tudatában, hogy erre úgy nekünk, mint az egész egyháznak és emberiségnek nagy szüksége van, erős és mély kapcsolatra akarunk törekedni Kentenich atyával úgy is mint egyes személyek, házaspárok, családok és úgy is mint a Magyar Schönstatt Család.

Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy – általánosan kifejezve – növekedjünk az igazságban és szeretetben, valamint ezek életre váltásában, - gyakorlatiasan átgondolva pedig –  bizonyos rendszerességgel tanulmányozzuk Kentenich atya életének fő mozzanatait az úgynevezett mérföldkövek mentén, tanítását pedig annak alapgondolatai mentén, melyekből néhányat felsorolunk: szövetség, küldetés, nevelés, kötődés, lélekápolás, új ember és új közösség, létrend, szervesség, eszközjámborság…

Szeretnénk Kentenich atyával ezért külön szeretetszövetséget kötni és meghívni őt, hogy legyen a nevelőnk, vezetőnk és atyánk. Szükségünk van rá, mert nem tudunk megfelelni mindannak, amit a Jóisten a modern viszonyok által tőlünk elvár; gyengének és alkalmatlannak éljük meg magunkat; szeretnénk, ha Kentenich atya tovább vezetne bennünket a Szűzanyával kötött szeretetszövetség kiteljesedésére és a Mennyei Atyánk iránti teljes, gyermeki odaadásra. Ezen az úton indultunk el Tilmann atya vezetésével, és szeretnénk hűségesen továbbmenni: közös művünket tovább építeni! Sürget ebben a gyermekeink jövőjéért viselt felelősség és gond is.

Végezetül itt együtt, ünnepélyesen is megerősítjük azt az ígéretet, melyet küldöttségünk az egész Magyar Schönstatt-család nevében tett február 7-én Schönstattban az Atya-jelkép átvételekor:

"Szívügyünkké akarjuk tenni azt, hogy Magyarországon az Atyaáramlat eredményességéért

egészen bevessük magunkat."

 

Kelt: Óbudavár, 2010. április 10-én

 
Endrédy Gabó: Idegenvezetés Óbudaváron 2110-ben Nyomtatás

 Szeretettel üdvözlök minden kedves egybegyűlt érdeklődőt  2110 nyarán itt Óbudavár Cityben, a Magyarországi Schönstatt Centerben az egykori kápolnánk alapkőletételének 105. évfordulóján. Mint tudjuk, azóta Bazilikává nőtte ki magát kis templomunk, hisz a Szűzanya segítségével létrejött 4 millió magyar háziszentély lehetővé tette ezt.

Tehát idén, azaz 2110-ben méltán ünnepelhetjük Szentélyünk 105. születésnapját!

Egy-két hasznos tudnivaló az először érkezetteknek: szállásaikat a kijelölt szállodákban foglalhatják el, imaszoba és előadóterem minden 20. emeleten megtalálható.

A kisebbeket szeretettel várják a gyerekfoglalkoztatók a Vidámpark bejáratánál, amely az egykori játszótér helyén épült. Természetesen a fitness, wellness és veledmeglesz-házaspáredző termek a tetőteraszon várják a kedves vendégeinket. Kozmetika is van, a csinosodni vágyó feleségeknek, egyből a kórház mellett a „Szeretet fájhat” tábla alatt.

Továbbá várja önöket a „Házaspárok vasútja”, ahol a légpárnás TGV-k teszik könnyedebbé és zökkenőmentessé a 15 stációs nehéz utat. Kérem, legyenek óvatosak, az univerzális gabonatáblákon télen-nyáron folyik az aratás!

Aki pedig éhes lenne, a közismert KFC gyorséttermeink non-stop fogadják önöket. A már jól ismert Kentenich Fried Chicken minőség garantált.

Mindezért az államnak is köszönetet kell mondanunk, hiszen az állandó kormánypártunk, az MSZP, azaz a Magyar Szentélyek Pártja folyamatosan támogat bennünket.

A fiú- és a lánymozgalom kastélyai a birtok két végében helyezkednek el ‒ bizonyos biztonsági okokból kifolyólag. Állítólag egyszer egy-két elszánt srác ugyan megpróbált alagutat ásni, de az ötös metró vonala megakadályozta őket a tovább jutásban, ami innen egyenesen a zánkai strandon át Schönstattig fuvarozza az arra vágyókat. Aki esetleg fél a föld alatti utazástól, az a hátam mögötti felszállópályán választhat fapados charter járatainkból. A jegyek nagyon baráti árakkal rendelkeznek, de aki azt is sokallja, hitelezhet a kegyelmi tőkéből.

 A fiúmozgalom patinás múlt századi épületét még id. Ther Tamás tervezte, melyet aztán később ükunokája, a polgármesterünk avatta emlékművé.

A lánymozgalom Gertrud-kastélya fokozottan védett: a mosoly-felismerő lézer kapuk csak az alapító nővéréhez hasonló nevetésre nyílnak meg. (32 fogas mosoly ajánlott. Ott az a hölgy nagyon jól csinálja!)

Kérem, fáradjanak tovább velem a hagyományőrző Gódány Múzeumba, a kecskéket etetni szigorúan tilos, így is túlszaporodtak már! A megfékezés érdekében lehet, hogy megint farkasokat kell nevelnünk a gyermekeinkből…

Az Óbudavári Gyermekfoglalkoztató Főiskola rektora, dr. Gódány Mózes a jövő héten adja át az új tornatermet.

A már zarándokhellyé vált, méltán híres Beller Szent Tilmann szobra megtalálható a főtéren. A legenda szerint első jelenésénél, mikor a jelenlévő szemtanú házaspárok felocsúdtak a döbbenetből, megrohamozták őt a kérdéseikkel, problémáikkal, de ő csak ennyit mondott:

„Baratom, a szívünkben fény lakik. De kapható kávé és lekvár?” Azóta természetesen felkészültünk a legközelebbi jelenésére, ezért szobránál mindig friss lekváros kenyér virít és ez okból készült a kávé-szökőkút is az alatta lévő kőbe vésett felirattal: „ Megállunk, elidőzünk és kávéforrássá válunk.” A zarándokhelyet azóta is több százezer megromlott, elfáradt, gyenge házaspár látogatja, akik csodával határos módon gyógyultan távoznak.

Egy kis felhívás a kalandvágyóknak: Újra kezdetét veszi a nagycsaládosok létszámversenye, amit eddig évszázadok óta a Guiness-rekorder Csabai családok tartanak. Reméljük most is sok holtverseny lesz, óra indul, eredményhirdetés kilenc hónap múlva!

 Most pedig tekintsék meg a már érettségi tételként is ismert örökzöld klasszikusunkat, a Mária Musical egy részletét. A Broadway-t is megjárt sikerdarab megfilmesítésének jogait az Óbudaworld’s-Odavársz Produktion nyerte Hollywooddal szemben. A film létrejöttét egyébként a Vatikán kezdeményezte. Sokat köszönhetünk az első magyar schönstatti pápának, XIX. Benedeknek, kevésbé ismert leánykori nevén, Csermák Péternek.

 Jut eszembe, lassan kezdődik a Kentenich atya-hasonmás verseny is. Egy régi kódex szerint a többszörös csúcstartó a pápa édesapja, Csermák Kálmán volt.

Köszönjük mindenkinek a sok imát, munkát, amivel mindez létrejött mindannyiunk örömére! A főbejárat fölötti jelmondat tehát méltán ironizál: „Ennyit nélküled?! Ennyit nélkülünk?!”

Örülök, hogy idén, 2110 nyarán is minket választottak, biztos vagyok benne, hogy nem fogják megbánni.

Én mára elbúcsúzom, érezzék jól magukat, kegyelmekben gazdag itt létet és jó szórakozást kívánok!

 (Elhangzott 2010. ápr. 10-én Endrédy Gábortól a jubilumi ünnep műsorán)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 97 - 108 / 130
 
Top! Top!