Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.08.15 [20:37]
 
 
 • German formal - Sie
 • Hungarian formal
Hírek
Tilmann atya aranymiséje - 2012.06.24. Nyomtatás

Endrédy István köszöntője:
Kedves Tilmann atya, kedves ünneplők!1962-ben, 50 évvel ezelőtt volt a kubai válság, amikor két világhatalom, a Szovjetunió és az Egyesült Államok feszült egymásnak. 1962-ben XXIII. János pápa megnyitotta a Katolikus Egyház 21. zsinatát, a II. vatikáni zsinatot.

Németországban egy 24 éves fiatalember végleges igent mondott Jézus hívására: a papi élethivatást választotta.

Ha Tilmann atya Tübingenben az egyetemen marad, ma egyetemi tanár, ha egyházmegyében marad, ma plébános, vagy püspök. De nem állt meg Németországban, schönstatti papként sem, hanem Ausztriában folytatta munkáját. De nem maradt a habos kakaónál és a bécsi szeletnél: Magyarországra jött, közénk.

Tovább...
 
Schönstatti anyagok digitalizálása Nyomtatás

Kedves Családok!
2012 elején elindult a Magyarországi Schönstatt Család történetét dokumentáló anyagok digitalizálása.Igyekszünk a magyarországi események kézzelfogható emlékeit elektronikusan rögzíteni. Első körben 1983-tól kezdődően digitalizáljuk az előadások hangfelvételeit,

Tovább...
 
Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely lettünk Nyomtatás

Kedves Családok!
Örömmel tudatom, hogy még hosszasabb ügyintézés után az MKB bank által kibocsátott Széchenyi pihenőkártyát is elfogadjuk, az OTP által kibocsátottal együtt.
Mind a három alszámláról lehet nálunk fizetni.
Fontos tudnivaló, hogy a Szép kártyával kizárólag a kártyatulajdonos fizethet, és készpénzre nem váltható át.
Kérlek benneteket, vegyétek figyelembe a fentieket, amikor a Szép kártya igénylését és felhasználását tervezitek. Kérlek, adjátok tovább a hírt a csoportotokba és ismeretségi körötökbe tartozóknak.
A Szép kártyára 2011-ben feltöltött összegek 2012. december 31-én lejárnak, függetlenül a kártyán szereplő érvényességi dátumtól.

 
2013-as schönstatti falinaptár Nyomtatás
 • 2013 falinaptár

Idén is, ahogy évről évre mindig, elkészült a naptár. Az opciók a tavalyival megegyeznek. A naptár 240x297 mm, 28 oldal, műnyomó papírra készült. Ide kattintva meg lehet nézni.
A naptár vásárlásából befolyó összeget egyesületünk a központ építési hiteleinek törlesztésére fordítja. Ára, ahogy évek óta megszoktuk: 1.500 Ft, képeslapok az idén sem készültek. Aki 10 db-ot vásárol, egyet ajándékba kap.

Tovább...
 
Kentenich vetélkedő Nyomtatás

Kentenich-vetélkedőKedves Barátunk!
Ha kíváncsi vagy, hogy neked mit üzen Kentenich atya, ha nyitott vagy arra, hogy jó gondolatokat kapj, akkor játssz velünk!

A tavalyi sikeres vetélkedőhöz hasonlóan most is online zajlik majd a nemes versengés, azaz az interneten keresztül kell majd válaszolni egy kérdéssorra kétszer öt héten keresztül (azaz tíz kérdéssorral kell megküzdeni).

Tovább...
 
Kápolnánk szentelésének évfordulója - 2012 Nyomtatás

Kedves Családjaink!
Miközben Óbudavártól 50-60 km-re tombolt a szél, 230-an ünnepeltük együtt ragyogó napsütéses jó időben a Szűzanya szentélye szentelésének évfordulóját.
Délelőtt Gertrúd-Mária nővér tartott előadást, melyet kiscsoportban feldolgoztak a hallgatók. Közben ügyes fiatalok foglalkoztak a gyerekekkel. Ezután szabad program következett. Volt, aki a konyhánk gulyását, és volt, aki a saját elemózsiáját fogyasztotta el.
15 órakor szentmisét ünnepelt velünk Korzenszky Richárd atya. Többen ez alkalommal alapítottak háziszentélyt és/vagy kötöttek első ízben szeretetszövetséget. Sokan újítottuk meg háziszentélyünket és szeretetszövetségünket a Szűzanyával.
Szeretettel: Zsuzsa

Tovább...
 
Hírek Óbudavárról - 2012.05.15. Nyomtatás

  

   A tavaszi hónapokban 9 hétvégi programot tartottunk családjainknak.
  Három hétvégén a fiatalok programjai voltak Óbudaváron.
  Mányról, Budapestről, Keszthelyről és Csömörről jártak a Házaspárok útján szervezett zarándok csoportok.
  Öt iskolai osztályt láttunk vendégül, családóra foglakozást biztosítottunk számukra.
  Első ízben a Kentenich Kisegyetem hallgatói egész hétvégi képzésen vettek részt Óbudaváron.
 • Márciusban nagy sikerű előadóképzőt rendeztünk, sok kezdő és haladó előadó házaspár részvételével. Az előadóképző a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, mint Támogató és a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet, mint Pályázatkezelő pályázati támogatásával valósult meg.
 • Március 31-én rendeztük meg a kápolna búcsú ünnepét.
  230 regisztrált résztvevő volt jelen az első szövetség családjaival együtt.
  Délelőtt előadást tartott Gertrúd-Mária nővér. Utána kiscsoportos feldolgozás következett.
  Ebéd után kötetlen együttlét volt, jóízű beszélgetésekkel.
  Korzenszky Richárd atya ünnepelt velünk. Vendégünk volt Andra-Mária nővér a Schönstatti Mária Nővérek provinciálisa. Az ünnep a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, mint Támogató és a Nemzeti család-és Szociálpolitikai Intézet, mint Pályázatkezelő pályázati támogatásával valósult meg.
 • Április 13-15-ig a fiúifjúság rendezvénye volt Óbudaváron. Az esemény a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, mint Támogató és a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet, mint Pályázatkezelő pályázati támogatásával valósult meg.
 • Az egyik áprilisi hétvégén a paraguayi Marini házaspár vendégeskedett nálunk.
  Ezen a hétvégén vendégeink voltak még M. Hochschild professzor és egy osztrák bencés atya.
 • Budapestről öt fiatal család töltött egy önkéntes munkás hétvégét Óbudaváron. A Diós ház udvarának rendezésben értek el látványos eredményeket.
 • Az NCSSZI családbarát közgondolkozás elősegítése pályázatán az egyesület nyert 600 000Ft-ot.
 • Az MVH kiutalt 21 026 903Ft-ot a Diós ház pályázati támogatására. Ez nagyon jó, 98%-os kifizetési arány.
 • A képzőház második épülete tetőterének építési munkálatai jó ütemben haladnak, Szűzanya segítségével még a nyáron használatba vehetjük. Itt négy fürdőszobás vendégszoba kerül kialakításra.

 

Tovább...
 
Hírek Óbudavárról - 2011.03.01. Nyomtatás

2011. január 15-én megrendezésre került a technikai zsinat, melyről itt olvashattok bővebben.

http://csaladok.schoenstatt.hu/Hirek-Obudavarrol.html

Január 28-30-ig tartottuk a jelmondat kibontó hétvégén, melyen a nyárra készülő előadók egy része volt jelen. Jó hangulatú, eredményes munkával telt el a hétvége. Előadók jelentkezését még nagy szeretettel várjuk. Az üres helyek megtalálhatók itt:

http://csaladok.schoenstatt.hu/Osszesitett-naptar.html

Február 5-én a Családakadémia tartotta a szervezők megbeszélését Óbudaváron.

Az építkezések kissé lelassultak, elsősorban  anyagi gondok miatt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 97 - 108 / 143
 
Top! Top!