Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.10.18 [05:21]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Hírek Óbudavárról 2012.11.20. Nyomtatás

Óbudavár 

  • Több családot cselekvésre és nagylelkű adományozásra indított az Oázis előző számában és a honlapon közreadott Tecsengó levél és a közösségünk anyagi helyzetéről szóló tájékoztatás. Mintegy 15 család csatlakozott a rendszeres adományozókhoz, többen megemelték az eddig küldött támogatásuk összegét és többen küldtek egyszeri nagyobb adományt.
Tovább...
 
2012 - Beszámoló a zsinatról Nyomtatás

http://www.schoenstatt.de/images/pages/about_schoenstatt/mta.jpg Izgalmas hétvégének ígérkezett a 2012. évi zsinat, melyet okt.19-21. között tartottunk Óbudaváron.

A nemzetközi Schönstatt-családban az alapítás 100. évfordulójára készülve a 2013. év az apostolkodás éveként került meghirdetésre, és a világegyházban ugyanez az év, a misszió, az újraevangelizálás éve lett. Szépen egybecseng a két program, jó látni, hogy az egyház folyamatait érzékelve, abban mozogva halad a nagy Schönstatt-család a maga útján.

Tovább...
 
Hírek Óbudavárról - 2012.10.29. Nyomtatás

  • Az alábbi hivatkozáson megtaláljátok a 2013. év tervezett családnapos időpontjait: http://csaladok.schoenstatt.hu/Osszesitett-naptar.html.  Szabad jelentkezni. Kéjük szépen, idén akkor is jelezzétek részvételi szándékotokat a kiválasztott hétre, ha a hét már betelt. Szeretnénk felmérni, mekkora az igény a részvételre.

Jelentkezni idén is az iroda@schoenstatt.hu címen lehet. Ha nem kaptok visszaigazolást rövidesen, az azt jelenti, valamiért nem jutott el hozzám a leveletek, tehát jelezzetek még egyszer, vagy hívjatok fel a 20/2212411, vagy 87/655014-es telefonszámon.

A családnapok részvételi költségeit január végén tudom közreadni. A jelentkezés véglegesítésére 15 000Ft működési támogatást kérünk szépen utalni a 73200134-10000434-00000000 Családok a Családért Egyesület számlaszámra. Ez csökkenti a részvételi költségeteket.
Természetesen, akinek gondot jelent az összeg, legyen szíves, jelezze nekem, ahogy eddig, találunk megoldást.

  • November 3-ra önkéntes munkanapot szervezünk Óbudaváron.

 Nagy szeretettel várunk Benneteket, hogy tovább szépítsük közös otthonunkat a Szűzanya szentélye mellett.  Küldök később e-mailt a tervezett munkákról.  Megköszönnénk, ha jeleznétek jöveteli szándékotokat, hogy tudjuk, mekkora munkába kezdhetünk bele, és gondoskodni tudjunk a ellátásotokról.

  • Szeretném felhívni a SZÉP kártya tulajdonosok figyelmét, hogy a Szép kártyára 2011-ben feltöltött összegek 2012. december 31-én lejárnak, függetlenül a kártyán szereplő érvényességi dátumtól.
  • Október 19-21-én a Családmozgalom zsinatán 12-14 házaspár részvételével megszületett a következő munkaévre vonatkozó jelmondat: "Derűvel a jövőbe!"
 
Ozsvári Csaba Emléknap - 2012. 07. 07. Nyomtatás

Az emléknapon készült hangfelvételek meghallgathatóak:

Verőcei Gábor atya írása, megjelent az 'Új ember' -ben

Ozsvári Csaba halálának évfordulóján (2009. július 9.) rá emlékezni jött össze a schönstatti családmozgalom mintegy 100 tagja. Kovács Gergely történész – az egyik előadó – mély beleérzéssel mondta: Csaba halálának helye a kápolna mellett van, a kápolna pedig a „házaspárok útjának” utolsó állomása; de az elválás helye, mely földi életének utolsó állomása volt, az örök élet boldogságának első állomása lett. Csaba halálának helyét egy kőlap jelöli, rajta a felirat: ablak a mennyországra. Az emlékhely mellett most egy hatalmas, kérgétől megfosztott fatörzset állítottak fel, melyen a családközösség elhunyt tagjainak nevei olvashatók, a húsz éves fiatalembertől a felnőttekig, közöttük Ozsvári Csaba neve is. Az itt bemutatott szabadtéri szentmisén ők is jelen voltak. Az emlékezés összekötött velük.

Tovább...
 
Előttünk járnak Nyomtatás

Tilmann atya aranymiséjén megemlékeztünk a schönstatti elhunytakról is. Vannak, akik hosszú szenvedés után jutottak a Jóisten elé, a fájdalmaik felajánlása értékes kincs közösségünk számára is, vannak, akiknek élete, törekvései, útkeresése példa, amiből mindannyian merítünk, szeretnénk ezt egyre tudatosabban megélni. Ozsvári Csaba halálának rendkívüli helyszíne és alkalma (hogy közvetlenül a szövetségi szentelésük, életfelajánlásuk után történt a kápolna mellett) szintén üzenetet hordoz, amit meg kell fejtenünk.

 

Tovább...
 
Tilmann atya aranymiséje - 2012.06.24. Nyomtatás

Endrédy István köszöntője:
Kedves Tilmann atya, kedves ünneplők!1962-ben, 50 évvel ezelőtt volt a kubai válság, amikor két világhatalom, a Szovjetunió és az Egyesült Államok feszült egymásnak. 1962-ben XXIII. János pápa megnyitotta a Katolikus Egyház 21. zsinatát, a II. vatikáni zsinatot.

Németországban egy 24 éves fiatalember végleges igent mondott Jézus hívására: a papi élethivatást választotta.

Ha Tilmann atya Tübingenben az egyetemen marad, ma egyetemi tanár, ha egyházmegyében marad, ma plébános, vagy püspök. De nem állt meg Németországban, schönstatti papként sem, hanem Ausztriában folytatta munkáját. De nem maradt a habos kakaónál és a bécsi szeletnél: Magyarországra jött, közénk.

Tovább...
 
Schönstatti anyagok digitalizálása Nyomtatás

Kedves Családok!
2012 elején elindult a Magyarországi Schönstatt Család történetét dokumentáló anyagok digitalizálása.Igyekszünk a magyarországi események kézzelfogható emlékeit elektronikusan rögzíteni. Első körben 1983-tól kezdődően digitalizáljuk az előadások hangfelvételeit,

Tovább...
 
Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely lettünk Nyomtatás

Kedves Családok!
Örömmel tudatom, hogy még hosszasabb ügyintézés után az MKB bank által kibocsátott Széchenyi pihenőkártyát is elfogadjuk, az OTP által kibocsátottal együtt.
Mind a három alszámláról lehet nálunk fizetni.
Fontos tudnivaló, hogy a Szép kártyával kizárólag a kártyatulajdonos fizethet, és készpénzre nem váltható át.
Kérlek benneteket, vegyétek figyelembe a fentieket, amikor a Szép kártya igénylését és felhasználását tervezitek. Kérlek, adjátok tovább a hírt a csoportotokba és ismeretségi körötökbe tartozóknak.
A Szép kártyára 2011-ben feltöltött összegek 2012. december 31-én lejárnak, függetlenül a kártyán szereplő érvényességi dátumtól.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 97 - 108 / 148
 
Top! Top!