Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Kongresszusok
2019.01.16 [09:19]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Női lelkinapok 2015 őszén Nyomtatás

Szeretettel várjuk azokat a 18 és 88 év közötti asszonyokat és lányokat, akik jobbítani szeretnének életükön.

Az előadás témája:

EGYENSÚLYBAN

Hogyan egyensúlyozzunk a hétköznapok hullámvasútján?

Hétköznapjaink ma sok szempontból hasonlítanak a hullámvasutazáshoz. A száguldás nemcsak eufóriát, de állandó szédülést is előidézhet és kibillenthet minket az egyensúlyból.

De még ha meg is állunk, a fejünkben továbbcikáznak a gondolatok, néha meglehetősen sokáig. A női lelkinap keresztény hitünkből kiindulva szeretne ötleteket adni ahhoz, hogy életünket kiegyensúlyozottá tehessük, hogy belső egyensúlyunkat újra és újra megtalálhassuk.

Az előadást M. Gertraud Evanzin Schönstatti Mária-nővér tartja. Az előadás két részre tagolódik és egy szöveges zenés meditációval zárul. A szünetben lehetőség van kötetlen beszélgetésre, ehhez szívesen fogadunk süteményt, gyümölcsöt, üdítőt.  A nővér útiköltségéhez (Bécsből érkezik) elfogadunk hozzájárulást és lesz mód könyvek vásárlására is.

A következő helyszíneken és időpontokban:

  • Gyenesdiás Községháza, Kossuth L. u. 97.        2015. október 23. 16-20 óra        Vértesaljai Jánosné Vali 30/531-0117, vertesaljai.janos@gmail.com
  • Kispesti Közösségi Ház, Budapest XIX. Ady Endre út–Kisfaludy u. sarok 2015. október 24. 15-19 óra                   
  • Mindszenty József R. K. Ált. Isk., Budaörs Esze Tamás utca 1-3. a templom háta mögött        2015. október 25. 14.30 – 18.30 óra       Varga Erika 20/456-6055, erikavarga7@gmail.com, Sallainé Éva 20/230-8003,  evatom91@gmail.com
 
Megjelent a 2013-as női lelkinap anyaga Nyomtatás

Női nap 2013

 

 

 

 

 

 

 

Úton hazafelé (életünk mint zarándoklat)

Úton vagyunk. Bensőnkben s a világban, egy életen át. Utunk minősége attól függ, hogy hogyan

válaszolunk e három kérdésre:

  1. Honnan jössz?
  2. Miből élsz?
  3. Hová tartasz?

Könyvünk abban segít, hogy megtaláljuk ezekre a kérdésekre személyes válaszainkat: bevezet az életzarándoklat művészetébe.

 72 oldal, ára 500 Ft

www.csaladakademia.hu/olvass

 
Hallgass a belső hangodra - hagyd, hogy hallatsszon Nyomtatás

Ez a 4. lelki ösztönzés, mely az előkészület része a németországi nők nagy ünnepére, amely szeptember 10-én lesz Schönstattban. További anyagok nőkről, nőknek és a nőket szeretőknek a "Női lélek" rovatban.
Kentenich atya egy fiatal nőknek tartott előadásában a következő példát mondta: Egy emberben a szellem/értelem (animus) a lelki erőkkel (anima) összekapcsolódott. Ezt a lelki erőt Kentenich atya egy kis madárral hasonlítja össze:
„Anima, a madárka, legszebb dalait énekelte, amivel örömet okozott animusnak. De ez nem tartott sokáig, animus elnyomta animát. S mi lett ennek az eredménye? Anima, a madárka, lassan befelé fordult, és abbahagyta az éneklést. Animus nem érezte többé jól magát otthon, és elment. Aztán animus újra látni akarta animát, vágyott anima éneke után. Egy nap animus hazament, de anima már nem tudott énekelni neki. Miután a lélek, az anima, elnémult az emberek felé, már csak Istennek tudott énekelni.”
Ez a kis történet beletalál az életünkbe: egyre több nő érzi úgy, hogy naponta rájuk zúduló elvárások ide-oda rángatják, sokféleképpen kifacsarják őket.

Tovább...
 
Szépség, ami belülről fakad Nyomtatás

Három tipp a szív kozmetikájához
Női kisugárzásom nagyban függ attól, ahogy belül érzem magam. A bennem lévő összhangtól. Nemcsak a külsőnknek, lelkünknek is szüksége van bizonyos mértékű ápolásra, segítségre, hogy jól érezzük magunkat és ezt kifejezésre is juttassuk. Elfriede Etzold, feleség és két gyermek édesanyja- a schönstatti mozgalomban férjével a családszövetséghez tartoznak, foglalkozása szerint kozmetikus- elmondja ezzel kapcsolatos tapasztalatait.
A szív sugárzik
Egy szép szív kisugárzik, és úgy hat, mint amire egyetlen krém vagy arcpakolás sem képes. Beragyogja külsőm egyik vagy másik részletét, amit nem találok szépnek. Ezért a legfontosabb kozmetikai tippek, amiket adni szeretnék, a mi belső világunkra vonatkoznak. Tehát "szívkozmetikáról" van szó.

Tovább...
 
 
Top! Top!