Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Jubileum 2014 arrow Óbudavár 2014. október 18.
2019.02.22 [01:48]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Óbudavár 2014. október 18. Nyomtatás

Hála a Szűzanyának, sokan utaztak Schönstattba, munkanap volt október 18., mégis szép számban gyűltünk össze, hogy együtt adjunk hálát Schönstatt első 100 évéért. A július 5-i kifelé nyitó, Schönstatt értékeit bemutató találkozóval szemben, egy belső, a szeretetszövetség elmélyítését célzó ünnepet tartottunk, családi együttlétre hívtunk mindenkit. Gyönyörű idővel örvendeztetett meg minket a jó Isten. Hála és a köszönet az első, ami az ünnep kapcsán szívünkben volt.

Balás Béla kaposvári megyéspüspök mutatta be a szentmisét, másik három atya közreműködésével. Volt egy lengyel származású pap vendégünk, akik schönstatti családból származik, és hallotta, hogy lesz az ünnep és Szegedről eljött, hogy együtt ünnepeljen velünk. Püspök atyát nagyon megérintette a Szentély, Óbudavár légköre. Azt mondta, hogy itt igazán jól érzi magát. A szentmise során 17 házaspár kötötte meg a szeretetszövetséget, és velük együtt újítottuk meg a szeretetszövetségünket. Ez volt az ünnep legszebb csúcspontja.

Püspök atya a szentmise végén megáldotta a kegyképeket, korsókat, amelyeket elvittek a résztvevők a háziszentélyeikbe, és megáldotta azokat a kis koronákat, amelyekkel – aki szeretné – otthonában meg tudja koronázni a Szűzanyát.

Az óbudavári ünnepek nagyon fontos részei a személyes találkozások, amikor régen, vagy nem is olyan régen látott családok örülnek a viszontlátás pillanatának. Így volt ez most is. Jó volt megölelni a barátokat, jó volt beszélgetni, érdeklődni egymás felől.

Sor került a képzőházak elnevezésére is, a képzőház I. Joseph Kentenich ház, a képzőház II. pedig Beller Tilmann ház elnevezést kapta. Baladincz József atya áldotta meg a házakat és a névtáblákat.

Délután fényképek vetítésével idéztük fel a Magyar Schönstatt Mozgalom 30 évét, majd egy komolyzenei koncert fokozta az örömteli hangulatot. A zeneszámok között Kentenich atya gondolataiból hallhattunk néhány mondatot. Végül internetes kapcsolaton keresztül bekapcsolódtunk a Schönstattban zajló Jubileumi ünnepségsorozat legfontosabb részébe, a szeretetszövetség órájának ünneplésébe. Így lelki egységben voltunk a Schönstattban ünneplő magyar és más országbeli zarándokokkal.

További fotók ide kattintva

 

 

 
 
Top! Top!