Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Tilmann arrow Otthoni légkör kialakítása
2019.02.22 [00:50]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Otthoni légkör kialakítása Nyomtatás
Tilmann atya válaszol
Hogyan tudunk keresztény légkört kialakítani otthonunkban, közösségünkben?A jó légkörért lehet tenni is valamit! Lemondunk a tagadás, a negatívum élvezetéről, mert ez olyan élvezet, amelyben a démonoknak része van. Pl. keresztény közösségben panaszkodnak: Jaj, de rossz a mai világ! És a mai fiatalok…! A pap pedig, micsoda szégyen, a földön ülve misézik!
Ezt lehet élvezni! Ez veszélyes, mert nagyon hasonlít az ördögök légköréhez. A panaszkodás után jön a kétségbeesés. Az újságok mindig elsősorban a negatívumokat hozzák le. Mi pedig igyekszünk a másik oldalról, jó légkört létrehozni. Ez munka! A fő tevékenység a saját szívre vonatkozóan zajlik.
1. Gondoskodjunk a jó légkörről és akkor nem jöhet elő az elbátortalanodás, a kétségbeesés. Ha valaki csak a nehézségekről, hibákról beszél, akkor az olyan, mintha könyvet akarna írni Budapestről, és csak a csatornákról írna. 100 képet mellékel a csatornákról, és azt mondja: ez Budapest! Néven nevezzük a dolgokat, de nem bátortalanodunk el.
2. Észlelni a pozitív dolgokat! Ez a Szentlélek adománya. Az öröm adománya. Egyáltalán nem egyszerű, mert az áteredő bűn következményei terhelnek bennünket. Természetesen nem mondhatok jót valamire, ami nem az, amit magam sem hiszek, de szükséges a jót kimondani, mert annak nagyon nagy ereje van!
Ezt tapasztaltuk Kentenich atyával. Az volt az érzésünk, hogy átlát rajtunk. Úgy mondtuk, hogy radarszemei vannak. Soha nem találkoztam még olyan emberrel, aki annyira megértett volna engem, mint ő, és akinek annyit elmondtam volna magamról, mint neki, és aki mégis olyan nagynak látott volna, mint ő. Sok dolgot felfedezett a lelkemben, amit én nem láttam. Sok negatív dolgot egyszerűen tisztázott, megmondott. Ez a Szentlélek adománya. Ez gyógyít és erőt ad.


Korábbi kérdések-válaszok

 
 
Top! Top!