Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap
2017.05.27 [12:03]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Női lélek
Fiúk Nyomtatás

SCHÖNSTATTI FIÚK

A schönstatti fiúk mozgalma a családmozgalommal mintegy párhuzamosan indult és fejlődött. Először a nyári sátortábor jött létre, ami több mint tíz éve változatlanul nagy érdeklődésre tart számot. Jelenleg már négyszer egyhetes tábor szerepel a programban. Külön tábort szerveznek a nagyoknak (10-16 éveseknek) és két turnusban a kicsiknek (6-10 éveseknek), emellett van még a „Döglesztő” vándortábor.

Az első táborok mellett, vagy azok gyümölcseként jött létre Veszprémben az első „kisfarkas” csapat, melyet 2001-ben követett a második. A felnövekedett fiúkból ugyancsak 2001-ben alakult meg a „nagyfarkas” csapat. Ezek a fiúk már aktívan részt vesznek a kicsik táboroztatásában, vezetésében.

A nagyfiúk közül többen is rendszeresen munkát vállalnak Óbudaváron a családnapokon vagy más családos rendezvényeken mint gyerekfoglalkoztatók vagy konyhások.

Táboraink időpontjait a Rendezvényeknél találják meg.

 

Tovább a fiúk honlapjára: http://fiuk.schoenstatt.hu

 
Családszövetség Nyomtatás

A Schönstatt Mozgalom közösségei a vállalt kötelezettségek szerint egymástól függetlenül mintegy koncentrikus körökben helyezkednek el a kegyelmi forrás körül:

A szövetségi közösségek közül is a fiatalemberek szövetsége volt történetileg nézve az első Schönstattban. A szövetségi közösségek közös sajátsága a határozott életszentségre törek-vés az eszménypedagógia alap-ján, a lelki napirend és különleges jófeltétel írásos vezetésével és arról való rend-szeres számadással.

Magyarországon Beller Tilmann schönstatti atya vezetésével az első családszövetségi évfolyam 11 családdal 1995-ben alakult, a második évfolyam  9 családdal 2001-ben, a harmadik évfolyam pedig 11 családdal 2004-ben.

 
Családok ligája Nyomtatás

A schönstatti közösségek mintegy koncentrikus körben helyezkednek el a kegyelmi forrás körül. A legkülső kör a szimpatizánsok köre, majd a zarándok- és népmozgalom. Ezen belül helyezkednek el az u.n. liga közösségek, köztük a családok ligája is.

 

A családok ligája minden országban önálló közösség, melyet egy házaspár és egy schönstatti atya vezet. A közösségbe való belépés a háziszentély létesítésével és a szeretetszövetséghez való csatlakozással történik. A liga-családok általában évente családnapokra járnak és 4-6 házaspárból álló családcsoportba tartoznak. A csoportok, családok általában nyári családnapokon vesznek részt, amelynek anyagát havi találkozókon dolgozzák fel. Azért csak havonta, mert az igazi kiscsoport, ahol a munka, az élet alakítása folyik: a házaspár, a család.

 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 Következő > Utolsó >>

Találatok 397 - 399 / 399
 
Top! Top!