Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap
2017.10.24 [06:14]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Női lélek
Nők Nyomtatás

NŐK SCHÖNSTATTI MOZGALMA

A nők schönstatti mozgalma Magyarországon egyrészt az életből jött ösztönzésre, másrészt a schönstatti Mária-nővérek kezdeményezésére indult. A nővérek évről évre női lelki napokat szerveztek és erre hívták a nőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel nemcsak Óbudaváron, hanem Budapesten, Pécsen, Sopronban is rendeztek ilyen összejöveteleket. Az összejövetelek anyagát aztán részben vagy egészen megkaphatták a résztvevők. Ennek nyomán alakultak az első anya-körök Keszthelyen és Budaörsön, amelyekben egyebek között a lelki napok anyagát dolgozták fel.

A nők induló mozgalmához kapcsolhatók azok a (kis)mama körök is, melyek részben vagy egészen a schönstatti lelkiség hatása alatt állnak.

A női lelki nap időpontjait a naptárunkban találják meg.
A lelki napokról kiadványokat is megjelentettünk, így ha nem tudtál részt venni, vagy később is el szeretnéd olvasni, amit hallottál, megvásárolható a:
www.csaladakademia.hu/olvass oldalon

 
Lányok Nyomtatás

SCHÖNSTATTI LÁNYOK

A lányok mozgalma a családmozgalommal párhuzamosan bontakozott ki. Először az egyhetes nyári táborok alakultak ki. Hamarosan különválasztották a kislánytábort és a nagylányok táborát. A nagylányok vezetésébe bekapcsolódtak a schönstatti Mária-nővérek is. Az ő munkájuk nyomán jött létre az első lánycsapat Szegeden.

A nagylányok rendszeresen szolgálatot vállalnak Óbudaváron a családnapokon és más családos rendezvényeken, mint gyerekfoglalkoztatók és konyások.

A lánytáborok időpontjait a Rendezvényeknél találjátok meg.
Jelentkezés és információ: a meghirdetett programoknál található címeken!

 
Fiúk Nyomtatás

SCHÖNSTATTI FIÚK

A schönstatti fiúk mozgalma a családmozgalommal mintegy párhuzamosan indult és fejlődött. Először a nyári sátortábor jött létre, ami több mint tíz éve változatlanul nagy érdeklődésre tart számot. Jelenleg már négyszer egyhetes tábor szerepel a programban. Külön tábort szerveznek a nagyoknak (10-16 éveseknek) és két turnusban a kicsiknek (6-10 éveseknek), emellett van még a „Döglesztő” vándortábor.

Az első táborok mellett, vagy azok gyümölcseként jött létre Veszprémben az első „kisfarkas” csapat, melyet 2001-ben követett a második. A felnövekedett fiúkból ugyancsak 2001-ben alakult meg a „nagyfarkas” csapat. Ezek a fiúk már aktívan részt vesznek a kicsik táboroztatásában, vezetésében.

A nagyfiúk közül többen is rendszeresen munkát vállalnak Óbudaváron a családnapokon vagy más családos rendezvényeken mint gyerekfoglalkoztatók vagy konyhások.

Táboraink időpontjait a Rendezvényeknél találják meg.

 

Tovább a fiúk honlapjára: http://fiuk.schoenstatt.hu

 
Családszövetség Nyomtatás

A Schönstatt Mozgalom közösségei a vállalt kötelezettségek szerint egymástól függetlenül mintegy koncentrikus körökben helyezkednek el a kegyelmi forrás körül:

A szövetségi közösségek közül is a fiatalemberek szövetsége volt történetileg nézve az első Schönstattban. A szövetségi közösségek közös sajátsága a határozott életszentségre törek-vés az eszménypedagógia alap-ján, a lelki napirend és különleges jófeltétel írásos vezetésével és arról való rend-szeres számadással.

Magyarországon Beller Tilmann schönstatti atya vezetésével az első családszövetségi évfolyam 11 családdal 1995-ben alakult, a második évfolyam  9 családdal 2001-ben, a harmadik évfolyam pedig 11 családdal 2004-ben.

 
Családok ligája Nyomtatás

A schönstatti közösségek mintegy koncentrikus körben helyezkednek el a kegyelmi forrás körül. A legkülső kör a szimpatizánsok köre, majd a zarándok- és népmozgalom. Ezen belül helyezkednek el az u.n. liga közösségek, köztük a családok ligája is.

 

A családok ligája minden országban önálló közösség, melyet egy házaspár és egy schönstatti atya vezet. A közösségbe való belépés a háziszentély létesítésével és a szeretetszövetséghez való csatlakozással történik. A liga-családok általában évente családnapokra járnak és 4-6 házaspárból álló családcsoportba tartoznak. A csoportok, családok általában nyári családnapokon vesznek részt, amelynek anyagát havi találkozókon dolgozzák fel. Azért csak havonta, mert az igazi kiscsoport, ahol a munka, az élet alakítása folyik: a házaspár, a család.

 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 Következő > Utolsó >>

Találatok 424 - 428 / 428
 
Top! Top!