Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap
2018.03.17 [20:50]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Női lélek
Családszövetség Nyomtatás

A Schönstatt Mozgalom közösségei a vállalt kötelezettségek szerint egymástól függetlenül mintegy koncentrikus körökben helyezkednek el a kegyelmi forrás körül:

A szövetségi közösségek közül is a fiatalemberek szövetsége volt történetileg nézve az első Schönstattban. A szövetségi közösségek közös sajátsága a határozott életszentségre törek-vés az eszménypedagógia alap-ján, a lelki napirend és különleges jófeltétel írásos vezetésével és arról való rend-szeres számadással.

Magyarországon Beller Tilmann schönstatti atya vezetésével az első családszövetségi évfolyam 11 családdal 1995-ben alakult, a második évfolyam  9 családdal 2001-ben, a harmadik évfolyam pedig 11 családdal 2004-ben.

 
Családok ligája Nyomtatás

A schönstatti közösségek mintegy koncentrikus körben helyezkednek el a kegyelmi forrás körül. A legkülső kör a szimpatizánsok köre, majd a zarándok- és népmozgalom. Ezen belül helyezkednek el az u.n. liga közösségek, köztük a családok ligája is.

 

A családok ligája minden országban önálló közösség, melyet egy házaspár és egy schönstatti atya vezet. A közösségbe való belépés a háziszentély létesítésével és a szeretetszövetséghez való csatlakozással történik. A liga-családok általában évente családnapokra járnak és 4-6 házaspárból álló családcsoportba tartoznak. A csoportok, családok általában nyári családnapokon vesznek részt, amelynek anyagát havi találkozókon dolgozzák fel. Azért csak havonta, mert az igazi kiscsoport, ahol a munka, az élet alakítása folyik: a házaspár, a család.

 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Következő > Utolsó >>

Találatok 433 - 434 / 434
 
Top! Top!