Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Szentély-évforduló - Atyaünnep
2019.01.16 [10:00]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Szentély-évforduló - Atyaünnep
Előkészületi kilenced 7. Nyomtatás

 Atyámnál biztonságban vagyok
2011. március 23.
Kedves magyar Schönstatt-Családom!
A japán atomkatasztrófa híreit világszerte lélegzetvisszafojtva hallgatjuk. Még mindig nincsenek biztonságban a reaktorok, még mindig fennáll egy szuper atomrobbanás veszélye.
Lényegesen kisebb mértékben de mégis rémisztő riadalmat keltett nálunk fél évvel ezelőtt az ajkai vörösiszap-katasztrófa. Még mindig folynak a kárelhárítási munkák. 
Kentenich atya hit-iskolájában azt tanultuk, hogy mindig, az ilyen katasztrófák esetében is kérdezzük meg: Mit akar a Jóisten ezzel nekünk mondani?

Tovább...
 
Előkészületi kilenced 8. Nyomtatás

ÚJ CSALÁD - ÚJ EGYHÁZ
2011. március 28.

Kedves magyar Schönstatt-Családom!
A közelmúltban, az egyik családnapokon mesélt egy család a Kentenich atyával kapcsolatos élményeiről. A férfi szociológusként dolgozott az egyetemen és Kentenich atya kérte, hogy mindig újra meséljen neki a legújabb áramlatokról és fejlődésről. A férfi beszélt Kentenich atyának a doktori dolgozatára vonatkozó terveiről is. Szociálisan gyenge és terhelt családokról akart tanulmányt írni. Ezzel szemben Kentenich atya arra kérte, hogy a doktori munkáját és az erejét és az idejét inkább az egészséges családoknak szentelje; hogy vesse be magát egy erős családmozgalom felépítéséért.
E szavak iránymutatóak lettek e család számára. A máig tartó teljes bevetésüket a Schönstatt-Családmű fölépítéséért úgy értelmezik, mint a Kentenich atyától kapott megbízatás teljesítését.
Kentenich atya egészséges, erős családokra épít, hogy az egyházat belülről megújítsa. Fontos neki a család  - nemcsak a természetes család, hanem a család, mint élet- és szervező-elv. Ezért az egész Schönstatt-Mozgalmat is egy család mintájára építette fel. Az egész egyházat is családnak látja. A Schönstatt-Mozgalomban előre meg akart valósítani  egy olyan egyházat, mely a jövő társadalmában gyümölcsözően helyt tud állni.

Tovább...
 
Előkészületi kilenced 6. Nyomtatás

 MEGKERESZTELJÜK A MODERN VILÁGOT
2011. március 15. 

Kedves magyar Schönstatt-Családom!

 Néhány nappal ezelőtt alkalmam volt részt venni a Mária-Musical  előadásán Miskolcon. Az előadásra a belváros egyik óriási épületében került sor, melyet még a kommunisták építettek maguknak és központként használtak. Megérintett és nagy hatást tett rám, amikor az előadás előtt az egyik szereplő mondta nekem: A musicalünk bemutatásával most meg akarjuk keresztelni ezt a házat.

Tovább...
 
Előkészületi kilenced 5. Nyomtatás

 

 HAZA AKAROK MENNI ATYÁMHOZ

Hamvazószerda, 2011. március 9.
Kedves magyar Schönstatt-Családom,
A közelmúltban kaptam egy magyar nőtől, akit véletlenül ismertem meg, egy érdekes összeállítást: Mit mondtak nagy emberek a magyarokról a történelem folyamán. A francia államférfi, diplomata: Charles Maurice Talleyrand-Périgard gróf (1754-1838) pl.: ezt mondta Napóleonnak:
 „Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra és büszkék múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük amit akarsz.“
A magyaroknak ezt a tulajdonságát már én is gyakran észrevettem. Erőssé tesz egy népet, ha ismeri és értékeli a gyökereit; ha egészséges büszkeséggel tekint önmagára. Érdemes ezt ápolni, mert így formálódnak ki a királyi, nagyszívű emberek.

Tovább...
 
 
Top! Top!