Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Tilmann arrow Szentély nem lehet képzőház nélkül...
2019.02.20 [20:21]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Szentély nem lehet képzőház nélkül... Nyomtatás
Tilmann atya válaszol
Felépítettük a képzőházat, képzőközpontot. Tilmann atya mondta, hogy a szentély központ nélkül olyan, mint a Szűzanya karok nélkül. Mit jelent ez?A zarándokhelyek előtt kis üzletek találhatók, ahol sok mindent lehet vásárolni, Mária-képet, rózsafüzért, gyertyát… Ezek az ajándékok a Szűzanya kezei, ami azt jelenti, hogy hazakísérik az embereket.
Vannak más kezek is, pl. változások, új megtapasztalások, gondolatok, ösztönzések, amelyek a zarándokok szívében történnek. A szavak, az élmények a szívekbe ivódnak és hazakísérik az embereket. Így a kegyhely behatol a házakba.
Ez a mai időkben különösen fontos. Ma sok olyan kérdés van, amelyre a válasz már nem világos, pl. az, hogy mi a helyzet a házastársi hűséggel. Lehet-e többször is házasodni? Hisznek-e abban, hogy az Úr valóban jelen van az Eukarisztiában? Milyen szerepet játszik a gyakori gyónás a keresztények életében? Hogyan bánunk a televízióval? Sok tömegember van, akik azt teszik, amit mások is, és úgy teszik, ahogy mások is. Ezeket a személyes kérdéseket nem lehet megoldani egy gyertya vásárlásával vagy egy prédikációval. Ezeket csak úgy lehet megoldani, ha egy közösséget formálunk, ahol a keresztény személyiség formálása, nevelése történik. A Szűzanya a schönstatti szentélyünkben nagy nevelőként működik. Nemcsak szentélyt építünk, hanem egy központot is, ahol nevelés és képzés zajlik egy nagy vallási megújulás érdekében.
Amit a Schönstatt-központban a családok kapnak, hazaviszik, ezért mondhatjuk azt, hogy a központ a Szűzanya kinyújtott keze.


Korábbi kérdések-válaszok

 
 
Top! Top!