Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2019.02.20 [20:18]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Szentélyünnep Nyomtatás

Kedves Schönstattiak!

Most még a farsangi időszak napjaiban járunk, de közeledik a nagyböjt, s egyben április 1., az idei szentélyünnepünk napja. Tavaly júniusban, a koronázási zsinaton határoztuk el, hogy ezen az ünnepen szeretnénk az előző néhány év előkészülete után az óbudavári szentélyben a Háromszor Csodálatos Szűz Máriát, Úrnőnket és Anyánkat az Élet Királynőjévé megkoronázni. Erre az alkalomra már korábban felkértük Székely János püspök atyát, hogy velünk ünnepeljen. A gondos előzetes egyeztetések ellenére most, a célegyenesben jelezte felénk püspök atya, hogy sajnos mégse tudja vállalni egyéb teendői miatt, hogy eljöjjön. Közben más jelzésekből is azt érzékeltük, hogy a koronázás méltóságteljes és emelkedett liturgiája nem illik a böjti időszakhoz.

Mindezt végül a Gondviselés jeleként értelmezve eredeti szándékunkat elengedtük.

Egyben felkértük Bognár István, korábban Sopronban, jelenleg pedig Győrben szolgáló plébános atyát, hogy mutassa be április elsején az ünnepi szentmisét 11 órakor, melyre ezúton is szeretettel hívunk Benneteket.

Az óbudavári schönstatti Szűzanyát pedig az Élet Királynőjévé 2017. október 7-én szeretnénk megkoronázni, mely alkalomra szintén nagy szeretettel várunk Benneteket!

Mater Habebit Curam

  1. február 18.

Gertrúd Mária nővér és a Juvene házaspárjai

 
 
Top! Top!