Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.06.22 [03:50]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Páros nap - 2016 Nyomtatás

Kedves Párok!
Szeretettel várunk Titeket 2016.április 23-án délelőtt 9 órától a koraesti órákkal bezárólag a Páros Napra, melynek témája: Tényleg Te vagy a társam?!
A nap során Sípos Bernadett és János schönstatti előadók lesznek velünk. Lesz lehetőség velük is beszélgetni, egymással is - bőven!
Szeretettel ajánljuk ezt a napot nem csak jegyespároknak, hanem minden együtt járó párnak, aki keresi a Jóisten felé és egymás felé vezető utat!
Idén a Páros Nap Budapesten, a Schönstatt Ifjúság Közösségi Helyén lesz (Budafoki út 3.)
Költsége 3500ft/pár
Jelentkezni Bartal Orsinál (20/771-93-24, bartalorsi@gmail.com) és Gergőnél (20/770-43-23. bartalgergo@gmail.com) tudtok, kérdéseiteket is itt tehetitek fel.
A program részleteiről a jelentkező pároknak írunk bővebben!
Szeretettel Várunk Titeket, örülünk, ha terjesztitek a meghívást!
Bartal Orsi és Gergő

 
Csermák Péter papszentelése Nyomtatás

Szeretettel hívunk és várunk benneteket 2016. július 8-án Budapesten a Szent István Bazilikába, ahol Erdő Péter Bíboros úr Csermák Pétert pappá szenteli! A háromnapos ünnepség-sorozatra regisztrálni kell azért, hogy lássák a szervezők és különösen Péter, hogy mekkora részvételre számíthat.

Program
Július 8. péntek
- Szent István Bazilika
17:00 Ozsvári Csaba Dilexit Ecclesiam című kiállításának megnyitója a Bazilika előtt (A kiállítást megnyitja dr Kránitz Mihály professzor. A kiállítás a Bazilika kincstárában megtekinthető szept. 25-ig.)
18.00 Papszentelés Erdő Péter bíboros által
Utána közös együttlét és agapé a Bazilika altemplomában

Július 9. szombat
A fiúk fáklyás futása Óbudavárra
18.00 Fiatalok nemzetközi estje Óbudaváron

Július 10. vasárnap
10.00 Megérkezés Óbudavárra
10.30 Péter atya első szentmiséje, Márfi Gyula érsek atya ünnepi szentbeszédével. 
Utána lehetőség személyes újmisés áldás fogadására
12.00-től ebéd több turnusban
15.00 Program
16.00 Záró imádság

Csütörtöktől Frank atya programot szervez a Schönstatt-Atyák közössége iránt érdeklődő fiúk számára. Információért és jelentkezéssel bátran fordulj hozzá: riedel@schoenstatt-patres.de!

Amennyiben szeretnétek Péternek ajándékot adni, egyik szívügyét támogathatjátok adományotokkal:
-A Schönstatt-atyák képzését, mely által Péter az elmúlt 11 évben oly sokat kapott (több infó erről a fenti "Képzés" link alatt)
-Vagy az óbudavári szentélyt, melynek pl. ablakait az elmúlt 11 évben még nem sikerült megcsináltatni.
Számla:
Tulajdonos: Családok a Családért Egyesület
Bank: Kinizsi Bank Zrt
IBAN: HU90 7320 0134 1000 0434 0000 0000
SWIFT: TAKBHUHBXXX
Számlaszám: 73200134-10000434
Közlemény: Csermák Péter adomány papképzésre
         vagy: Csermák Péter adomány szentélyre
Hálás köszönet adományaitokért! 

Jelentkezés a papszentelésre és további infok: http://schoenstatt.hu/papszenteles/

 
Actio Radius  konferencia társadalmi problémákról fiataloknak Nyomtatás

Actio Radius címmel szervezett konferenciát a Magyar Schönstatt Családon belül működő Erős Fiatalokért Egyesület Budapesten, a Tamás Alajos Közösségi Házban, amely többek között a szegénység, hajléktalanság és migráció kérdését állította a középpontba.

Bővebben

 
Ozsvári-evangeliárium a húsvéti vigílián Nyomtatás

https://4.bp.blogspot.com/-fH1V_72NYxY/VvhML5qqGmI/AAAAAAAAAgg/iopylwmXVkUcMF50BCv-C8meL7OIVIQPQ/s1600/Ozsv%25C3%25A1ri-evangeliario-2.jpg Az idei húsvéti vigília-szertartás során is az Ozsvári-féle evangeliárium volt használatban a Szent Péter-bazilikában. Az 1991-ben a magyar püspökök ajándékaként a Vatikánba került gyönyörű liturgikus tárgyat előbb XVI. Benedek, újabban pedig Ferenc pápa is rendszeresen használja.

Így hát amikor a Szentatya megáldja vele a híveket, szemei előtt a Magyarok Nagyasszonya, valamint Szent István, László, Imre és Gellért alakja jelenik meg.

Értékét még inkább emeli, hogy nem csupán egy remekműről van szó, hanem benne az alkotó, Ozsvári Csaba személyes hite is tükröződik: “Műalkotásai hívő lelkéből és hittől áthatott életviteléből forrásoztak. (…) Nem engedett az egyénieskedő vagy túl modern törekvéseknek, hanem mindent a hitvalló egyházművészet élő hagyományainak megfelelően alkotott. Ugyanígy az imaélete, egész magatartása, családi élete arról győztek meg, hogy családját egészen Isten akarata szerint vezette, kiváló édesapa és kiváló férj volt.” – írja róla Karl-Josef Rauber bíboros, volt budapesti nuncius (vö. Vértanúink-Hitvallóink, XXI/3.).

forrás: Magyarország Vatikáni Nagykövetségének blogja

 

 

 

Tovább...
 
Apa Hétvége Nyomtatás

A tavalyi Apa Hétvége képeiért katt a képre!

Kedves Édesapák, kedves Atyák!

Szeretettel hívunk Benneteket május 20-22. között Óbudavárra, az immáron harmadik alkalommal megrendezett Apa Hétvégére.
A hétvégén szeretnénk hálát adni az édesapákért! Szeretnénk megpihenni, töltődni és kikapcsolódni. Aztán pedig szeretnénk közösen gondolkodni az apa és atya feladatáról és felelősségéről.
Az együtt töltött időben közös "öröm-útja" járásra, atya-tanulmányra, imára, játékra, közös evés-ivásra, éneklésre, pihenésre hívunk Benneteket.
Minden további információ a honlapon található!
Szeretettel várunk, és buzdítunk, hogy hívd barátaidat, apa-társaidat, plébánosodat is!
A szervezők nevében: Ther Tamás

 
Imaszándék a fáklyás futásra Nyomtatás

 Csermák Péter papszenteléséhez kapcsolódva július 9-ére fáklyás futást szervezünk Budapestről Óbudavárra (a papszentelés után az óbudavári újmisére). A fáklyás futást azért ajánljuk fel, hogy mielőbb megépülhessen egy Schönstatt-szentély Budapesten, valamint felajánljuk Péterért és a Schönstatt-atyák közösségéért, és ifjúsági mozgalmunkért. Emellett minden futó húz egy imaszándékot, mielőtt rá kerül a sor, s a saját futását azért a szándékért ajánlja föl.
Ehhez kérjük, hogy küldjetek imaszándékokat. Ha valaki, vagy valami különösen fontos Neked, vagy tudod, hogy nagy szükség van az imádságra, bátran írd meg nekünk!
További részleteket találtok honlapunkon!
Az imaszándékokat a fiuk@schoenstatt.hu címre várjuk!

 
Fiútáborok Nyomtatás

Idén is megtartjuk fiútáborainkat, a Nagytábor után ismét a megszokott, korosztályos bontásban.
Az alsós és felsős tábort Monostorapátiban, a Széles-forrásnál tartjuk, míg a középiskolás táborok felépítése kicsit átalakult. Az állótábor az erdőből kilépve a csehimindszenti plébánián lesz, s a fizikai kihívások és élmények mellett nagyobb hangsúly lesz a falubeliekkel való kapcsolaton, apostolkodáson is. A nomádságra vágyókat pedig a Döglesztőbe várjuk nagy szeretettel, már nyolcadikos kortól (a Döglesztőben és az állótáborban való részvétel nem zárja ki egymást!)
Időpontok:

  • Felsős tábor: június 18-25.
  • Alsós tábor: június 26. - július 2.
  • Középiskolás állótábor: július 17-24.
  • Döglesztő: augusztus 15-19.

Táborainkról, az egyes táborok vezetőiről részletesebben olvashattok honlapunkon!
Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk: fiuk@schoenstatt.hu

Tovább...
 
 
Top! Top!