Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2019.02.20 [21:12]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Varga hp. az egyházmegyei családtalálkozón Nagyváradon Nyomtatás

 

 

 

 

 

Szeretni tudók és szerethetők vagyunk – hangsúlyozta Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a nyolcadik alkalommal megszervezett egyházmegyei családtalálkozón május 12-én, szombaton.

Varga Erika és Károly, akiknek hét lánygyermekük van, Abban maradtunk, hogy hűek maradunk címmel fejtették ki meglátásaikat a házastársak közti beszélgetések kultúrájáról, a hétköznapokban óhatatlanul felmerülő konfliktusok kezeléséről, arról, hogy a jó házasság nem szerencse kérdése, hanem szívvel végzett megfeszített munka gyümölcse. Tolsztoj Anna Karenináját parafrazálva hangsúlyozták: a boldogtalan családok mind hasonlóan vergődnek a bűnösségben, míg a boldog családok rátalálnak az irgalomra. Végül arra kérték a párokat, elmélkedjenek el azon, melyek azok a dolgok, amiket természetesnek vesznek, holott igazából hálával tartoznak ezekért a társuknak, illetve készítsenek „koronalitániát” a párjuk jó tulajdonságairól.

Teljes szöveg

 
Apa Hétvége 2018 Nyomtatás

Mikor: 2018, május 25 - 19:00 - 2018, május 27 - 10:00

Hol: Óbudavár

Kedves Édesapák, kedves Atyák!

Szeretettel hívunk Benneteket május 25-27. között Óbudavárra, az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Apa Hétvégére.

A hétvégén szeretnénk hálát adni az édesapákért! Szeretnénk megpihenni, töltődni és kikapcsolódni. Aztán pedig szeretnénk közösen gondolkodni az apa és atya feladatáról és felelősségéről. Fiaitokként szeretnénk Tőletek tanácsot, megerősítést és segítséget kérni, hogy jobban végezhessük a magunk szolgálatát a Fiúmozgalomban.

Az együtt töltött időben közös "öröm útjára", atya-tanulmányra, imára, játékra, közös evés-ivásra, éneklésre, tábortüzezésre, pihenésre hívunk Benneteket.

További tudnivalók: http://fiuk.schoenstatt.hu/apahetvege.

 
 
Top! Top!