kep3a.jpg
kep3b.jpg
kep3c.jpg
kep3d.jpg
kep2.jpg
csalados_kep_vagott.jpg

"Én magam sok mindenre egyszerűen nem vagyok képes, ezért életem minden helyzetében megingathatatlan a bizalmam: Mater perfectam habebit curam! Ez személyes életem részének a titka: mindig, amikor már a helyzet nagyon kiéleződik, akkor amilyen jól tudok, gondoskodom a Szűzanyáról, és azt mondom, a többi a Te dolgod. És így pihe könnyedséggel járom a világot." Kentenich feliratkozás

A CSALÁD A TÁRSADALOM ALAPSEJTJE, FORRÁSA ÉS 
LEGMEGHATÁROZÓBB RÉSZEGYSÉGE 
A HÁZASSÁG A CSALÁD LELKE

A társadalom tagjai általában családba születnek, és ott nevelkednek. Személyiségük a családban alakul ki, gazdagítják és építik, vagy rombolják a társadalmat, az őket ért hatásoktól függően.

Az 1980-as években néhány házaspár gondolkozni kezdett azon, hogyan tudnák a családi életüket jobbá tenni. Rájöttek, hogy ez munka, melyet tanulással javítani lehet. Észrevették, hogy a családi életre legnagyobb hatással az anya és apa közötti kapcsolat minősége van. Tapasztalták, hogy tanulással ez a kapcsolat is fejleszthető, erősíthető. Felismerték, hogy a tanulási folyamatban nagy segítséget jelent a közösség, ezért alkalmi beszélgetéseikből rendszert alkottak. Havonta összejöttek, hogy megosszák egymással gondolataikat és tapasztalataikat.

Kezdeményezésükhöz egyre több család csatlakozott. Egy idő után felmerült a rendszeres képzés igénye. Erre a tevékenységre megfelelő alkalmat, helyszínt az ún. családnapok teremtettek az egyesület óbudavári központjában. Itt a családok segítséget kapnak az életük alakításában, javításában, az önnevelésben, a gyereknevelésben és a közösségteremtésben.

KÉRÜNK KEDVES ÉRDEKLŐDŐ, NÉZZ KÖRÜL A HONLAPUNKON. HA FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSEDET ÉS TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁST SZERETNÉL, VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Hírek

„Egymásba írt szívek ünnepe” – Óbudavár, 2024. július 6.

2024. július 6-án Óbudaváron a Schönstatt lelkiségi központban közel háromszázan ünnepelték a kápolna alapkőletételének 20 éves jubileumát, Ozsvári Csaba 15 éves halálévfordulóját és az elkészült Mária-kert megáldását. Ezen az ünnepen mutatták be az épülő új szállásépület is.

Papp Ármin képei itt

Mária-kert kilenced

Szeretettel hívunk titeket egy kilenced imádkozására, mellyel a Mária-kert jelentésébe és mélységbe merülhetünk, ezzel életünket tisztábbá és Istennek tetszőbbé tehetjük.

Legyünk mi magunk is Mária kertje!  A kilenced részeit hetente küldjük, és a július 6-i óbudavári ünnepig tart. Készüljünk együtt lélekben, és legyünk együtt, ünnepeljünk együtt nyáron Óbudaváron!

A kilenced:

Beszámoló a KH-majálisról

Pünkösdhöz kapcsolódóan május 18-án, szombaton majálisra vártuk az érdeklődőket a Budapesti Közösségi Helyre.
A Közösségi Hely (KH) a Jóisten és a Szűzanya nagy ajándéka fiataljaink és családjaink számára, amelyet igyekszünk élettel megtölteni.
Közösségünk tagjai először megismerkedhettek a hellyel, annak történetével, jelenlegi helyzetével, Péter atya, Geiger Andris és Reni, valamint Soós Viktor mesélt a Szentély bútorról, a felújításról és a Szentimreváros, a plébánia történetéről.

Házaspárok Útja ünnepe Püspökszentlászlón

Szeretettel hívunk Benneteket a Házaspárok Útja ünnepére 2024. május 25-én, szombaton, Püspökszentlászlón.

9.30-10.00    gyülekező, regisztráció
10.00-10.45  előadás:  Szili Zsolt és Ilus: Megölelni a kaktuszt 
10.45-11.15  házastársi beszélgetés
11.15 11.45  aratás
12.00            ebéd

Délután beszélgetés illetve a Házaspárok útja bejárása az arborétumban, vagy a hegyen.

Igény szerint gyermekfoglalkoztatást biztosítunk.

Ebéd ára felnőtt:1.800Ft, gyerek 900 Ft. 

Majális a KH-n

Szeretettel hívjuk és várjuk a Schönstatt család minden tagját kortól és életállapttól függetlenül a fővárosba, a KH-ra egy vidám együttlétre. A program 11.30-kor kezdődik. Helyszín és program alább olvasható.
Regisztráció itt.

Oldalak