MÛSORVEZETŐ: Varga Erika, szakértő Uzsalyné Pécsi Rita.

ÚJ BESZÉLGETÉS

Szilveszter után, farsang küszöbén -  avagy buli határokkal...

 Mennyire korlátozzuk, lássuk el jó tanácsokkal bulizni vágyó kamaszainkat, főként, ha már van rossz tapasztalatunk is. Mit szabad és mit nem? A műsor meghallgatható itt:

A korábbi adások letöltése a Tovább gombra kattintva:

 • Testvérek kapcsolata.Mit tegyünk, ha eddig kötődős nevelésben boldogan élő gyermekünknek testvére születik és  szegény elsőszülött kipottyan a teljes figyelem meleg fészkéből? Milyen praktikákkal tehetjük elviselhetőbbé e nehéz helyzetet? A műsor meghallgatható ide kattintva
 • Kentenich-pedagógia.​ Hatalmas formátumú pedagógus ő, akitől szemléletet tanulhatunk, hogy neveljünk bizalommal, eszménnyel úgy, hogy mindig az életet tartsuk szem előtt...

  Elmúlás, halál, gyász A műsor meghallgatása ide kattintva.

 • A csönd: Az állandóan forgó-pörgő mókuskerékből képesek vagyunk-e kiszakadni, megállni, engedni, hogy a lelkünk utolérjen minket, s neveltjeinket képesek vagyunk-e a "megállásra", az elcsöndesedésre megtanítani? A műsor meghallgatása ide kattintva.

 • Érzelmi intelligencia: Milyen okos ez a gyerek! Melyik legyen számára a legjobb iskola?- gondolkodik a szülő. Mérjük az intelligenciát, de tudjuk e, hogy mekkora és milyen fontos részt jelent az érzelmi intelligencia? Tudjuk e ezt fejleszteni? Hogyan és mire figyeljünk a nevelés során, hogy az érzelmi intelligencia fejlődjön...? Műsorunkban e téma első harmadát vesszük szemügyre.
  A műsor 1. részének letöltése ide kattintva.
  A műsor 2. részének letöltése ide kattintva.
 • A NÖVEKEDÉS NAPJA - CSALÁDUNK A NÖVEKEDÉS HELYE

A család évében e tematikus nappal szeretnénk hangsúlyozni a család lelki növekedésének fontosságát konkrét példákkal és szakértők bevonásával. Kívánjuk, hogy hallgatóink és családjuk belső növekedésére szolgáljanak ezek. A beszélgetések a címre kattintva meghallgathatóak, letölthetőek.
Program:
09:00 Bevezető a Mária Rádió tematikus napjához
09:10 Családakadémia a lelki növekedésről - beszélgetés Gál Lászlóval és Szilviával
16:00 Egy nehéz családi időszak tanulságai - Busa Csaba és Katalin beszámolója
20:04 Egymásra figyelés a hétköznapokban - Beszélgetés Németh Zoltánnal és Nórával
20:30 Lemondás és lelki növekedés a családban - Gönczöl Etele és Veronika beszámolója
21:00 A növekedés pedagógiája és pszichológiája - dr. Pécsi Rita előadása

 
 • Testvérféltékenység (Treer András és Mária) letöltés
 • Ma a szeretetnek más arca van (Uzsalyné dr. Pécsi Rita) A műsor letöltés.
 • Tekintély és tisztelet (Szijártó Kornél és Dóri) letöltés
 •  SZENT MÓNIKA NAPI MÛSOR
Köszöntő: Menyhárt Zsanett, Kóta Zsiga, Németh Benedek, Bodó Dani, Oroszi Bori
Sz. házaspár (névtelenséget kértek, arról beszélnek, milyen nehéz döntések elé állította őket 16 éves lányuk váratlan terhessége, illetve milyen ajándékok származtak később ebből a helyzetből és Istenre hagyatkozó döntésükből)
Szentolvasó:Nagyszülők és unokák imádkozzák a világosság rózsafüzérét (Zajkás Detti, Enikő, Boldi, dr. Zajkás Gábor, Szalkáry Karcsi, Mátyássy Kati és Miki)
Nagyszüleink tiszteletére: Topa Béla, Oroszi Bori, Németh Benedek verseket mondanak, és a Mosoni család apraja és nagyja...
 
A műsor célja segítséget nyújtani szülőknek, nagyszülőknek a keresztény nevelésben. Az élet problémáira keressük a választ (nem kész recepteket) a schönstatti lelkiséghez tartozó családok megélt tapasztalatai, az alapító Kentenich atya pedagógiai írásai, a lelkiséget Magyarországon meghonosító Tilmann atya gyakorlatias gondolatai felhasználásával.
 
Megjelent a műsorok második CD felvétele is Pozsgai Attila CD borítójával, melyet Palásthy Imrénél és Varga Erikánál meg lehet rendelni. Ára: 800 Ft + postaköltség.
Szép ajándék lehet!
Címkék: 
műsoraink a Mária Rádióban