Szentatya fogadta a Schönstatt atyákat

Szeptember 1-jén délelőtt a Szentatya a Schönstatt atyák általános káptalanjának tagjait fogadta a konzisztóriumi teremben. Ferenc pápa beszédét itt olvashatjátok.

Családnapok Erdélyben, Vársonkolyoson

Az idén Erdélyben, Vársonkolyoson is volt egy családnapos hét. itt olvashattok róla egy kedves összefoglalót.

Tilmann atya emlékünnep

Kedves Családok, kedves Fiatalok!
 
Szeretettel hívunk és várunk Óbudavárra, 2022. október 23-ra, amikor Tilmann Beller atya "Ég felé" tartó útjának végére, a  célba érkezésére emlékezünk a 10. évfordulója alkalmából.

Eucharisztia és házasság - riport a Mária Rádióban

A Mária Rádió Az élet forrása címmel új sorozatot indított, amelyben a lelkiségi mozgalmak Eucharisztiával kapcsolatos gondolatait, élményeit ismerteti. Elsőként a Schönstatt mozgalom képviselőit kérdezte a műsorvezető, Barlay Gábor. Felvezetőjében elmondja, a közösségünk nagyon aktívan és új színnel gazdagítva vett részt a NEK-en. A Schönstatt egyedüliként a házasságban jelenlévő szentségi kegyelemmel kapcsolta össze az Eucharisztiát. Török Péter és Orsi beszélnek a témáról itt (aug.21-i adás).

Tóth Viki gyógyulásáról

Hálát adunk Tóthné Wiktora Viktória hétgyernekes édesanya teljes gyógyulásáért. Viki 10 napot töltött a lélegeztetőgépen a Covid intenzív osztályon.

Mária-kert áramlat Óbudaváron

Egy kis kör alakú levendulás kert jelent meg a sokak által kedvelt óbudavári dzsumbuj helyén.
Gyönyörűen virulnak benne a növények, ha gondos kezek öntözik és gyomlálják. Kókadoznak és
fulladoznak, ha nem jut kapacitás a kerttel törődni.

Életképes házasság - riport

A szeretetszövetségről és a schönstatt családok életéről beszélget Keresztes Ilona és Szelestei Gábor-Barbara.
 

„Összefonódunk a szeretetszövetségben”

 

Imádságaink, korsónkba tett áldozataink, önkéntes munkánk és adományaink építik a közösséget és ódudavári központunkat, hogy betölthesse küldetését.

 

Számítunk rád, számíthatsz ránk!

Családok a Családért Egyesület

73200134-10000434

 

plakát letöltése

Gratulálunk Oroszi Borbálának

Gratulálunk Oroszi Borbálának, aki a Kopp Mária Intézet "Közös KINCSeink - család, közösség és lelki egészség" című tudományos és szépirodalmi pályázatán a III. helyezést ért el a tudományos díj kategóriában.
Pályamunkájának címe: "Szent és boldog magyar családok építése: csatlakozás történetek, identitás narratívák - a Magyar Schönstatt Mozgalom vallásantropológiai vizsgálata" 

A Családakadémia 25 éves alapításának ünnepe

Az elmúlt hétvégén  a Családakadémia alapításának 25. éves évfordulóját ünnepeltük Óbudaváron. Április 2-án a Családakadémiában jelenleg aktívan dolgozó házaspárok tapasztalatcseréjére került sor, április 3-án pedig a Magyar Schönstatti Családmozgalom közösségével együtt ünnepeltünk a kápolnabúcsún.

Oldalak