Háziszentély ünnep

Szeretettel hívunk titeket a Háziszentély ünnepre, melyet 2023.június 25-én tartunk Óbudaváron!

Beszámoló - Kápolnaünnep 2023

Az idén csendes, de folyamatos esőt kaptunk az ünnepi napra. Ezt a csíksomlyói hagyományoknak megfelelően áldásnak értelmeztük. A Covid járvány idején egymástól megtartott ,és megszokott másfél méteres távolság pár centiméterre apadt, ahogy a kápolna előtti sátor alatt menedéket kerestünk.

Beszámoló a 2022-es zsinatról - emlékezés Tilmann atyára halálának 10. évfordulója alkalmából

2022. október 21-23-án volt a Magyar Schönstatt Család zsinata Óbudaváron. Az ország régióiból egy-egy házaspár és az egyes felelősségi területek képviselői és családnapokon előadó házaspárok gyűltek össze, hogy egymást meghallgatva érzékeljék, milyen örömök, kihívások foglalkoztatják most a családokat. Azt kerestük, milyen kérdésekre kell a lelkiségünk válaszait megtalálnunk.

Házaspárok útja Nagytályán

Házaspárok útja Nagytályán Idén ősszel, szeptember 24-én sor került a nagytályai Házaspárok útja megáldására és végigjárására.

Nagytálya egy Eger melletti 900 lelkes község, mely teljesen összeépült Maklárral. 1903-ban szentelték fel a templomot a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére. Nagytálya Maklár fíliája.

I. Organikus pedagógia konferencia

plakát Hogyan válhat az eszme életté, hogyan teremtsünk oázisokat?
2022.10.8. szombat, 9:00-16:15
Apor Vilmos Kat. Főiskola, (Budapest, Török Flóris u. 227-229.)

Szentatya fogadta a Schönstatt atyákat

Szeptember 1-jén délelőtt a Szentatya a Schönstatt atyák általános káptalanjának tagjait fogadta a konzisztóriumi teremben. Ferenc pápa beszédét itt olvashatjátok.

Családnapok Erdélyben, Vársonkolyoson

Az idén Erdélyben, Vársonkolyoson is volt egy családnapos hét. itt olvashattok róla egy kedves összefoglalót.

Tilmann atya emlékünnep

Kedves Családok, kedves Fiatalok!
 
Szeretettel hívunk és várunk Óbudavárra, 2022. október 23-ra, amikor Tilmann Beller atya "Ég felé" tartó útjának végére, a  célba érkezésére emlékezünk a 10. évfordulója alkalmából.

Eucharisztia és házasság - riport a Mária Rádióban

A Mária Rádió Az élet forrása címmel új sorozatot indított, amelyben a lelkiségi mozgalmak Eucharisztiával kapcsolatos gondolatait, élményeit ismerteti. Elsőként a Schönstatt mozgalom képviselőit kérdezte a műsorvezető, Barlay Gábor. Felvezetőjében elmondja, a közösségünk nagyon aktívan és új színnel gazdagítva vett részt a NEK-en. A Schönstatt egyedüliként a házasságban jelenlévő szentségi kegyelemmel kapcsolta össze az Eucharisztiát. Török Péter és Orsi beszélnek a témáról itt (aug.21-i adás).

Tóth Viki gyógyulásáról

Hálát adunk Tóthné Wiktora Viktória hétgyernekes édesanya teljes gyógyulásáért. Viki 10 napot töltött a lélegeztetőgépen a Covid intenzív osztályon.

Oldalak