Tilmann atya aranymiséjén megemlékeztünk a schönstatti elhunytakról is. Vannak, akik hosszú szenvedés után jutottak a Jóisten elé, a fájdalmaik felajánlása értékes kincs közösségünk számára is, vannak, akiknek élete, törekvései, útkeresése példa, amiből mindannyian merítünk, szeretnénk ezt egyre tudatosabban megélni. Ozsvári Csaba halálának rendkívüli helyszíne és alkalma (hogy közvetlenül a szövetségi szentelésük, életfelajánlásuk után történt a kápolna mellett) szintén üzenetet hordoz, amit meg kell fejtenünk.

 

Készítettünk egy könyvet, egyelőre egy példányban készült, a kápolnában található, amelynek bővíthető lapjai vannak, azokról, akik közösségünkhöz tartoztak/tartoznak, de már nincsenek a földön. A könyvet ide kattintva el lehet olvasni. Szeretettel várunk további írásokat, kiegészítéseket mindazoktól, akik kapcsolatban álltak velük, hogy minél gazdagabb legyen a róluk alkotott kép.

Kerámiatáblákat készíttettünk, amiken az elhunytak neve szerepel az évszámaikkal, és egy-egy rájuk jellemző mondattal, idézettel. Tilmann atya ezeket a táblákat az aranymiséjén megáldotta, és az elhunytak jelenlevő hozzátartozóinak átadta a könyv rájuk vonatkozó oldalainak bekötött másolatát.

Erre vonatkozó fotók itt tekinthetők meg.

Ozsvári Csaba 2012. július 7-i emlékünnepén a szentmisére a kápolna és Ozsvári Csaba emlékhelye között egy emlékoszlopot állítottunk fel, melyre a kerámiatáblákat rögzítettük. A miséző atya az oszlopot megáldotta.

Hamarosan felteszünk erről készült fotókat és az áldás szövegét.