Kedves fiatalok és családok!

 Szeretnénk röviden beszámolni a közösségi hely elmúlt pár hónapjáról.

 A helyet szeptemberben vettük használatba, előtte augusztus folyamán elvégeztünk pár kisebb felújítási munkálatot, festés, nagytakarítás, általános rendezkedés.

A hely megnyitóját szeptember 17-én tartottuk rengeteg fiatal részvételével. Közös szentmisét ünnepeltünk a helyen, Szűcs Balázs atya megáldotta otthonunkat, majd jót beszélgettünk egy hosszúra nyúló agapé keretében. Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy milyen sokan eljöttek erre az alkalomra.

 Azóta csoportjaink és programjaink beköltöztek a közösségi helyre. Jelenleg 6 kiscsoport találkozik nálunk, ifjúsági hittant szervezünk, a Borostyánkert is itt jön össze havonta, illetve a vezetőségi megbeszélések és egyéb alkalmi vagy kötetlen programok is itt kapnak helyet. Például a legközelebbi alkalom Raúl Espina schönstatti atya látogatása lesz, aki november 25-én tart nekünk szentmisét és utána előadást a schönstatti pedagógiáról.

 A közösségi hely tehát él, a hét szinte minden napján van valamilyen program nálunk. Becsléseink szerint körülbelül 50 fiatal jár hozzánk. Mindez nagy örömmel tölt el minket, mert bizonyíték arra, hogy valódi igény van egy ilyen otthonra.

 A közeljövő legfontosabb feladata a hely otthonosabbá tétele és további programok szervezése. Egyrészt november 25-én dekorációs napot tartunk Raúl atya látogatása előtt, amely során reményeink szerint közösségeink kicsit saját képükre formálják majd a helyet. Másrészt fiataloktól és családoktól egyaránt várjuk a további ötleteket és lelkes szervezőket, akik új programokat hoznának a közösségi helyre.

 Az anyagiak szempontjából pedig továbbra is keressük azokat a fiatalokat, akik rendszeresen, havonta 1000 forinttal tudnák támogatni a hely fenntartását. Eddig körülbelül 30-an vállalták ezt, még sokakra (körülbelül 20 emberre) szükségünk lenne, hogy teljesen önfenntartóvá tudjunk válni. Természetesen a családok adományait is hálásan köszönjük – hiszen közülük is többen rendszeresen támogatnak minket – de elsődleges célunk az, hogy a helyet rendszeresen használó, azt valóban otthonuknak érző fiatalok adományaiból tudjuk fenntartani közösségi helyünket. Az a tapasztalatunk, hogy valóban értékes, értelmes célról van szó, amelyet már most is sokan szívesen támogatnak. Hálásan köszönjük a további felajánlásokat!

 Erős Fiatalokért Egyesület: 16200151 - 00228804

Megjegyzés rovatba: kozossegihely

 A hely létrejöttét és bővülését hatalmas kegyelemnek éljük meg, és nagyon hálásak vagyunk a Szűzanya közbenjárásáért. Éppen ezért újra hirdetjük a 18-ai miséket, amelyeken idén kiemelten is szeretnénk megköszönni új otthonunkat. Ezeknek a havi közös szentmiséknek a helyszíne természetesen a közösségi hely, időpontjukról mindig előzetes tájékoztatást fogunk küldeni. Fiatalokat és családokat egyaránt nagy szeretettel várunk!

a közösségi hely honlapján egyébként elérhető a teljes anyag a következő linken: http://kozossegihely.schoenstatt.hu/node/371.

 November 25-én a fiatalokkal dekorációs napot tartottunk a közösségi helyen, hogy kicsit otthonosabbé tegyük a lakást. Utána este 6 órától Raúl Espina atya tart nekünk misét, utána a schönstatti pedagógiáról beszélgetünk.

 December 8-án Budapesti Ifjúsági Napot tartunk a gimnazista-egyetemista korosztálynak, fiúknak-lányoknak közösen. Egész napos program, kirándulással a Budai-hegyekben, közös beszélgetéssel hit-imádság-Istenkapcsolat témakörben és szentmisével. Örülnénk, hogyha a családok is tudnának a dologról és szólnának a programról azoknak a fiataloknak, akiket mi nehezebben érünk el esetleg. Bővebb információk hamarosan!

 Azoknak a szülőknek pedig, akik esetleg érdeklődnek a fiúmozgalmi hírek iránt szeretném a figyelmébe ajánlani hírlevelünket: http://schoenstatt.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/hirlevel.fiuk. Itt lehet tájékozódni az aktuális információkról, reményeink szerint összeszedett, informatív stílusban.:)

 MPHCEV!