Kedves Erika néni!

Köszönöm szépen a sok munkáját, amit a Mária Musicalért és értünk tett.

Óriási élmény volt nekem a Schönstattban eltöltött pár nap. Jó volt látni, hogy az egész világról érkező embereknek ugyanolyan fontos Schönstatt, mint nekünk. Az Arénában az ünnepségek csodálatosak voltak a többi tízezer lelkes és boldog emberrel. Nagyon szép volt október 18-án az Ősszentélyben megkötni a Szeretetszövetséget Szűz Máriával a többi magyar lánnyal együtt és a többiekkel az egész világról.

Nagyon jó volt, hogy a Musical Társulattal utaztunk ki. A Musical előadása óriási élmény volt, ahogy a többiekkel eltöltött idő is. Nagyon szép volt együtt elmenni Kentenich atya és Tilmann atya sírjához. 

A Schönstattból hazahozott lelkesedés még mindig bennem van és remélem, hogy minél több mindenkivel találkozni fogok az elkövetkező időben.

Remélem, hogy a Mária Musical is folytatódni fog :)

Szeretettel és köszönettel

Mit adott a schönstatti út? Nemzetközi schönstatti élményt – annak megtapasztalását, hogy szerte a világban mindenütt vannak schönstattiak. :-) Találkozásokat és jó beszélgetéseket, ötleteket, lelkesedést, nagyon-nagyon fiatalos légkört.

Szép volt nagyon a vigílián a sok-sok mécsest látni a Pilgerarenában, s utána szép ünnep volt a fiúkkal a koronázás, majd a szentségimádás az Örökimádás-templomban.

Gergely

 

Kedves Erika! Számomra hatalmas élmény volt a schönstatti utazás; felejthetetlen. Nagyon jó volt a hangulat, az emberek kedvesek voltak, jók voltak a programok, testileg-lelkileg feltöltődtem, s úgy érzem, hosszú időre. Örülök, hogy részem lehetett benne, életre szóló élmény volt. Köszönöm a sok áldozatot, amit tettél ezért az útért. Csabi

 

Jó volt Schönstattban:) nagyon jó élményekkel jöttem el:) erősnek érzem magam:) és várom, hogy a barátaimat is el tudjam hívni a következő musical előadásra:)

 

Sziasztok!
Nekem nagyon nagy élmény volt lelkileg és sikerileg is. Nagyon szeretek Schönstattban lenni, egyszerűen a sok schönstattos ember közt csak otthon tudom magamat érezni. Nagyon jók voltak az Arénában lévő programok! Sok látványos film, előadás is volt (tánc, árnyjáték--> az király volt nagyon). Tényleg ezekkel még jobban érzékeltették az ünnepet! :)

Volt tűzijáték is!!! Amit nagyon vártam, azaz óhajtottam. :P

A musical előadások szerintem elég jól sikerültek. Döntő többségben meg voltam magammal elégedve és szerintem a közönség is. Érdekes, hogy a magyarokra szokták mondani, hogy milyen lelkes közönség, de hát itt sokkal jobb volt a közönség, mint Budaörsön. Állva tapsoltak, meg sikítoztak, meg az utolsó előadáson még virágot is kaptam:) (amire nagyon vágytam...)

Meg csomószor felismertek, hogy én játszottam a Máriát. 

Az ifjúsági sátorban nagyon kreatív dolgok voltak. Remélem, lesznek videók meg képek valahol!!! Én pl. csináltam egy karkötőt, amin ilyen schönstattos jelképek (szentély, Kentenich Atya kalapja, kereszt, liliom, egy talp, 100, meg nyíl. stb.) vannak. Majd megmutatom, nekem nagyon tetszik :)

Szóval ilyesmik voltak. 

Majd élőben még biztos kiegészül a kép. :)

De Titeket nagyon jó volt látni induláskor és érkezéskor is!!! :)

Puszi!!!

 

Sziasztok!

Nekem a legjobb az volt, hogy ezt a sok szép és meghatározó élményt Pistával élhettem át. sokat beszélgettünk, mindketten közelebb kerültünk a schönstatti lelkiséghez. vettünk egy zarándokszentélyt a háziszentélyünkbe, a hátuljába pedig beleégettük a nevünket. nagyon szépek voltak az előadások, Juli nagyon ügyes volt, főleg abban, hogy minden körülmény ellenére mindig teljesen odatette magát, és ezzel a többi előadót is lelkesítette. Egyre otthonosabban éreztük magunkat, a legszebb a péntek estétől kezdődő időszak volt (szeretetszövetség-kötés, mise, délutáni program...). az Aréna-beli MM is nagyon szép volt! Nagyon jó volt, hogy az egész család ott volt, meg az Uzsalyéknak is örültünk, viszonylag sokat voltunk együtt (ahhoz képest, hogy mennyi ember volt ott). Meghallgattuk Rita egyik előadását, amelyet magyarul tartott, sok Erdélyi volt ott. jók voltak a buszozások is, végig jó hangulat volt, nagyon jó volt a társaság!

Hát most hirtelen ennyi.

 

Liebe Erika, lieberKarl,

ich hoffe, dass ihr gut nach Hause gekommen seid. Nochmals vielen Dank für das Erlebniss durch dem Musical Maria bei Jubileum. Wäre es möglich die Videoaufnahme mir irgendwie schicken? 

Vielen Dank und vielen Grüsse von Rokole

JIri Stejskal

 

NOCHMALS HERZLICHE GRATULATION ZUM GELUNGENEN MUSICAL – ES WAR EINFACH SPITZE! Musik, Gesang, Kostüme, Licht und Technik!

Besser als in Österreich:-))))

LG

MAnuela udn Helmut

 

Drága Erika!

Nagyon-nagyon jó volt magyarnak lenni Schönstattban a Mária-musical előadása alatt és után! Hálás vagyok, hogy ennyi energiát fektettetek az előadásba, és a fiataljaink ilyen nívós élménnyel ajándékoztak meg minket. Nagyon köszönöm Neked és minden munkatársadnak ezt!

Örültem, hogy láttalak, remélem számotokra is olyan életreszóló élmény volt a zarándoklat, mint nekem. Biztosan sok gyümölcse lesz még mindannyiunk életében.

Sokszor puszillak: Jutka

 

"A musical nagyon sokat fejlődött és méltán öregbítette a magyarok hírnevét. Gratulálunk a teltházakhoz." – írta egy szülő.

 

Kedves Musical Társulat!

Immáron sajnos kívülről szemlélem a musicalt, s az azzal járó munkát, de Márk karnagy úrtól tudom, hogy minden a legjobb úton halad, s ennek igazán örülök, mivel hirtelen kellett kiszállnom, s aggódtam egy kicsit, hogy minden rendben lesz-e.

Nem tudom lesz-e még alkalmam veletek muzsikálni, sosem tudhatjuk, mit hoz az élet, milyen utat jelöl ki nekünk az Úr, ezért egy pár sorban szeretném leírni azt, amit tapasztaltam a közösség által.

Mindenki emlékszik a 3 évvel ezelőtti miskolci utazásra, élményekre, akkor csatlakoztam a társulathoz. Szinte egyedül voltam, csak Márkot ismertem, s így kicsit meg voltam illetődve köztetek.

Azt még el kell mondanom, hogy mielőtt találkoztam veletek, s részt vettem a miskolci előadásokon nem volt túlságosan sok közöm a hithez, nem voltam megkeresztelve sem.

Az alatt a pár nap alatt jól emlékszem, hogy milyen boldogsággal, örömmel töltött el a veletek való együttlét, s megtapasztaltam a közösség, a hit, Isten jelenlétének az erejét.

Nem túlzás azt mondanom, hogy ekkor indultam el, a megtérés útján, s ezt nektek köszönhetem, ennek a közösségnek, a musicalnek, hogy ráismertem, mi is az én utam.

Természetesen sok embertől kaptam útmutatást, de én azt tartom fontosnak, hogy azt kiemeljem, hogy a közösség ereje mennyit számít, a közös cél, a közös idők, a közös imák.

Nagy köszönettel tartozom Erikának, aki lelke ennek a közösségnek, édesanyja, és formálója.

Ezek után egyenes utam volt, s nagyon jó segítségeim voltak abban, hogy jó helyre kerüljek, s később felnőttként megkereszteljenek, megbérmáljanak, ezáltal helyre téve az életemet.

Szerettem volna ezt megosztani veletek, így írásban könnyebb, s talán kifejezőbb.

Kívánom, s imádkozom azért, hogy sikeres utatok legyen Németországba, lélekben gazdag előadások szülessenek, s még sok szép élményt együtt, közösen a Szűzanya segítségével!

Dicsértessék a Jézus Krisztus, Mindörökké Ámen!

Varasdy Dávid

Budaörs, 2014. 10. 06.

 

IMÁDSÁG

Uram!

Teremts belőlem fát, melynek gyümölcsei elszóródnak a világban, s hirdetik a te országodat! Tégy apostoloddá, hogy utam mindig a jó irányba vezéreljen, ne hagyd, hogy csüggedjek, eltántorodjak!

Oltsd belém szeretetedet, tégy katonáddá, hogy a Szentlélek seregeivel együtt keljek útra, s legyőzzem a gonosz kísértést!

Köszönöm Uram, hogy kegyelmi életet adtál nekem, s felvirágoztattad lelkemet, mely száraz bokorból dús növényzet lett. Legyek kúszó növény, gyümölcs, vagy a legfinomabb étek, mely mindenki számára jól fogyasztható égi ajándék.

Ne hagyj el ó Uram, megváltóm, lelkemet a kezedbe ajánlom.

Örök dicsőségedre, mindörökké Ámen. 2013.03.20.

 

Kedves Erika és Károly!

Délelőtt kint voltam Budaörsön a Mária musical előadásán. Az előadás után hazaindultam, mert gondolom épp elég ember volt körülöttetek gratulálni, ünnepelni. Én most, a nap végén, levélben teszem meg.

Köszönöm a lehetőséget és a jegyet, hogy elmehettem az előadásra. Jó volt látni az összegyűlt sok embert és hallgatni, figyelni a szereplőket. Öt év távlatából él bennem a Patrónás előadás és hangulata. Ez a rövidített színrevitel is kerek egész, óriási munka lehet mögötte. Nem nagyon akarok most részletekbe belemenni, de nyilvánvalóan jelen életállapotomban egész más gondolatok érintettek meg, mint a korábbi előadásban. S talán pont ez a darab legfőbb értéke. A bibliai tartalmon túlmutatva a jelenben élőknek tud üzenni, kinek-kinek helyzete, a benne kavargó világ szerint. Kérdéseket vet fel, melyekre magunknak, egyénenként kell válaszolnunk. Hazafelé a buszon és egész nap ezeknek a kérdéseknek próbáltam végére járni – még csak részleges sikerrel.

Külön is szívből gratulálok Juli lányotokhoz. Csodálatos, ígéretes hangja van, öröm hallgatni. A színpadon könnyedén és természetesen, úgy tűnik, izgalom nélkül mozog. Bizonyára nem én vagyok ebben szakavatott, csak a saját, amatőr benyomásomat próbáltam megfogalmazni. Gondolom, a többi leánykátok közül is akadt még szereplő, a zenekarban Katit véltem felismerni.

Jó utat és sok sikert kívánok a schönstatti előadáshoz. No, meg sok kegyelmet, lelki feltöltődést az egész kinti jubileumi ünnep alatt.

Szeretettel: Ildikó

 

Guten Abend

Danke für die Information. Das Musical war einmalig, einfach super!!!

Vielen Dank allen Teilnehmern des Musicals für die klasse Aufführung.

Freundliche Grüsse

Tobias Kucera

(Sohn von Anna und Milo)

 

Már oly sokadszor mélyen megérintett minket a Mária Musical előadás és külön öröm volt Julcsit látni, hallani a főszerepben. Hálásan köszönjük állhatatosságotokat, hogy megajándékoztataok minket ezzel az élménnyel!

 

Fiatalok aratása:

 

Számomra a legmeghatározóbb élmény a péntek esti vigília volt, azon belül is, amikor a fáklyalángokat szétosztották és a rengeteg mécses által szétterjedt a fény. Nagyon jó volt megtapasztalni a közösség erejét és a Szűzanya tényleges jelenlétét. Úgy érzem, hogy a hitem mélyítésében és megélésében az összes Schönstattban eltöltött nap nagy-nagy jelentőséggel bírt.

 

Nagyon sokat jelentett nekem az út és az egész MM időszak. Schönstattban nagyon különleges érzés volt Máriát megformálni, főleg október 18-án. Jó volt látni a sok fiatalt mindenféle nemzetből és jó volt a sok mosolygós arcot nézni. Schönstattban béke, nyugalom, az öröm áradt mindenkiből. Jó érzés ennek a közösségnek a tagjának lenni. A szeretetszövetség megkötése az, ami arra fog buzdítani, hogy nap mint nap a Szűzanyára figyeljek és remélem ezt soha nem felejtem el, és a fáradt, a nehéz pillanatokban a szeretetszövetségből tudok majd erőt meríteni. Köszönök mindent, a szervezést! Köszönöm, hogy létrejöhetett ez az út.

Köszönöm ezt az örök élményt. Sohasem voltam még ilyen nagyszerű közösségben! Ez vonatkozik ránk, magyarokra és az egész schönstattos mozgalomra. Jó volt látni a vidámságot, az optimizmusra törekvést és a fáradhatatlan hitet.

Kigyulladt egy polifoam? Semmi baj, imádkozunk és hálát adunk, hogy nem lett nagyobb probléma. Nagyon jók voltak az előadások előtti imák, erőt adtak.

Jók voltak a vidám programok és a meghitt pillanatok is. Remélem, hogy tudjuk folytatni az előadást valamikor és továbbadhatjuk a musicalt másoknak.

 

Nagy élmény volt sok és különböző emberek között lenni. Látni, hogy több ezer ember ugyanazzal a céllal gyűlt össze, hogy nem csak mi, hanem azok is, akik nem tudtak eljönni. Mind egy nagy közösség vagyunk, akik mindig számíthatunk egymásra. Az a hatalmas szeretetet, amit ott éreztem, soha nem fogom elfelejteni!

 

A musicalt nagyon jó volt előadni ennyi embernek, a nézőkkel együtt mindig újra átélhettem a Szűzanya életét. Nagyon nagy élmény volt az Ősszentélyben lenni és október 18-án megkötni a szeretetszövetséget. Olyan jó volt, amikor az Arénában az összes ember összegyűlt és ünnepeltük a szeretetszövetség ünnepét és Schönstattot! A mi magyar csapatunk is közelebb került egymáshoz, azzal, hogy mindannyian megéltük ezt az ünnepet!

Nagyon szép volt, hogy Kentenich atya sírjánál és Tilmann atya sírjánál köszönetet mondhattunk Schönstattért és a magyarországi Schönstattért!

 

Nagyon jó volt megtapasztalni a schönstatti légkört, nagyon jó volt az emberek nyitottságát és szeretetét tapasztalni. A programok nagyon „fiatal-centrikusak” voltak., Jó volt ilyen környezetben eltölteni 3 napot!

 

A sokszínűség szépsége

Kegyelmi pillanatok a forrásnál!

A fiatalság lelkesedése, ereje és vidámsága,

A kis egységkereszt, mint ajándék a következő évszázadra – küldetésünk keresztje!

Kicsi nemzetünk nagy szerepe, ereje!

A megérintettségek, melyeket a MM-en keresztül művelt Szűzanyánk!

A Mária Musical átütő sikere!

Találkozások öröme

Minden áldozatot és erőfeszítést megért!

 

Nagy izgalommal vágtam neki ennek az útnak, hisz mindössze egy schönstattos programon vettem részt, a schönstatti előtalálkozón Óbudaváron. Tudtam, sok ismeretlennel fogok találkozni, s még több élményre számíthatok. Számításaim beigazolódtak. Nyitott szívvel-lélekkel mentem, nehogy elmulasszak egy számomra építő jellegű programot, beszélgetést. Persze a legfontosabb a musicalben való szereplés volt, s hála Istennek (s persze a Szűzanyának!) jól sikerült mindhárom fellépésünk!

Ami pedig ezeken túl volt, a közös imádságok, éneklések, nevetések, s talán a legnagyobb élmény a közösség erejének megtapasztalása volt. No meg egy eszme, egy közös dolog, melyben a világon tízezrek hisznek, mennyire képes közel hozni egymáshoz különböző nemzeteket és kultúrákat!

Hatalmas, örökre szóló élmény volt, s a három nap alatt végig kézzel tapintható volt Isten közelsége!

S hogy az égiek is velünk ünnepelnek! Először jártam Schönstattban, de remélem, visszatérhetek még ide.

Csak a legfontosabbat írom le:

Már nem csak ésszel, hanem szívvel is el tudom fogadni a „schönstatti szabadságot”. Mindig törekedni szeretnék, hogy ez az érték része, sőt meghatározó része legyen A „CSALÁDI KINCSTÁRNAK”.

Nagyon nagy élmény volt, hogy mindenki mosolygott!

 

Nagyon jó volt Veletek lenni, különösen megérintett a fiatalok hangulata, fegyelme és kitartása, HITE!

Általában tetszett a légkör és a szervezettség. Jó volt látni Schönstatt világméretűségét. A magyar fiatalok szépen, jól helytálltak.

 

Három jól sikerült előadás, nagy taps és lelkesültség.

  • Óriási schönstattos közösség, jó hangulat.
  • „Én Schönstattom” előadás élménye
  • Ősszentélyben pár csendes perc.
  • Csupa kedves, vidám, segítőkész, barátságos, mosolygós ember.
  • A fiatalok startolásánál VIVA SCHÖNSTATT! Hangulat, pólók osztása.
  • Tilmann atya sírjánál eltöltött idő
  • A szeretetszövetség megkötésének még feldolgozatlan élménye
  • Szombat esti buli hangulata

Köszönöm a közösséget Szűzanya, amiben lehetőséget kapunk az őszinte semmivé válásra! Megengedi, hogy rábízzuk a problémáinkat és Rád hagyatkozzunk!

Köszönöm x-et, aki mindig segít nekem ebben! Köszönöm a lehetőséget a beszélgetésre.

És minden megfogalmazhatatlannak is örülök…

Semmit Nélküled – Semmit nélkülünk!

 

Jó volt, hogy sok embernek (és önmagunknak is) maradandó élményt jelentő produkciót tudtunk adni.

 

Öröm – egység – közösség – feladat – küldetés remény

 

Rám a legnagyobb hatással a péntek este/éjszaka volt. Ennek a lelkületét és hangulatát viszem haza és remélem át is tudom ezt adni másoknak.

 

Számomra a legnagyobb élmény az Arénában töltött idő volt. Óriási élmény volt a rengeteg, világ minden tájáról érkező fiatallal együtt imádkozni. Ilyenkor a hitemet valami egészen más módon tudtam megélni. Nagy élmény volt megtapasztalni a Szűzanya jelenlétét.

 

Schönstattban van valami, amitől az ember elalél! Talán a kegyelem. De az biztos, hogy minden alkalommal a Szűzanya jelenléte tapasztalhatóvá válik. Minden leegyszerűsödik és térdre kényszerít. Különös öröm volt a Mária Musicalt ilyen közönség előtt előadni és hálás vagyok, hogy sokakban általunk kelt életre Mária alakja. Szépek voltak a közös programok és a csendben eltöltött imádkozós, beszélgetős pillanatok is. Jó volt, hogy Tilmann atya is itt volt velünk. Hálásan köszönök mindent!

 

A sok nagyon jó program mellett nekem az tetszett nagyon, hogy mennyire sokat jelentett a musical azoknak, akik megnézték. Szombat este, mikor kijöttünk az étkezősátorból, odajött hozzánk egy német férfi. Valahogy felismert minket, hogy szerepeltünk a musicalben és elmondta, hogy mennyire tetszett nekik és hogy milyen fantasztikus volt megnézni az előadást és utána ünnepelni a szeretetszövetséget. Aztán még kérdezgetett a magyar Schönstattról és mikor meséltem neki Óbudavárról, azt mondta, hogy oda fog menni nyaralni.

 

Drága Szűzanya!

Újra és újra megtapasztalhattuk a csodáidat! Őszintén köszönöm az oda és a visszautat. Biztos vagyok benne, hogy hamar megoldod azokat a dolgokat, amiket a korsóba dobtunk és elégettük. Köszönöm, hogy ha nem is nagyon, de már egy kicsit, az is jó, „el tudtam ereszteni a hajam” Köszönöm a jó hangulatú utat. Hálát adok neked Mama jókedvéért. Köszönöm a jó időt. Köszönöm a finom vacsit és Dávid megtérését!

Köszönöm Neked!

 

Nekem nagyon jó élmény volt ez az utazás. Az ünnep csúcsa nekem a péntek este volt, amikor szeretetszövetséget kötöttem a Szűzanyával. Nagyon meghatódtam és eszméletlen jó érzés volt!

A musical előadáson jó érzés volt megtapasztalni, hogy az embereknek tetszett az, amit csinálunk.)

Olyan jó ez a társaság… A musicales, buszos is, de átfogóan a schönstatti is.) Olyan jó volt megtapasztalni, hogy a körülöttem lévő több ezer ember hasonlít rám. Nagyon jó volt veletek Schönstattban lenni!!!

 

Hihetetlen jó volt ismét megtapasztalni, hogy mennyire együtt vagyunk! Együtt örülünk a sikernek, együtt segítünk, ha baj van, együtt dolgozunk és segítjük egymást!

Szép volt látni az ősszentélyhez odabújó lányokat, akik imádkoztak éjfélkor! Jó volt ilyen dózisban kapni a kegyelmet! Köszönöm a lehetőséget és a sok munkát!

 

Nagyon nagy élmény volt, hogy mindenki mosolygott.)

A fiú program nagyon mélyen megérintett, a világ másik csücskéből érkezett fiúkkal egymásra mosolyogtunk, közösen imádkoztunk és máris, mintha a legjobb barátok lettünk volna.

 

Hálás vagyok, amiért itt lehettem. A fiatalok lelkes együtt munkálkodását fellépések előtt és alatt. Hodován Péter fantasztikus improvizálását, koreografálását, lelkesítését, (két nem tervezett szereplés volt, ahol mást kellett előadni, mint amit begyakoroltunk) viszem haza.

A szervezők, különösen a nővérek kedvességét.

A személyes beszélgetéseket. Hálás vagyok, hogy élőben láthattam a Mária Musicalt, az „Én Schönstattom” minden előadását, a csodálatos ünnepségeken az Arénában részt vehettem. Nagyszerű volt újra belépni az ősszentélybe, letenni a Szűzanya elé mindenkit, aki a szívemben él. Hálás vagyok, hogy viselhetem a feszületet, melyet a püspök úr viselőjével együtt megáldott.

Életre szóló élmény volt. Köszönet érte mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy részt vehettünk ezen a csodálatos ünnepségen, ahol a rendezvény helyszínén mindenhol érezhető volt a szívekben az égiek jelenléte.

 

A légkör Schönstattban – a programok jók voltak – fáklyás futók, amikor megérkeztek az Arénába – amikor a lányok a szeretetszövetséget megkötötték.

 

A szeretetszövetség megkötése, a magyar lányoktól kapott ajándék…

Mások – Szűzanyában való – hitét látni! Őszinte lelkesedés, hit, szeretet!

 

Azt hiszem, sose gondoltam volna, hogy valaha elmegyek Schönstattba, azt meg főleg nem, hogy ennyire sokat jelent majd ez számomra. Nagyon örültem, hogy segíthettem a jubileumi ünnepre való felkészülésben, (még ha nem is sokat…)

 

A Szűzanya gyakorlati gondviselését!

 

Jó tudni, hogy egy nagy család tagja vagyok. A kedvesség és a szeretet sugárzott az emberek arcáról!

 

Beszélgetések – szeretetszövetség megújítása – szentmisék – légkör – Háziszentélybe MTA kép vásárlás – Otthonosság érzése – MM előadások – összefogás, családias légkör

 

Nagyon sok mindent kaptam a Szűzanyától és a fentiektől, de a legnagyobb örömöt az jelentette, hogy a közönségnek közvetíthettük azt, amit kaptunk. Jobb adni, mint kapni.

 

Nagyon jó volt megismerkedni ezzel az új közösséggel.

Nagy élmény volt, amikor az ifjusági programon RIA–RIA–HUNGÁRIÁZTUNK!

Jó volt a sok idegen nyelv között egyszer-egyszer hallani a magyar szavakat.

Nagyon jó volt, hogy megismerhettem az „Én Schönstattom”-osokat is.

Furcsa, de mégis jó volt látni egy új közösség szokásait, imáit, éneklését. Látni, hogy mennyi ember tartozik ide különböző országokból is.

 

Hősies, erős fiatalok!

Péntek este szép volt a központi rendezvény fiatalos lendülete.

Magyar mise, együtt Walter atyával!

Az igazgató-helyettes lelki megérintettsége, másodszor is eljött gyermekével megnézni a Mária Musicalt.

A mosolyt, a segítőkészséget köszönöm!

Szép, hogy közös Édesanyánk és Atyánk van nekünk, Schönstattiaknak!

Szép magyar jelenlét!

 

A jubileumi ünnep számomra egy nagy ajándék volt. Először voltam Schönstattban és hálát adok a Szűzanyának, hogy egy ilyen nagy eseményen lehettem itt. Magával ragadó volt az a hangulat, ami ezalatt a pár nap alatt itt volt.

Számomra nagy élmény volt az ottaniak kedvessége, vendégszeretete, az a nyitottság, amivel fogadtak minket. A mosolygó emberek nagyon jó hangulatot adtak az egész ünnepnek. Érezhető volt, hogy Mária aktívan jelen van az itteniek életében. Jó volt megtapasztalni, hogy ennyi országban jelen van a Schönstatt mozgalom. Én személyesen azt kaptam a Szűzanyától, hogy vigyük az ő fényét a világba. Megerősítő volt, hogy a nehézségben hozzá fordulhatunk. Szeretnék továbbra is az Ő oltalma alatt formálódni.

 

Sugárzott az előadások összeszedettsége. Megtapasztaltam, hogy együtt milyen erős tud lenni a közösség. Hálásan köszönöm!

A közönség hálás tetszésnyilvánítása elért a szívekig! Hálával köszönjük!

A musical csapata megérdemelte a hangos, szűnni nem akaró ovációt. Lelkes, boldog, önfeledt emberek mindenütt, a világ minden tájáról.

Boldog emberek, mosolyok, tekintetek, éneklés.

Az első előadás gördülékenysége, a második előadás szívbéli játéka, a harmadik előadás lelki mélysége érintett meg leginkább. Köszönet érte!

Hősies helytállás a nehéz percekben, ha nem is minden tökéletes, sok az apró hiba, valakire mindig lehet számítani. Köszönet érte!

Hodovánék szelid mosolya. Az „Én Schönstattom” c. előadás üzenete fény az éjszakában, fényesség a léleknek, szép emlék. Köszönet érte!Sára mosolyáért köszönet!

Erika időt és erőt nem kímélő szervezése, puha szava, nehézséges időkben is szívet-lelket simogató szava éltette a társaságot, tartotta a lelket az emberekben. Probléma nincsen, csak tenni nem akaró ember. Erika ennek példaadó alázatos szolgája. Hála és köszönet érte!

Istent imádni, Urat szolgálni, Szűzanyát szeretni – szívemben hazahozott gondolat, ima.

Hitben erősödve tértem haza. Köszönjük Joe!