Kedves családok!

Idén július 12-18-ig (vasárnap estétől szombat reggelig) első alkalommal lesz olyan tematikájú családnapok, mely teljes egészében – Kentenich atya pedagógiája alapján – nevelési kérdésekről fog szólni. A családnapokat Uzsaly Zoli és Uzsalyné Pécsi Rita fogja tartani. Olyan családokat várunk erre a hétre, akik nem először vesznek részt családnapokon, ahol a gyerekek nagyobb része van középiskolás korban vagy az alatt, akik úgymond benne vannak a gyereknevelés sűrűjében. Ez a hét idén nem Óbudaváron lesz – mert sajnos, de ugyanakkor örömteli módon is, kinőttük az óbudavári központ befogadó képességét –, hanem Kaposszentbenedeken, a Porta Pacis lelkigyakorlatos házban. (http://portapacis.hu)

Óbudavárhoz hasonlóan maximum 12-13 családnak tudjuk biztosítani a részvételt, de ez függ a családok nagyságától is, ugyanis maximum 88 férőhely van.
Ha valaki már jelentkezett valamelyik 2015-ös óbudavári családnapokra, de szeretne inkább erre a hétre jönni, átjelentkezhet erre a hétre. Ezt a jelentkezéskor jelezzétek.
Annak érdekében, hogy a hír mindenkihez eljusson, jelentkezni december 6-tól az irodaatschoenstatt [dot] hu címen lehet.
A napi menetrend a családnapokon megszokott módon alakul, a várható költségekről a jelentkezés lezárultával fogunk írni.
Zoli és Rita szívesen vállalja, hogy igény esetén délutánonként megadott időkeretben személyesen beszélget a családokkal konkrét nevelési kérdésekről. Erre előre lehet majd feliratkozni. Ilyenkor igyekszünk a gyerekvigyázást biztosítani a házaspár számára. Emellett, ha van rá igény, vagy hatékonyabb, akkor adott témában, mely 2-3 családnál is egybevág, közös beszélgetést, mélyfúrást lehet végezni.
A családnapokat szeretnénk a résztvevő családokra szabni, így amint kialakult a résztvevők névsora, egy „előmunkát” fogunk kezdeményezni. A cél, hogy a családok úgy érkezzenek a családnapokra, hogy vannak megfogalmazott kérdéseik, problémáik, melyeket előre elküldtek Ritának és Zolinak, és így olyan nevelési előadások hangozzanak majd el, melyek válaszokat adhatnak a résztvevő házaspároknak. Ehhez segítő kérdéseket fogunk küldeni.
A témák nem csak a gyereknevelési kérdéseket érintik majd, hanem a „szülőnevelési” (nevelt nevelő) kérdéseket is.
Az esetleges kérdéseket a tomirekaatcsermakrt [dot] hu címre várjuk!
Üdvözlettel: Csermák Tamás és Réka
szervező házaspár