A Magyar Schönstatt Család sok önkéntesnek és a Szűzanya vezetésének hála nagy erőkkel volt jelen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

1. A Hungexpón szept. 7-én az egyik délutáni fakultáció keretén belül 10 percben ismertethettük az Eucharisztikus Házaspárok Útja célját és mondanivalóját.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom hálózatán keresztül Török Péter és Orsi képviselte Mozgalmunkat a Hungexpón az egyik fakultációban. Az előadás itt megtekinthető.
 
A Török házaspár a Katolikus Rádiónak is adott interjút, mesélve az Eucharisztikus Házaspárok Útjáról. Itt meghallgathatjátok.

 

Az út 16 tábláját egész héten kiállítva hagyhattuk a helyszínen magyar és angol szöveggel, így sokan gazdagodhattak belőle. Ezúton is köszönjük Ozsváriné Ramocsai Imrinek a táblák és szórólapok elkészítését! Köszönjük Sallai Karikó Évának a táblák kiállításához nyújtott kreatív és gyors segítségét! Köszönjük Lőw Péternek a szövegek gyors angol fordítását! Köszönjük Könnyid Istvánnak, aki önkéntesként gondját viselte ennek a projektnek!

2. Egész héten a Szent István könyvhéten egy pavilont bérelve árusítottuk a kiadványainkat. Ezúton is köszönet a sok-sok önkéntesnek, akik vállalták a jelenlétet, árusítást! Külön köszönet a Lőw, a Soós és a Fehér házaspárnak, akik számára mindennapos, időigényes munkát jelentett ez a projekt egész héten. 

A héten nagyon nagy volt a forgalom: nem várt méretű bevétellel és sok-sok beszélgetéssel a vásárlókkal, érdeklődőkkel.

3.       A Margit-szigeten rendezett családi napon egy sátorban fogadtuk a résztvevőket, és az eucharisztikus házaspárok útja állomásokat is felállítottuk.  Köszönet a Geiger, Soós, Kovács és Paulovics házaspárnak a szolgálatért!

4.       A NEK ünnepi szentmiséin központi helyen állt a missziós kereszt. A pápai szentmisén az oltárkeresztaz evangéliumos könyv és a kehely mind Ozsvári Csaba alkotása volt. A magyar egyház vezetése Csaba alkotásával ajándékozta meg a Szentatyát. Lélekben ott volt ő maga is a sok mennybéli schönstatti testvérünkkel együtt.

A missziós keresztről, és vele kapcsolatban Csabáról ebben a kisfilmben van szó: https://mediaklikk.hu/video/utmutato-2021-09-19-i-adas/

5.       A házasság szentsége az Eucharisztia fényében című kiadvány megvásárolható Óbudaváron, a Szent István Társulat ill. az Új Ember webáruházában is. Sok plébániáról keresik családcsoportok számára is.

A könyv születésének indítékairól szól ez a cikk.

Az eucharisztikus házaspárok útjának NEK-re készült táblái szept.18-án a soproni régió találkozójára látogattak, és most utaznak Veszprémbe. Lehetőség van ezeket a táblákat egy-egy régióba elvinni, és rövidebb időre kiállítani, lelki napra, misszióra használni, hogy folytatódjon ez az áramlat, és gazdagítsa az Egyházat, a családjainkat!

 

 

 

Címkék: 
eucharisztikus házaspárok útja