Budapesti régió

Budapesti regionális találkozó volt 2006. január 28-án.

A fáradtság nem befolyásolja az örömteli légkört!

A pontosan érkező családokat, a templom bejáratánál egy kedves, mosolygós schönstatti nővér, Gertrud-Maria nővér üdvözölte magyarul. Ő éppen egy hat hetes intenzív magyar nyelvtanfolyam résztvevőjeként volt Budapesten. Örömmel élt a lehetőséggel, hogy találkozzék a Budapest környéki családokkal.

A szentmisét, Beller Tilmann atyával ünnepeltük. A szentmise közben duplájára növekedett résztvevők áldoztatása, bizony időigényes szolgálattá vált Tilmann atyának, holott lett volna bőven segítsége, de a mise kezdetén még nem tűnt szükségesnek.

Jézus jelenlétében felfrissülve átmentünk a plébánia Cserkészotthonába, ahol a gyerekek süteménnyel feltankolva választhattak különböző foglalkozások között.

A fiatalok – némi technikai probléma megoldása után – megnézték „A császárok klubja” c. filmet, Török Péter elővezetésével.

A felnőttek – és a karonülők – meghallgatták Tilmann atya előadását, melyben hallhattunk a Szűzanya „schönstatti arcáról”. „Ez” a Szűzanya nemcsak ad, hanem kér is! Munkatársakat hív, akikkel együtt szeretné végezni apostoli munkáját!

A fel-fel síró csecsemők máris jelentkeztek, bíztatva szüleiket az áldozathozatalra.

Gódány Róbert, aki a tolmács szolgálatra, fáradtan is „beugrott”, lelkiismeretesen, hol magyarra, hol németre fordított, attól függően, hogy Tilmann atya éppen milyen nyelven beszélt.

Ebben a jó hangulatban nem volt nehéz beszélgetni, új vagy régen látott barátainkkal.

Az előadás után, még innivaló is jutott a felnőtteknek!

Hála ezért az Ozsvári család aprajának és nagyjának!

Köszönjük Tilmann atyának, hogy állandósult fáradtsága ellenére megörvendeztetett mindnyájunkat!

Köszönet Bodor György plébános atyának, amiért otthont adott, a kórusnak az igényes szolgálatukért, a gyermekfoglalkoztatók leleményes és áldozatos munkájukért és mindazoknak, akik dolgoztak ezért a találkozóért!

Share this post