Élő koronám kilenced 3. hét

Ezen a héten különösen is hordozzuk imáinkban:

Palásthy Gergely

Palásthy Gergely Ferenc a Schönstatt-atyák Közösségéhez csatlakozott. 2017 óta két évet töltött Paraguayban novíciátusban, 2019 márciusa óta pedig Santiago de Chilében tanul teológiát papi hivatásra készülve.

Gergő egyik legkedvesebb imája:

  Add, hogy hozzád hasonlóvá váljunk,
a világban példád szerint járjunk,

általunk élj világunkban, szívekben,
hogy az Krisztust befogadni kész legyen.
Jósággal, erősen, szelíden, szerényen,
örömmel, szeretettel, békében

 

 

 

 

Lelki kaland

 

Megtalálni és megélni, nevet adni a vágyódásodnak. Ha vágyódsz Isten közelségére, Ő még sokkal közelebb jön hozzád. Minden egyes lépés, amit Isten felé teszel, azt jelenti, hogy Ő is tesz egy szeretetlépést feléd.” (Yourself The Advanture, J.Kentenich)

Istenem, Atyám, … Mélyen a lelkembe rejtettél egy különleges kincset, egy igazgyöngyöt, hogy felfedezzem – és azzal, hogy megtalálom,megtalálom az irántam való örök szeretetedet. Ez a kincs mélyen bennem van, ez a legbensőbb igazságom, a legféltettebb titkom, a mozgató erőm, a legerősebb meggyőződésem, a legfontosabb értékem. …minden, amit teszek és mondok, minden, amit élek és gondolok, minden, amit elszenvedek és átimádkozom, minden, amit szeretek és óvok, megvilágosodjon az eszményem által. Tegyen engem szabaddá és legyen az eljövendő boldogságom útja! Mária, a Megváltó Édesanyja és az én Anyám és Társam is vagy, segíts, hogy megismerjem magam. Adj hitet abban, hogy el fogom érni a célomat. Ámen.

(Te magad vagy a kaland /Yourself the adventure, J. Kentenich)

 

Istennek van hatalma megváltoztatni azt, ami veled történik. „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!” (Mt 7,7).

 

Share this post