Élő koronám kilenced 5. hét

A képen személy, férfi, elülső, tartás láthatóAutomatikusan generált leírásEzen a héten különösen is hordozzuk imáinkban:

Csabai Barnabás

Csabai Barnabás misszionáriusként él Fortaleza-ban (ÉK-Brazília) a Shalom Katolikus Közösségben. 2012. októberében lépett a közösségbe, ahol fiatalokkal foglalkozik.

Barnabás egyik legkedvesebb imája:

Üdvözlégy, Mária, kegyelemmel teljes! Az Úr van teveled. Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

 

Csak egy mustármag

„A korunknak mindenekelőtt új szentekre van szüksége, nagy, meggyőző, magával ragadó szentekre. Vagy legalábbis új emberekre, egész emberekre, új keresztényekre, igaz, bensőséges, tökéletes keresztényekre.” (Josef Kentenich)

 „A mennyek országa hasonlít a mustármaghoz, amelyet fogott a gazda és elvetett kertjében. Ez kisebb minden más magnál, amikor azonban felnő, nagyobb minden veteménynél, fává terebélyesedik, úgyhogy jönnek az ég madarai, s fészket raknak az ágai között.” (Mt 13, 31-32)

Egy mustármag van beléd ültetve. A mag fokozatosan nőni szeretne, termékeny akar lenni. Az elhanyagolt, gondozatlan mag nem tud gyümölcsöt hozni. Egy megvalósítandó lehetőségként születtél!

Az erőfeszítéseid minőségétől és a nagylelkűségedtől függ, hogyan nő ez az apró mag. Szent is, bűnöző is lehetsz, hős vagy gyáva, szabad, független személyiség vagy mások véleményének csapdájában vergődő ember. Hogy melyik leszel, az azon múlik, hogy Te igazából mi szeretnél lenni.

Így a mustármag valóban növekedhet, és fává terebélyesedhet, „nagyobb lesz minden veteménynél”, az ágai között mások menedéket, elfogadást és békét találhatnak: barátaid, bajban levők, kollégák, szomszédok.

(Yourself The Adventure, J. Kentenich)

 

A képen víz, férfi, állás, szörfölés láthatóAutomatikusan generált leírás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isten terve mindig jobb, mint a tied. „Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek – mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek” (Jer 28,11).

Share this post