Élő koronám kilenced 6. hét

Ezen a héten különösen is hordozzuk imáinkban:

Quirin  testvér, Kóta Vilmos

Kóta Vilmos / Quirin testvér 2019 szeptemberétől Szécsényben tölti ferences novíciusi idejét. 

2020 szeptember elején készül az első fogadalmára.

Quirin testvér egyik legkedvesebb imája:

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.

 

Mi mozgat legbelül?

„Nem igazán a szavak által, hanem inkább a saját életünk és halálunk által figyelünk fel a földi világra, és reméljük, hogy legalább vágyat ébreszt bennünk a természetfelettihez, az Istenhez, a végtelenbe vezető zárt kapuk feltárására.” (J. Kentenich)

Általában két pozitív mozgatóerő van egy ember életében: Van, akit főleg a szeretet utáni vágy mozgat: szeretni és szeretve lenni, ők az odaadók. Másfelől vannak, akiket az alkotás és a célok elérése mozgat, ők a hódítók. Vannak más erők is, amik mozgatnak bennünket: félelem, becsvágy és a túlélési vágy. Ezek az erők megcsapolják az energiáinkat és legyengítenek minket. Téged mi mozgat legbelül? A két egészséges mozgatórugó közül melyiket találod erősebbnek magadban? Ha elég sokáig tűnődsz, észre fogod venni, hogy bár a legtöbb ember mindkét motivációt hordozza valamilyen mértékben, az egyik vagy a másik erősebb: a szeretet utáni vágy (odaadó) vagy az alkotás és a célok elérése (hódító).

(Yourself, The Adventure, J. Kentenich)

Vajon mi van nálad ott belül? Mi van legbelül? Azt mondja a Szentírás, ha valaki imádkozik menjen be a belső szobába, oda legbelül a szentek szentjébe, ahol benne lakik az Isten. Szoktál bejárni oda, amikor imádkozol? A Vele való közösségbe, arra a csodálatos helyre, ami olyan, mint a menny?

„A hit az Isten jelenlétében, megvéd a belső elbátortalanodástól, amely megbénít minket és nem engedi, hogy megízleljük a hivatás szépségét.
Az Úr meghív minket, vegyük kézbe életünket… van bennünk vágy és lendület, de ugyanígy vannak gyengeségeink és félelmeink is.

„Ne félj, veled vagyok!”

A helyes irány megtartásának feladata nem csak a mi erőnkre van bízva, és nem függ kizárólag az általunk választott utaktól sem. Önmagunk és életterveink megvalósulása nem egy matematikai levezetés, amit magunkba zárkózva eldöntöttünk, hanem sokkal inkább egy felülről jövő hívásra adott válasz. Az Úr ugyanis megmutatja nekünk, hogy melyik part felé kell tartanunk, és bátorságot ad ahhoz, hogy hajóra szálljunk; miközben hív minket… és akár arra is alkalmassá tesz, hogy járni tudjunk a hullámzó vízen.” (Ferenc pápa, Róma, 2020. márc. 8.)


 

Isten szeretete soha nem szűnik meg feléd. 

„Mert a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” (Ézs 54,10).

 

Share this post