Soproni régió

Győr - Sopron - Szombathely

A körülmények kedvező összejátszása, a családok összefogása és a Szűzanya vezetése ill. közbenjáró működése révén  Sopronban elevenen  pezsgő közösségi élet bontakozott ki, amit a havi közös gyerekes szentmisék, a Bán János közösségi ház Oázisa, a csoportvezetők rendszeres összejövetelei és az évadzáró piknikes kirándulások is mutatnak.  A Sopronban szervezték meg 2000 márciusában  azt a Közgyűlést is, melyen ünnepélyesen felajánlották Mária által Jézusnak a teljesen kiépült a Családakadémiát.

Szombathelyen és Jákon mintegy a 2001 évi óbudavári családnapok gyümölcseként 2001 februárban családakadémiás előadások indultak be. Nagy az igény a családok részéről és a Szentlélek érezhető az új kezdetben.

Győrben a Rába Hotelban  február 6-án tartották második összejövetelüket azon családokkal foglalkozó civil szervezetek, melyek 2001-ben pályázati támogatást kaptak a SzCsM-től. A regionális családsegítő központ által szervezett összejövetelen közel 50 fő vett részt. Három szervezet mutatkozott be, köztük a Családakadémia is. A  jó hangulatú összejövetelen és közös ebéden alkalom nyílt az ismerkedésekre, beszélgetésekre. Az összejövetel-sorozat folytatódik.

Sopronban immár harmadik éve kerül megrendezésre "Veledszéplakon" a soproni katolikus családok összejövetele, melyet az itteni schönstatti családok szerveznek. Az első napon mindenkit sok szeretettel várunk, a második nap csak a schönstati családok összejövetele. A 2004-es találkozónkról a Győri Egyházmegye honlapján is olvashattok egy írást.

Share this post