Oroszi Borbála publikációi

Oroszi Borbála doktori dolgozatát a Magyar Schönstatt Család történetéből írja szociológiai szempontból. Egyetemi fokozatának eléréséhez a következő tanulmányokat készítette és publikálta ebben a témában.

 

Kentenich atya boldoggá avatási eljárását felfüggesztették

Május elején Dr. Stephan Ackermann trieri püspök felfüggesztette Kentenich atya boldoggá avatási eljárását. Az indoklás szerint a felfüggesztés oka a két éve nyilvánosságra került vádak. Ezek ugyan a boldoggá avatási folyamatban résztvevők számára már több évtizede ismertek voltak, de ők ezt az egyházi szabályok szerint nem hozhatták nyilvánosságra.

Válasz a német sajtóbotrányban elhangzó vádakra

Kentenich atyáról

Az olasz egyháztörténésznő, Alexandra von Teuffenbach, aki a nyáron sajtóbotrányt kavart Kentenich atya lelkivezetői és közösségvezetői működésével kapcsolatban, most egy könyvet jelentetett meg azonos céllal. Könyvét tudományos munkának szánja, a korabeli (leginkább 1947 - 1982) források objektív feldolgozását ígéri, ám az egyoldalú látásmód, a szövegek válogatása és a hozzájuk fűzött elfogult megjegyzések Kentenich atya teljesen negatív megítélésére késztetik az olvasót.

Híradás

A „Die Tagespost” c. német hetilap 2020. július 2-i számában megjelent egy cikk, amely Kentenich atya száműzetésének okait firtatja méltatlanul

Írt rólunk az Éltető Balaton-felvidék Egyesület

Megjelent rólunk egy rövid írás a Éltető Balaton-felvidék Egyesület hírlevelében:

"A balatonfüredi kistérség egyik legkisebb, 62 fős lakosú településének, Óbudavárnak legnagyobb
foglalkoztatója a Családok a Családért Egyesület. Szerepe a falu életében nemcsak emiatt jelentős, tevékenysége önmagában is nagy hatással van a helyi életre.