Óbudavár- Budapest, Zugliget
júl.6-tól júl.9-ig

„Az nagyon megnyugtató, hogy Isten nem azt kéri tőlünk, hogy példaképek legyünk, vagy tökéletesek, mert azok úgysem lehetünk, hanem csak azt kéri tőlünk, hogy hűségesek legyünk. Ezt tartom a legfontosabb emberi erénynek, hogy hűségesnek lenni ahhoz a feladathoz, amit ránk bízott az Isten, ahhoz az emberhez, akihez odakötöttem az életemet, a családomhoz és az Egyházamhoz is és a hazámhoz.” [1] (Ozsvári Csaba, 2009. vatikáni rádióriportja)

Ozsvári Csaba emlékére

Imaszándékaink:

  • Imádkozzunk együtt a házastársak egymás iránti szeretetének ébrentartásáért!
  • hűségünkért az Egyház tanításához a mindennapi döntéseinkben
  • hűségünkért hazánkhoz
  • hűségünkért feladatainkhoz, hivatásunkhoz
  • imádkozzunk papjainkért!

Ozsvári Csaba erényes élete példa számunkra, művei segítenek az Igazra, Jóra rátalálni, halálának körülményei üzenik, hogy Isten komolyan veszi a szándékunkat, amellyel Felé igyekszünk.

Ozsvári Csaba ötvösművész 10 évvel ezelőtt hunyt el Óbudaváron, a Schönstatt lelkiség központjában, a kápolna mellett, váratlanul 46 évesen egy önfelajánló ünnepi szentmise után, és a Budapesti zugligeti Szent Család plébániatemplom urnatemetőjében van eltemetve. A zarándoklat két végpontja e két helyszín.

 

Szeretettel várjuk július 6-án fél 10-től Óbudavárra!. Beszédet mond dr Surján László, ünnepi szentmisét celebrál dr Márfi Gyula veszprémi érsek atya. Kérjük, regisztráljon erre az alkalomra! https://db.schoenstatt.hu/jelentkezes/csabaunnep
 

A zarándoklatra (az egészre, vagy csak egy-egy napra) jelentkezni lehet máj. 31-ig  a http://zarandoklat.schoenstatt.hu  linken. Az utat részben gyalog, részben busszal, vonattal tesszük meg. A zarándoklat állomásai: Óbudavár-Tihany-Veszprém-Tatabánya-Zsámbék-Páty-Zugliget. Szállások: Tihany, Csákányospuszta, Zsámbék

A zarándoklat záró szentmiséje július9-én 18 órakor kezdődik a Zugligeti Szent Család plébániatemplomban. Főcelebráns Benvin Sebastian atya. Az utána kezdődő szeretetvendégségre is várjuk  szeretettel!

 

Plakát letöltése

 

Címkék: 
hírek, Ozsvári Csaba