Pünkösdhöz kapcsolódóan május 18-án, szombaton majálisra vártuk az érdeklődőket a Budapesti Közösségi Helyre.
A Közösségi Hely (KH) a Jóisten és a Szűzanya nagy ajándéka fiataljaink és családjaink számára, amelyet igyekszünk élettel megtölteni.
Közösségünk tagjai először megismerkedhettek a hellyel, annak történetével, jelenlegi helyzetével, Péter atya, Geiger Andris és Reni, valamint Soós Viktor mesélt a Szentély bútorról, a felújításról és a Szentimreváros, a plébánia történetéről.
Mikesi Marcsi és Szabó Jónás finom KHotdogot készített ebédre, majd virágot ültettünk, Czigányik Lídi vezetésével táncoltunk, a gyerekek egész nap kézműves programokon vehettek részt, miközben a méltán népszerű vattacukrot majszolták.
A KH-ért felelős KHör két nappal korábban Gertrúd Mária nővér vezetésével kereste a hely vízióját, melyet felidéztünk, megosztottunk a résztvevőkkel is. Szép volt látni, hogy mindenkiben mozog egy leendő Budapesti Szentély vágya. Egy olyan szentélyé, amely mindig nyitva van, és a nagyváros közepén lehetőséget kínál Háromszor Csodálatos Édesanyánkkal és Királynőnkkel való találkozásra és a nála való megpihenésre.
Délután Kovács Maja és Soós Virág tartott előadást Isten gondoskodó szeretetéről, az otthonosságról és az értő figyelemről, majd Margit Mária nővér a gondviselésről tartott előadást, azt mutatta be, hogy tudunk a Jóisten nyomaira találni az életünkben.
A napot pünkösd előestjéjén a Szentlelket hívó szentmisével koronáztuk meg, melyet Csermák Péter atya mutatott be. A szentmisén megújítottuk szeretetszövetségünket, majd mise után a kertben a korsóban összegyűlt cédulákra írt felajánlásokat égettük el.
Szép volt, hogy Margit Mária nővér és Csermák Péter atya egész nap jelen volt. Külön örömet jelentett, hogy nemcsak Budapestről és környékéről, hanem távolabbról is érkeztek családok az első budapesti schönstatti majálisra.
Bízunk benne, hogy sok emberhez közelebb került a program által is a KH, és hasonlóan mint Óbudavárra, egyre többen otthonunkként gondolunk rá.
 
Soós Viktor és Zsuzsi

 

 

Címkék: 
hírek