Tillmann atya előadásaiban újra és újra részesülünk Kentenich atya karizmáiból. Kentenich atyával kapcsolatos személyes emlékeiről szeretnénk kérdezni. Vissza tud-e emlékezni az első találkozására?

Az első találkozásom vele akkor történt, amikor még nem is láttam őt. Tizenhét éves voltam. Többen is felelősnek éreztük magunkat Schönstattért. Kentenich atya száműzetésben volt. Tudtuk, hogy nélküle a Schönstatti Mozgalmat nem lehet tökéletesen megalapozni, hogy nélküle a mozgalom nem tud élni. Felajánlottuk tehát a Szűzanyának az életünket az ő hazatéréséért. Számomra ez nagyon fontos találkozás volt. Az ember nem ajánlja fel az életét csak úgy valakiért. Egy nagy karizma, mint Kentenich atyáé, könnyen veszendőbe megy, ha nincsenek olyan emberek, akiknek az a hivatásuk, hogy egy ilyen karizma érdekében életüket a Jóistennek ajánlják.
Egy másik találkozásom vele az írásain keresztül történt. Tanulmányaim során nagyon sokat olvastam tőle. Olykor több órát naponta. Ez nagyon mély találkozás volt.
Később voltam nála Milwaukeeban, de a döntő találkozások azok voltak, amelyekről az imént beszéltem. Felajánlottam az életemet a Szűzanyának ezért a karizmáért, és az írásaiból tükröződő szellemét a tanulmányaim során magamba szívtam.

Korábbi kérdések-válaszok

Címkék: 
Tilmann atya válaszol