Ebben a rovatunkban Tilmann atya korábbi kérdéseinkre adott válaszai olvashatók. Hetente új kérdéssel és válasszal jelentkezünk.

Aki szeretné, "Kentenich atya gondolatai az év minden napjára" és "Tilmann atya válaszol" rovatunk friss tartalmáról emailben is értesülhet. Ha feliratkozik hírlevelünkre (feliratkozáshoz kattints ide), naponta küldünk egy-egy idézetet Kentenich Józseftől, hetente pedig egyet Tilmann atyától.

Gyermekeink önértékelése

Többeknek problémája, hogy valamelyik gyereküknek gyenge az önértékelése. Bár szeretnék a szülők megerősíteni őt, de minduntalan abba ütköznek: „Anya, én ezt nem tudom, nekem úgysem fog menni, kár próbálkozni.”

Érzelmekről - fiúkkal

Ott, ahol fiúk vannak a családban, igen nagy gondot jelent, hogy a kamaszkorban a fiúk egyáltalán nem szeretnek, nem akarnak beszélgetni az érzelmeikről. A szülő úgy gondolja, hogy jó lenne ilyen témákról is szót váltani, de semmire sem mennek.

Kamaszok sértődése

Mit tegyünk, ha kamaszunk a viselkedésével büntet, sértődötten bezárkózik stb. Ráhagyjuk vagy mondjuk azt, hogy elég, megállj?!

Aratásról

Miért alakult ki nálunk az a szokás, hogy a családnapok végén megkérdezzük, mi érintett meg minket (ezt aratásnak nevezünk)?

Szabadságról

Manapság a szabadságot összetévesztik az önzéssel, miszerint szabad vagyok, ha azt teszem, amit akarok. Mi a szabadság valójában?

Mit üzen az állandó változás

Az életünkben állandó a váltakozás. Egyszer fönt, egyszer lent vagyunk Így van ez a hangulatunkkal, a munkánkkal és a Jóistennel való viszonyunkkal is. Mit akar ezzel a Szűzanya?

Tehetetlenség a rosszal szemben

Bánt a sok hiba, gyengeség, amit az egyházunkban tapasztalok. Tehetetlennek érzem maga, és egyre jobban elkeseredem…

Honnan tudom, hogy közel az Isten

Ha boldog vagyok, az azt jelzi, közel az Isten? Ha pedig üresnek, rossznak élem meg magam, akkor eltávolodtam tőle?

Karácsonyi jókívánság

Tilmann atya karácsonyi jókívánsága:

Közösségi ajándék-ötletek

Karácsonykor szívesen ajándékozunk. Mivel ajándékozzuk meg egymást a közösségben?

Oldalak