Gyermekeink önértékelése

Többeknek problémája, hogy valamelyik gyereküknek gyenge az önértékelése. Bár szeretnék a szülők megerősíteni őt, de minduntalan abba ütköznek: „Anya, én ezt nem tudom, nekem úgysem fog menni, kár próbálkozni.”

Érzelmekről - fiúkkal

Ott, ahol fiúk vannak a családban, igen nagy gondot jelent, hogy a kamaszkorban a fiúk egyáltalán nem szeretnek, nem akarnak beszélgetni az érzelmeikről. A szülő úgy gondolja, hogy jó lenne ilyen témákról is szót váltani, de semmire sem mennek.

Kamaszok sértődése

Mit tegyünk, ha kamaszunk a viselkedésével büntet, sértődötten bezárkózik stb. Ráhagyjuk vagy mondjuk azt, hogy elég, megállj?!

Aratásról

Miért alakult ki nálunk az a szokás, hogy a családnapok végén megkérdezzük, mi érintett meg minket (ezt aratásnak nevezünk)?

Tehetetlenség a rosszal szemben

Bánt a sok hiba, gyengeség, amit az egyházunkban tapasztalok. Tehetetlennek érzem maga, és egyre jobban elkeseredem…

Mit üzen az állandó változás

Az életünkben állandó a váltakozás. Egyszer fönt, egyszer lent vagyunk Így van ez a hangulatunkkal, a munkánkkal és a Jóistennel való viszonyunkkal is. Mit akar ezzel a Szűzanya?

Szabadságról

Manapság a szabadságot összetévesztik az önzéssel, miszerint szabad vagyok, ha azt teszem, amit akarok. Mi a szabadság valójában?

Honnan tudom, hogy közel az Isten

Ha boldog vagyok, az azt jelzi, közel az Isten? Ha pedig üresnek, rossznak élem meg magam, akkor eltávolodtam tőle?

Közösségi ajándék-ötletek

Karácsonykor szívesen ajándékozunk. Mivel ajándékozzuk meg egymást a közösségben?

Oldalak