párok  A nyári napokon rendszeresen látni párokat, akik sétálnak a Házaspárok útján.
A hivatkozáson megnézhetitek, miket írnak, akik teljesen ismeretlenül végigjárják az utat.

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2709

Zugi 2012.07.16 15:24 - Megtaláltam! Ez a hely maga a csoda!
Ahogy az előtte levadászott, közeli GCKKIL ládánál is megjegyeztem: ősidők óta járok nyaranta a közeli Balatonakaliba, és pár éve minden nyáron geokesselek is a Balaton-felvidéken. Fel is tettem magamnak a kérdést, hogy egy ennyire közeli ládát miért nem találtam már meg korábban. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy általában mindig kánikulában vagyok a Balatonnál, így olyankor jobbára tartózkodtam az emelkedőkre való felmászós, vagy kiindulóponttól sokat gyaloglós ládáktól. Ez utóbbitól tartottam a jelenleginél is, mert ugye egy drive-in láda, de ma pont alkalmas volt egy nem megerőltető kis sétára.
A szomszédos GCMOSO kapcsán már jártam itt Óbudaváron, és gyakorlatilag azóta az a láda helyszíne a kedvenc találatom. Oda azóta újra vissza is tértem csak a helyszín miatt. Úgy látszik Óbudavár hű maradt önmagához és most ez a másik ládájával is elkápráztatott.
Az "házaspárok útja" egész szellemiségével nagyon tudok azonosulni. Gratulálok az ötletgazdá(k)nak, aki(k) megalkott(ák) ezt a kis sétautat a maga stációival. Nagyon igényes, jól kivitelezett vállalkozás volt. Már a parkolónál lévő épületeken is látszik a rendezettség. Utána egy újonnan épült szép kis kápolnát pillant meg az ember és elindul az úton. Közben is sokféle csodát látni. Szabadon legelésző kecskék, csodás panoráma, erdő, mező. Háttérben a Balaton, a hegyek. A domboldalon sárkányt eregető család, tiszta idill minden. Később egy csapat fiatallal találkoztam a láda közelében, akik cserkészekhez hasonló módon épp egy sátortábort építettek. Az egész helyszínen átszellemül az ember és boldogabban távozik, mint ahogy érkezett.

Címkék: 
házaspárok útja, hírek