Tilmann atya karácsonyi jókívánsága:

Kívánom, hogy a családok igazán meg tudják ajándékozni egymást. Kérdezzék a jó Istent: „Mit akarsz ajándékozni a házastársamnak és a gyerekeimnek általam?” Kívánom, hogy észrevegyék, mi jó valóban a társuknak, és mi jó valóban a gyermekeiknek! Ne a külső elvárásoknak akarjanak megfelelni, keressék azt, ami a másiknak fontos, ami neki hiányzik.
És kívánom, hogy legyenek tudatában annak, hogy Isten szereti a házastársukat és a gyermekeiket, úgy ahogy vannak. Kérem, időzzenek el adventben ebben a gondolatban: „Elképzelem a társamat és látom mögötte Istent, aki rámosolyog, és nagyon szereti őt a hibáival együtt. És tegyék ugyanezt a gyermekeikkel, egyenként. Ha ezt minél többször teszik, már nem tudnak e nélkül a gondolat nélkül imádkozni.
Végül valami nagyon egyszerű dolgot kívánok, talán meglepő, mégis nagyon fontos: Kérem az asszonyokat, szakítsanak időt arra, hogy elmenjenek fodrászhoz az Ünnepek előtt. Fessék ki a szempillájukat. A férjek pedig vegyék észre, hogy jól néz ki a feleségük. Ez szép ajándék lesz.

Korábbi kérdések-válaszok

Címkék: 
Tilmann atya válaszol