Több száz embernek nagy élményben volt része szombaton Bodrogolasziban, amit várhatóan ezrek követnek majd, átélve ugyanezt az érzést. Az esemény színhelye a Lónyai kastély volt. Ezt az utat áldotta meg Kecskés Attila főesperes és sétálta végig paptársaival és az őket követő hívekkel.

Edöcsény Márti és Levente élménybeszámolóját a \'Tovább\' gombra kattintva olvashatjátok.

Nagyon szép ünnep volt és örülünk, hogy legyőzve fáradságunkat, útra keltünk. Legalább 200 ember és 10-15 atya volt jelen.
Az út költségeit, az abaúj-zempléni atyák adták össze. Szép volt, ahogy a shönstatt közösséget emlegették, és igyekeztek az óbudavári mintát jól követni. Szép, gyűrűt ábrázoló útjelző táblák és természetesen padok is vannak.
A kerámiákat egy sárospataki mester készítette.
Sok házaspár és család érkezett nem csak a faluból, hanem a környékbeli plébániákról, illetve Budapestről a Chemin Neuf közösség baráti köréből. Ugyan sétánynak hívják, de igazából szép hosszú út volt az őszi parkon, kiserdőn keresztül. A hangulata nagyon hasonlított az óbudavárira. A könyvből is szépen fogyott és még aznap délután volt egy pár, akik nekivágtak az útnak a maguk csendességében. A bodrogolasziak finom süteményekkel, fasírozottal látták vendégül az egybegyűlteket. (Néhány új és jó pár régebbi Oázist is szétosztottunk). Délután nagyon jót beszélgettünk a közösség tagjaival és egymásra találtunk abban, hogy a közösség egyik missziós terülte a családok szolgálata, amit ők „Kána hétnek” hívnak. Van már egy szépen felújított épületük is, ahol 10 kétágyas szoba és egy jól felszerelt kiskonyha van.

További fotók

Címkék: 
házaspárok útja, hírek