Az életünkben állandó a váltakozás. Egyszer fönt, egyszer lent vagyunk Így van ez a hangulatunkkal, a munkánkkal és a Jóistennel való viszonyunkkal is. Mit akar ezzel a Szűzanya?

Higgyék el, mindezt a Jóisten akarja így! Tehát ez nem képzelgés, ez a Jóisten szándéka!
De mit akar ezzel elérni? Schönstatt kegyelmi Anyja, elsősorban nevelőnő.
És mi a modern ember legnagyobb problémája? A büszkeség.
A modern ember hihetetlenül büszke. Mindentudónak hiszi magát. S ha valamit nem tud, majd megtudja holnap. Holdra vezető híd vagy felvonó nincs, de talán néhány száz év múlva majd egy ember épít egyet! És ennek az embernek nincs szüksége megváltásra és Megváltóra. Ezért lesz nehéz sorsa a kereszténységnek.
Az emberek saját maguk körül keringenek, és nagy nehézségük, hogy a büszkeséggel szemben jófeltétellel nem érnek el semmit. A büszke ember áldozatot vállal, ám még büszkébb lesz, ha sikerül. Ez benne a nehézség!
S mit tesz ekkor a Jóisten? Azt szeretné, hogy találjuk meg Őt. Ha lent vagyunk, Istenhez, a Szűzanyához fordulunk a szentélyben, s Ő megajándékoz minket, új erőt ad nekünk, s akkor megéljük azt, hogy a Jóisten tud minden problémánkról. Olyanná válunk, mint a gyermekek, akik hagyják, hogy a Jóisten megajándékozza őket.

Korábbi kérdések-válaszok

Címkék: 
Tilmann atya válaszol